HomeInteresting9 tipp annak érdekében, hogy segítsd a magasságod növekedését.

9 tipp annak érdekében, hogy segítsd a magasságod növekedését.

Sokan szeretnének magasabbak lenni, mint amilyen jelenleg. Lehet ezen látszólag is segíteni. És persze vannak olyan apró kis trükkök amikkel esztétikailag nyerhetünk pár centimétert. Az emberiség még nem találta meg a megoldást arra, hogy mindenki legyen legalább 170 cm de van, hogy 2 cm is sokat számít.

1. Megfelelő táplálkozás.

A tápanyagban és vitaminokban gazdag kiegyensúlyozott étkezés segíti a megfelelő fejlődést és növekedést. A kalcium elősegíti a csontok növekedését, míg a D-vitamin stimulálja a csontot és az izmokat. A tápanyagban gazdag étkezésnek tartalmaznia kell zöldséget, gyümölcsöket, fehérjét és szénhidrátokat. 

2. Séta a napon.

A legtermészetesebb D- vitamin bevitel a napsugaraiból nyerhető. De ez csak akkor hasznos számunkra, ha az ultraibolya B (UVB) nem túl alacsony. Ezekről az adatokról az időjárás előrejelzéseknél tájékozódhatunk. D vitamin hiány általában téli időszakban alakulhat ki. Nyáron a korra reggeli órák és a késő délután folyamán lehet kevés vitaminhoz jutni. 

3. Gyakorlatok.

A sport jó hatással van a növekedésre.Ne gondoljunk hatalmas változásokra, de egy centiméterrel segítheti a magassági növekedést és egy kicsit rugalmasabbak leszünk. A nyújtó gyakorlatok jó hatással vannak a gerincedre. Próbáld meg ezzel kezdeni és befejezni a napot.

Emelgessük a csípőnket. Feküdjünk le háttal, és emeljük ki majd lassan engedjük vissza. Ismételjük többször.

Láb nyújtása. Kezünkkel támaszkodjunk a falnak. Egyik lábunkon stabilan állunk, enyhén hajlítva. A másikat pedig teljesen kinyújtjuk és erőteljes lassú mozdulatokkal behúzzuk a másik mellé. Ismételgetjük, majd cserélünk.  

4. Figyeljünk a testtartásra.

Ha sok ülő munkát végzünk hajlamosak vagyunk nem oda figyelni a helyes testtartásra. Ennek évek alatt cm veszteségei lehetnek. Ha megtanulsz odafigyelni a testtartásodra, még a közérzeted is jobb lesz. 

5. Magabiztosság.

Ha valaki magabiztos annak a testtartása is javul. Ami elősegíti a növekedést. A hangulat ingadozásaink megváltoztathatja a tükörben látható képet akár minden nap.

6. Megfelelő alvás mennyiség.

Fontos a pihenés. Mint azt már tudjuk a gyermekek is akkor nőnek ha alszanak. Ez a felnőttekre is igaz.Ha szeretné látni az eredményét minden este legyen meg a nyugodt 8 óra.

7. Talpbetét.

Egy magasított talpbetét segíti magasabbnak látszódni. És nem utolsó sorban a megfelelő alátámasztás helyes testtartást kölcsönöz.

8. A ruha megválasztás.

Ha nem rejtjük el derekunkat az esztétikai megjelenésben segít magasabbnak látszani. Ha nem megfelelően választjuk ki a ruhánkat még össze is nyomhatja a viseletünk a termetünket.  

9. Káros szenvedélyek.

A dohányzás vagy az alkoholfogyasztás gátolja a testünk növekedését, ezért hívjuk őket növekedésgátlónak. Ezeket  a rossz szokásokat ha mellőzzük hagyjuk testünket lélegezni, és természetesen fejlődni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments