9 tipp, ami segít abban, hogy tovább tartson parfümünk illata!

207

A márkás, drága parfüm megvásárlása nem garantálja, hogy a választott illatot még órák elteltével is érezni fogják a körülötted lévők. Ha megtanulod megfelelően használni kedvenc illatod, akkor nem csak pénzt spórolhatsz meg, hanem elérheted azt is, hogy bárhol ahol csak megjelensz érezni fogják a finom illatfelhőt körülötted.

Kinyomoztuk, hogy mik azok a szempontok, amit parfümhasználat közben szem előtt tartva a kívánt hatást érheted el!

1. Az illatszerek illatjegyeit nem szabad keverni.

Ha többféle kozmetikumot (például parfümöt, dezodorokat és testápolót) használsz, akkor vásárolj olyan termékeket, amelyek illatjegyei egyeznek egymással. Egy intenzívebb testápoló illata egyszerűen elnyomhatja a magadra csepegtetett parfüm hatékonyságát, keveredésük pedig kifejezetten kellemetlen illathoz vezethet.
A legjobb, ha a parfümön kívül illatanyag mentes termékeket használsz, azok tutira nem ‘vesznek’ össze semmivel!

2. Minden parfümnek megvan a maga ideje.

Olyan ez, mint az öltözködés. Vannak nappali és esti, téli, hideg időre való és nyári, üde parfümök.
Ha nem akarsz ezzel túl sokat törődni, akkor is tartsd be egy egyszerű szabályt!
Nyáron és nappal lágyabb, könnyen befogadható illatokat fújj magadra; estére és télre pedig a dekadens, nehéz, fűszeres parfümöket rakd fel!

3. Most akkor ruhára vagy bőrre?

Talán a legfontosabb szabály: BŐRRE!

A szakértők nem javasolják, hogy parfümöt fújj ruházatodra. A szőrme, a gyapjú és a pamut nagyon jó a szagok megtartásában. Gondolj csak bele: a bundád/kabátod akár egy évig is tarthatja az illatot! Akik szeretik a parfümöket cserélgetni, azoknak gondolniuk kell erre. Különben is, a parfüm foltokat hagyhat a kényes anyagokon, így változatlanul tiltólistán van a ruhára fújás!

4. Ne ‘dörzsöld’ a parfümöt

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy az emberek ‘dörzsölik’ a parfümöt. (Összedörzsölik a két csuklót felvitel után). Ezzel tönkreteszed a parfüm molekuláit. Annak érdekében, hogy az illat sértetlen maradjon, permetez rá vagy egy könnyű mozdulattal ujjaid segítségével vidd fel a kívánt helyre a parfümöt/kölnit!

5.Hol kell alkalmazni a parfümöt?

A fül és a csukló mögötti területen. Persze, ezt mindannyian tudjuk, de vannak olyan helyek is, amelyek szintén alkalmasak az illatok hosszú ideig tartó megőrzésére. Ilyen például a hajunk is. Biztosan észrevetted már, ha füstös helyről vagy nem megfelelően szellőztetett vendéglőből mentél haza, hogy a hajkoronád telesen átvette az ottani illatokat. Ugyanígy képes a kedvenc parfümödet is órákig ‘magán’ viselni! Egyvalamire vigyázz, olaj alapú illatot ne tegyél a hajadra, zsírosító hatásának elkerülése végett.
Másik hasonlóan szuper hely a karhajlatunk. Rengeteg parfümőr vallja azt, hogy ez a pont a legideálisabb egy illat viselésére!

További tippek

-A legjobb, ha a parfümöt hűvös helyen tárolod.

-Ne tegyél parfümöt az ékszereidre.,mivel annak hatására azok oxidálódhatnak, aminek láthatóan nyomai maradnak!

-Az illat jobban tartja magát zsírosabb bőrön. Ezért parfümhasználat előtt készítsd elő a bőröd valamilyen illatanyag mentes krémmel.

-A túlzott áttetszőség, az alacsony ár és az alkoholos illat az alacsony minőség jelei.

SHARE
Previous article14 nagyon fájdalmas igazság, amit csak a hosszú hajú emberek érthetnek meg!
Next article25 ikonikus sztár hasonmás, akik az internet segítsége nélkül, sose váltak volna híressé!