HomeInteresting9 tény a női testről, amit sokan nem hisznek el, de tényleg...

9 tény a női testről, amit sokan nem hisznek el, de tényleg igazak.

A leglátványosabb és a legtöbb változással járó folyamat akkor történik egy nő életében, mikor terhes lesz. Nem csak külső jelekben mutatkozik meg ez a változás, hanem belső átalakulásokban is. Meg kell jegyeznünk, hogy ezen kívül van más dolog, is ami érdekessé teszi a gyengébbik nem képviselőit. Vegyük például a menstruációs ciklust, ahogy egyre közelebb és közelebb kerül az ominózus vérzés napja a nők hangulata úgy változik, egyik héten még kicsattannak a boldogságtól, másik héten olyanok akár a vadmacskák a rá következő héten pedig hangulatuk a béka feneke alatt van. Mai cikkünkben elhoztunk még néhány érdekfeszítő infót a női nemről, amit sokan nem hisznek el, pedig valóban igazak.

1, A nők több színt látnak, mint a férfiak.

A nők sokkal jobban meg tudják különböztetni a színeket, mint a férfiak, ugyanis ezen “képesség” az X kromoszómához kapcsolódik. Mivel a nőknek két X kromoszómájuk van, a férfiaknak pedig csak egy, ezért a hölgyek intenzívebben látják a színeket.

2, Az egyik kebel nagyobb, mint a másik.

Egyetlen nőnek sincs két ugyanolyan idoma, ám a különbség szinte láthatatlan. Ezt egyébként több dolog is okozhatja, például az emlőszövet térfogatának különbsége, vagy a keblek bőrének rugalmassága. Emiatt egy cseppet sem kell aggódni, mivel természetes dolog.

3, A nők teste nagy mértékben átalakul terhesség során.

Amikor egy nő várandós lesz több változás is végbemegy a testén belül és azon kívül is. Az egyik ilyen példa, hogy a méhnyak kitágul. Fontos azonban, hogy szülésnél ez legalább 10 centiméter széles legyen, mert az újszülött fejecskéje csak így fog rajta átférni. Természetesen ez kezdetben ijesztőnek hangozhat, de nem kell félni, mert rövid időn belül minden visszatér eredeti állapotába.

4, A nők sokkal könnyebben viselik a fájdalmat.

Az agyműködéstől függ, hogy mennyi fájdalmat is tudunk elviselni, ám szakértők szerint a nők így is jobban teljesítenek, mint a férfiak. Egy tanulmány keretein belül kiderült, hogy a nők sokkal hamarabb felejtik el a fájdalmat, aminek hatására már nem érzik annyira intenzíven. A férfiak fájdalomküszöbe 9-szer gyengébb, mint a hölgyeké.

 

5, A női izmok rugalmasabbak.

Egyes tanulmányokból az derült ki, hogy a gyengébbik nem képviselői 75%-kal jobb állóképességgel bírnak, mint az erősebbik nem. Ennek egyik fő oka a bennük lévő hormonok. A szakértők úgy vélik, hogy a nőkben fellelhető ösztrogén, sokkal ellenállóbbá teszi az izmokat a fájdalom és a fáradsággal szemben.

6, A nők bőre sokkal érzékenyebb.

A hölgyek bőre 25%-kal vékonyabb, mint a férfiaké, ebből kifolyólag pedig érzékenyebbé válnak az érintésre és további stimulációkra. Ennek azonban van kevésbé előnyös oldala is, mégpedig, hogy az érzékeny bőr hajlamosabb a ráncosodásra. Az életkor előrehaladtával a test elveszíti a benne lévő kollagént, ami előidézi a ráncokat.

7, A nők hangulata a hormonoktól függ.

Nem sok nő ismeri be, hogy a menstruáció közeledtével, mennyire megváltozik a hangulata. Ez annak köszönhető, hogy a szervezetben folyamatosan változik a hormonok szintje, így az energiaszint is aszerint változik.

Kutatások szerint a nők a ciklusuk 10. napjában még vonzóbbak és nőiesebbek, pontosan azért, hogy a férfiegyedek figyelmét felkeltsék. Egy héttel később a nők szervezetében lévő progeszteronszint megemelkedik és ilyenkor szívesebben töltik az időt a négy fal között filmet nézve, teát szürcsölve.

Az ezt követő héten folyamatos sírógörcs jön rájuk, és olyan a hangulatuk, mintha depisek lennének. A legrosszabb időszak a vérzés előtt jelentkezik két-három nappal.

8, Kétszer élik meg a serdülőkorukat a nők.

A gyengébbik nem képviselői általában negyven éves koruk után élik meg újra a serdülőkor örömeit. Ezen időszakban szabálytalan vérzés, heves izzadás és további kellemetlen és kínos tünetek jelentkeznek. Hormonszintjük olyan mértékben átalakulhat, hogy akár űgy is viselkedhetnek, mint a kis csitrik.

9, A gyengébbik nem képviselői tökéletesen tudnak arcról olvasni.

A gyengébbik nemnek vagy egy olyan misztikus képessége, aminek segítségével bárki eltitkolt érzéseit és érzelmeit lazán le tudják olvasni. Ezen képességükkel, könnyebben megértik az embereket és egyszerűbb velük a kommunikáció. A férfiakkal ellentétben, ők szuperül emlékeznek mások arcvonásaira.

Titeket melyik lepett meg a legjobban?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments