HomeInteresting9 őrült dolog, amit a legtöbb színésznek meg kell tenni hőn áhított...

9 őrült dolog, amit a legtöbb színésznek meg kell tenni hőn áhított szerepe kedvéért

Elképesztő dolog azzal szembesülni, hogy a színészek és a színésznők mennyi energiát, alázatot és munkát fektetnek bele hőn áhított karaktereik megformálásába. Nemcsak külső, de belső átalakuláson is átesnek, hogy tökéletesen meg tudják formálni az adott szerepet. Mi, hétköznapi emberek bele sem gondolunk abba, hogy mennyi munkát követel az, hogy egyik napról a másikra lefogyjanak vagy olyan mentális állapotba kerüljenek, ami teljesen más, mint a sajátjuk. Vegyük például a Jokert megformáló Joaquin Phoenix-et, vagy a Dzsungel című filmben látható Daniel Radcliffet, akik döbbenetes átalakuláson estek át. Mostani cikkünkben bemutatjuk, hogy mit is kell a színészeknek megtennie egy hőn áhított szerep kedvéért.

1, Margot Robbie – Én, Tonya (2017)

Tonya Harding híres műkorcsolyázó és annak érdekében, hogy Margot magabiztosan és jól alakítsa őt a jégen fontos volt, hogy órákat vegyen. A színésznő 5 hónapon át minden hétköznap 4 órát edzett. Még karácsonykor, újévkor, sőt esküvője előtti nap is elment gyakorolni.

2, Joaquin Phoenix – Joker (2019)

Joaquin Phoenix 23 kilótól szabadult meg annak érdekében, hogy tökéletesen tudja alakítani Joker szerepét. A színész bevallotta, hogy rövid idő alatt olyan sok kilótól szabadult meg, hogy az befolyásolta a pszichológiai állapotát, ez segítette hozzá még pluszban ahhoz, hogy kifogástalanul alakítsa a karaktert. Nem is csoda, hogy Oscar-díjat kapott érte.

3, Daniel Radcliffe – Dzsungel (2017)

Daniel Radcliffe játszotta a főszerepet a Dzsungel című életrajzi filmben, mely az Amazon-esőerdőben való túlélésről szól. Anna érdekében, hogy Daniel a lehető legpontosabban alakítsa a karaktert, úgy érezte, hogy le kell fogynia. A színész bevallotta, volt olyan, hogy két napig nem evett ezért semmit.

4, Henry Cavill – Vaják (2019)

Annak érdekében, hogy a színész jól nézzen ki a Vaják című sorozat félmeztelen jeleneteiben, illetve, hogy izmai jobban érvényesüljenek, egyszerűen megvonta magától a folyadékbevitelt. Négy nappal a forgatás előtt 1,5 liter folyadékot ivott, az ötödik napon csak fél litert juttatott a szervezetébe, majd a forgatás napján nem ivott semmit.

5, George MacKay – Captain Fantastic (2016)

Ahhoz, hogy a színész haladó jógapózokat tudjon végrehajtani a filmben, volt, hogy napi 3-4 órát gyakorolt. Ennek köszönhetően tudta olyan kivételesen végrehajtani a különböző mozdulatokat.

6, Zendaya – A legnagyobb showman (2017)

A legnagyobb showman című film forgatása alatt a rendező csak nagyon kevés kaszkadőr mutatványt akart belecsempészni a filmbe, ennek köszönhetően pedig Zendayanak el kellett sajátítani bizonyos mozdulatokat a trapézon. A színésznő 3 hónappal a forgatás megkezdése előtt órákat vett és a filmben több saját maga által kigondolt mozdulatot is bemutatott.

7, Emile Hirsch – Út a vadonba (2007)

Az “Út a vadonba” című film valós történeten alapszik, ezért Emile Hirsch-nek pár kilót le kellett adnia ahhoz, hogy tökéletesen alakítsa a karaktert. A forgatás előtt 70 kiló körül volt, majd mikor a filmben eléri Alaszkát akkor súlya már 5-ös számjeggyel kezdődött.

8, Tom Cruise – Mission Impossible – Utóhatás (2018)

Tom Cruise ismert arról, hogy kaszkadőr nélkül ugrik bele mindenbe. Ebben a filmben nagyon magasról kellett leugrania és viszonylag későn kellett kinyitnia az ejtőernyőjét. Ő az első olyan színész, aki ilyen veszélyes ugrást hajtott végre és csak az Egyesült Arab Emírségek tették lehetővé neki ezt a “lehetetlen küldetést”. A színész 106 alkalommal ugrott ki a repülőből, hogy tökéletes legyen az ugrása a forgatás alatt.

9, Michelle Williams és Ryan Gosling – Blue Valentine (2010)

Michelle és Ryan egy házaspárt alakít a Blue Valentine című filmben. A rendező azt szerette volna, hogy a két színész illetve a lányukat alakító színésznő is együtt éljen, hogy a forgatáskor valódi érzelmek jelenjenek meg rajtuk. Ennek következtében egy hónapon át éltek egy fedél alatt. Williams éjszakára azonban hazament saját kislányához.

Na mit szóltok?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments