HomeInteresting9 ok, ami miatt az emberek nem szeretik a Valentin-napot

9 ok, ami miatt az emberek nem szeretik a Valentin-napot

A Valentin-nap hiperszonikus gyorsasággal robbant be a magyar köztudatba, amit Amerikától vettünk át. A szerelmesek 20 évvel ezelőtt nem tulajdonítottak ekkora jelentőséget ennek a napnak, viszont ma február 14-e a csokoládékról, bon-bonbonokról, plüss macikról, virágcsokrokról, éttermi foglalásról szól. Sokan azt gondolják, hogy csak ezen a napon kell kimutatni az érzelmeket viszont ez egyáltalán nem igaz. Az utóbbi időben azonban rengetegen gondolják úgy, hogy a Valentin-nap nagyon idegesítő. Mostani posztunkat pedig azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassunk néhány okot, amiért utálják ezt a napot.

1, Növekvő árak

A Valentin-nap egy tökéletes alkalom a kereskedelemnek, hogy felvigye a bon-bonok, plüssállatok, virágok árát. Természetesen Február 13-14-én minden elfogy polcokról, ami a szerelemhez és a romantikához köthető. A társadalmi kötelezettségek megkövetelik, hogy ne csak a szerelmünkre gondoljunk, hanem a szomszédra, a családtagokra és a munkatársakra is. Nekik ilyenkor képeslapot, vagy édességet szokás adni. Azok a férfiak, akik hatalmas rózsacsokrokat vásárolnak és plüss állatokat küldetnek a kedvesüknek, nem igazán repesnek ettől a naptól, ők úgy gondolják, hogy ezzel mindent letudtak.

A Nemzeti Kiskereskedelmi Szövetség szerint 2018-ban eme “ünnep” során felhalmozott kiadások összege körülbelül 19,6 milliárd dollár volt. A jeles napra adott ékszerek összege pedig 4,7 milliárd dollárra rúgott.

2, A közösségi oldalak megőrülnek

Már kora reggel az összes szociális hálózat felajánlja, hogy küldj gratulációt az ismerőseidnek Valentin-nap alkalmából. Ez a nap olykor vetekszik a március 8-án tartott Nemzetközi Nőnappal. Este, mikor már mindenki hazafele tart vagy már otthon van és arról posztol, hogy épp készülőfélben vannak a párjával egy étterembe egy romantikus vacsorára. Természetesen ez után nem maradhat el a szokásos finom ételekről készített képek kiposztolása, és a telefon kijelzőjéből dőlő nyálfröcsögés sem.

3, Nehéz megtalálni a megfelelő ajándékot

Sokan azt gondolnák, hogy könnyű megtalálni a tökéletes ajándékot Valentin-napra, mert a boltok polcai rengeteg ünnepi kellékkel vannak tele. Viszont nagyon nehéz olyan ajándékot venni, amitől a szeretett személy boldog lesz, főleg akkor, ha mindene megvan. Olykor sokkal egyszerűbb, ha az ember megkérdezi a párját mire van szüksége, ahelyett, hogy napokon vagy akár heteken át töri a fejét, hogy megtalálja a legmegfelelőbbet, ami elképzelhető, hogy nem is fog tetszeni neki. Egy haszontalan ajándék csak egy újabb ok, ami növeli a stressz és a kellemetlenség érzését.

4, Szomorú, hogy az emberek csak ekkor mutatják ki, hogy szeretik egymást

Azok a párok, akik valóban, tiszta szívből szeretik egymást, nemcsak február 14-én mutatják ki, hanem az év minden napján. Nincs szükségük nagy ajándékokra, vagy különleges gesztusokra ahhoz, hogy tudják párjuk szereti őket. Attól mert elmennek egyet kávézni, sütizni vagy sétálni egyet a holdfényes tengerparton még nem fogják jobban szeretni egymást.

5, Lehetetlenség bejutni a szépségszalonokba

A fodrászok és manikűrösök naptárja február elején nagyon be van táblázva és ilyenkor szó szerint lehetetlenség bárkihez is időpontot kérni. Ha Valentin-nap közeledtével veszed észre, hogy ideje lenne megcsináltatni a hajad vagy elmenni manikűröshöz, akkor jobb ha elfogadod a tényt, hogy most hoppon maradsz.

6, Nem mindenki éli meg ugyanúgy a Valentin napot

A társadalmi felelősségvállalás nemcsak az ajándékokat, hanem az esti hagyományok követését is megköveteli – például, hogy romantikus vacsorát tartsatok, szépen felöltözzetek, kényelmes papucs helyett magassarkú/elegáns cipőt húzzatok… stb. Viszont ennek a negatívuma, hogy egy hosszú munkanap után gondoskodni kell a vacsoráról, annak elkészítéséről, a főzés közben felhalmozott mosatlanról és még sorolhatnánk. Így viszont elveszik a romantika, és nem marad más csak fáradtság.

Persze van egyszerűbb megoldás, ami nem más mint az étterem, viszont az meg annyira túl van zsúfolva, hogy élvezhetetlenné válik a randi. Ezt pedig nem mindenki preferálja.

7, A gyermekeknek téves gondolatai lesznek a szerelemről

Sajnos a elnőttek teljesen elfelejtik ilyenkor a gyerekeket. Az iskolák ilyenkor rengeteg alapanyagot halmoznak fel, aminek segítségével a gyerekek el tudják készíteni üdvözlőkártyáikat és be tudják vallani annak az illetőnek, hogy többet éreznek a barátságnál. A későbbiek folyamán ez negatív élményeket ébreszthet a gyerekekben főleg akkor, ha senkitől nem kapnak ilyen üzenetet. Ettől értéktelennek fogják tartani magukat és önbizalomhiánnyal fognak küzdeni felnőtt korukban.

8, Egy instabil kapcsolat ezen a napon véget ér

Vannak akik ezen a napon gondolkodnak el a kapcsolatok előnyeiről és hátrányairól. William Chopick Michigan-i Egyetem szociológusa azt mondja, ha egy kapcsolat zátonyra futott, akkor azon a Valentin-nap sem fog segíteni. Azok a párok, akiknek sok problémájuk van általában szakítanak ezen a napon. Viszont ez egy fontos mérföldkő lehet az életben, hiszen ennek segítségével le lehet vonni a következtetéseket és lehet belőle építkezni a továbbiak során.

9, A Valentin nap semmin sem változtat az életben

A Valentin-nap nem a szerelemről szól, hanem inkább a figyelem jeleiről: lehet, hogy valaki többet valaki kevesebbet kap belőle, de ez voltaképpen nem jelent semmit sem. Gondolj csak bele, hogy a február 14.-e sem különbözik a többi naptól, a Föld nem hagyja el a pályáját és semmi sem fordul a feje tetejére. Csak mi emberek vagyunk azok, akik egy plusz dologgal ruházzuk fel ezt a napot, semmi több.

Te mit gondolsz a Valentin-napról?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments