HomeInteresting9 nagyon könnyű jógapóz, amit minden nőnek ki kell próbálni az egészsége...

9 nagyon könnyű jógapóz, amit minden nőnek ki kell próbálni az egészsége megőrzése érdekében.

A test bizonyos részei, valamint a vérkeringés nagymértékben befolyásolja az egészséget. A rossz vérkeringés nőgyógyászati problémákhoz, hasi fájdalomhoz, alsó háti panaszokhoz, aranyérhez, és bélrendszeri problémákhoz is vezethet. A jógában vannak olyan jellegű gyakorlatok, amelyek pozitívan befolyásolják a nők testi funkcióit, s megakadályozzák az egészségügyi panaszok kialakulását. Ma összegyűjtöttük nektek az alapvető pózokat, amik elég könnyűek ahhoz, hogy a kezdők és laikusok is bátran csinálják. A legjobb, hogy a nap bármely részében el lehet végezni, de munka után lelkileg is sokkal jobban érzi magát tőle az ember.

1, Pillangó ülés.

Hogyan kell csinálni: Ülj egyenesen, tedd össze a talpaidat, oldal irányba legyenek a térdeid a képen látható módon. Amennyire csak tudod engedd le a térded a földre. Nyugodtan támaszkodj neki a vállaiddal a falnak, hogy a testtartásod szabályos legyen, de vigyázz a hátad alsó része ne érintse a falat. Ezt 1-3 percig csináld.

Hatása: Enyhül a csípőben lévő feszültség, növeli a csípőízület mozgását és stabilizálja a menstruációs ciklust.

2, Lábak a falon.

Hogyan kell csinálni: Feküdj a hátadra és emeld fel a lábaidat úgy, hogy azok egyenesek legyenek. A karjaidat tedd ki oldalra a képen látható módon. Ebben a pózban vegyél lassú mély levegőket, figyelj oda rá. Ezt a pózt legalább 3-5 percig tartsd és mindeközben fontos, hogy a légzésedre figyelj.

Hatása: tágul a tüdő és a mellkas, a vállak ellazulnak, nő a nyirokfolyadék keringése, mérsékli a feldagadt lábakat, stimulálja a hasi szerveket, megszabadít a fáradtságtól és a rossz hangulattól.

3, Hőspóz.

Hogyan kell csinálni: Ülj a térdeidre, majd lassan nyisd szét a bokáidat és engedd e a hátsódat közéjük a képen látható módon. Tedd össze a két tenyered, mintha imádkoznál. Figyelj arra, hogy a nyakad és a hátad egyenes legyen és vegyél lassú, mély levegőket. Egy percig maradj ebben a pózban.

Hatása: a csípő és a lábak izmai megnyúlnak, enyhülnek a lábfájdalmak és javul a csípőízület mozgása.

4, Terpeszülés.

Hogyan kell csinálni: Ülj le egyenes háttal, és nyisd szélesre a lábaidat. Levegővétel közben emeld egy kissé oldalra a kezeidet, és hajolj előre. Nem kell annyira, hogy meg kelljen támaszkodnod, elég annyira, amennyire a képen látod. Ezt legalább 1 percig csináld 8-10-es ismétléssel.

Hatása: a hát hátsó részének erősítése, az ágyék feszültségének enyhítése, a medence vérkeringésének növelése, a petefészkek működésének javítása, a menstruációs ciklus szabályozása és a cellulitisz megelőzése.

5, Lefelé néző hős póz.

Hogyan kell csinálni: tegyél le egy szőnyeget majd ülj a sarkaidra. A térdeid érjenek össze és szépen lassan hajolj előre a képen látható módon. Nyújtsd ki a kezeidet magad elé és azt is tedd a földre valamint a homlokodat is érintsd hozzá. Tartsd legalább egy percig ezt a pózt.

Hatása: a hát alsó része és a nyak ellazítása, a véráramlás serkentése a kis medencében.

6, Lefelé néző kutya.

Hogyan kell csinálni: Térdelőtámaszból a legegyszerűbb kiindulni, a karok legyenek vállszélességben a lábak pedig csípőszélességben. Nincs más teendő, mint a lábujjakat a padlóra szegezni, mintha lábujjhegyen lennél, majd szép lassan kitolni magad. Figyelj arra, hogy a térdeid, a karjaid és a hátad egyenes legyen. Ezt a pózt kb 30 másodpercig tartsd és 2-szer végezd el.

Hatása: az agysejtek regenerálódása, az arc színének növelése, a csípő nyújtása, a cellulit csökkentése, a hát nyújtása és a nyaki görcsök eltávolítása.

7, Táncos póz.

Hogyan kell csinálni: Állj egyenes lábbal és háttal majd emeld fel a jobb lábad és fogd meg a bal kezeddel. Amelyik lábad felemelted, azt hajlítsd be úgy, hogy a térd kilencven fokos szöget zárjon be. Engedd le, majd ugyanezt végezd el a bal lábaddal is, amit a jobb kezeddel fogsz megfogni. Lábanként 30-40 másodpercig csináld.

Hatása: A testtartás, a vesefunkció és az anyagcsere javítása.

8, Vállhíd.

Hogyan kell csinálni: Feküdj le a hátadra, majd hajlítsd be a térdeidet, amiknek vállszélességben kell lennie. A karokat helyezd a tested mellé. Ezek után emeld fel a csípődet és hajlítsd be a hátad úgy, hogy a vállak a földön maradjanak. Csináld legalább 1 percig.

Hatása: a hátfájás megszüntetése, a fájdalmak megelőzése, derékzsír mennyiségének csökkentése és az emésztés javítása.

9, Relaxációs póz.

Hogyan kell csinálni: Feküdj a hátadra, ám ha szükséges tegyél a fejed alá párnát. Hajlítsd be a térdeidet, és a talpaidat húzd a medence irányába. A térdek a képen látható módon oldalt helyezkedjenek el és a kezeidet tedd ki ebbe az irányba. 3 percig maradj ebben a pózban.

Hatása: az izmok megnyugtatása, a hangulat javítása, a hát alsó részének valamint a csípőnek a lassú nyújtása, a kismedence vérkeringésének serkentése illetve a nyirokfolyadék keringésének javítása.

Te szeretsz jógázni?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments