HomeInteresting9 módszer, amivel csökkentheted a fájdalmat epiláláskor

9 módszer, amivel csökkentheted a fájdalmat epiláláskor

A nők annak érdekében, hogy megőrizzék vonzerejüket fontosnak tartják a rendszeres szőrtelenítést. Mindenki más és más módszert használ, van amelyik kevésbé fájdalmas, ám akadnak olyanok is, amik nagyon tudnak fájni. A legtöbb nő borotválja a lábát, míg mások az epilátor mellett teszik le voksukat, mert így hetekig nem kell hozzányúlni az érintett testrészhez. Viszont akárhogy is nézzük utóbbi elég fájdalmas tud lenni, de mai cikkünkben 9 módszert hoztunk el azét, hogy megtudd hogyan tudod redukálni a fájdalmat epiláláskor.

1, A hagyományos szőrtelenítéshez használj krémet

Vidd fel a krémet az érintett területre mert ezáltal mind a bőr, mind a szőr lágyabb lesz és egyszerűbben lehet epilálni. Ha nem akarod, hogy fájjon a szőrtelenítés, és nem akarod, hogy a lábad kipattogjon, vagy dehidratált legyen, akkor érdemes epilálás előtt bekrémezni. Miután letörölted megkezdheted az epilálást.

2, Epilátorozz zuhanyzás közben

Ha gyorsan és fájdalommentesen akarsz epilálni akkor szerezz be egy vízálló epilátort, ugyanis zuhanyzás közben a bőr felpuhul és a pórusok kinyílnak. Nem utolsó sorban sokkal egyszerűbb ott kitisztítani a gépet, így két legyet üthetsz egy csapásra.

3, Használj bőrradírt néhány nappal szőrtelenítés előtt

Néhány nappal epilálás előtt és után érdemes átradírozni a bőrt, mert így lehet legkönnyebben eltávolítani az elhalt bőrt, sőt így a félig kitépett szálakat is el lehet rendesen távolítani. A testradírt te magad is elkészítheted barna cukor és tusfürdő vagy olívaolaj keverékével. A folyamathoz használj fürdőkesztyűt vagy szivacsot. A műveletet 2-3 nappal epilálás előtt és után végezzétek el.

4, Várj kávézás és kólázás után 6-8 órát

Mivel a koffein energiával tölti fel a testet és a szervezetet, ezért epilálás során jóval nagyobb fájdalmat tapasztalhatsz. Ennek elkerülése érdekében célszerűbb mellőzni eme italok fogyasztását közvetlenül szőrtelenítés előtt.

5, Epilálás előtt vegyél egy forró fürdőt vagy zuhanyozz le

A forró gőz illetve a meleg víz megnyitja a bőr pórusait és lágyítja a szőrszálakat. Ha úgy döntesz, hogy közvetlenül epilálás előtt zuhanyzol le akkor egy nappal megtoldod a szőrtelen napok számát. Nem utolsó sorban pedig csökken a fájdalomérzet és a szőrszálak is előbb kijönnek.

6, Minél több a csipesz száma annál kevésbé fáj

Ha epilátorral távolítod el a szőrszálaid figyelj arra, hogy több csipesszel rendelkezzen. Eme gépek jobban elterülnek a bőrön több szálat ki tudnak húzni és lerövidül a szőrtelenítés. Sőt nem is annyira fájdalmas, mintha kevés csipesszel rendelkezőt választanál.

7, Epiláláskor nyomd össze a bőröd

A legtöbben inkább kifeszítik a bőrüket epilálás során, azt gondolván, hogy így nem fáj annyira. Voltaképpen sokkal kevésbé fájdalmas, ha inkább összenyomják a bőrt. Ehhez nem kell mást tenni, mint a mutatóujjaddal és a hüvelykujjaddal összenyomni a bőrt és elkezdeni epilálni a területet. Ily módon elnyomod a fájdalmat és a szőr is jobban kijön.

8, Lélegezz megfelelően

Nemcsak sportolás során fontos a helyes légzési technika, hanem epilálás közben is. Érdemes elengedni a feszültséget, és megfelelő ütemben be és kilélegezni. Ha feszült vagy a bőröd is megfeszül és nehezebben tudod eltávolítani a szőrszálakat, ami még tovább fokozza a fájdalmat.

9, Tereld el a figyelmed

Ha csökkenteni akarod a fájdalmat, akkor a legjobb megoldás, ha eltereled a figyelmed TV-vel, vagy zenehallgatással. Nézd a művelet során a kedvenc sorozatodat vagy énekeld közben kedvenc dalodat. Ha még hatékonyabban szeretnéd a fájdalmat csökkenteni, akkor csináld ezt egy barátnőddel együtt. Ha az elmédet lefoglalod nem lesz időd a fájdalomra koncentrálni.

Bónusz: Tudd meg, mely területek a legfájdalmasabbak, és kerüld el őket

Sajnos a test bizonyos területein történő epilálás sokkal fájdalmasabb, ilyen például a bikinivonal vagy a hónalj. Ha alacsony a fájdalomküszöböd, akkor jobb, ha ezeket a területeket elkerülöd.

Te, hogy szoktál szőrteleníteni?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments