HomeInteresting9 közismert termék, amit eredetileg másra terveztek

9 közismert termék, amit eredetileg másra terveztek

Rengeteg olyan dolog vesz minket körül, amiről nem is gondolnánk, hogy eredetileg mire tervezték azokat. Jöjjön 9 ilyen, mindenki által ismert termék!

1. Pacemaker
Az évek során a szívritmus-szabályozók hatalmas előrelépést jelentettek a szívbetegek kezelésében, de kezdetben nem voltak mások, mint egyszerű a szívhang felvevők. A többi felhasználási területeket később fedezték fel.

2. Kotex
Kezdetben a Kotex háborúkban használható kötéseket készített. A nővérek a háború alatt használták őket, hogy megállítsák a vérzést és nedvességet szívjanak fel a sebekből. Talán nem meglepő, hogy ápolónők voltak azok, akik idővel rájöttek, hogy mi egyébre lehet még használni ezt az anyagot.

3. Rágógumi
A tudósok véletlenül találták fel, miközben új fajta gumit szerettek volna létrehozni. Végül is, sikerült. 🙂

4. Pukkanós fólia
Al Fielding és Marc Chavannes eredetileg újfajta tapétát szeretettek volna megalkotni, de végül mindenki kedvenc stresszoldóját és csomagolóját hozták létre.

5. Listerine
Hiszed vagy sem, a Listerine-t már 135 évvel ezelőtt feltalálták. Kezdetben orvosi eszközök tisztítóanyagaként és antibakteriális antiszeptikumként használták.

6. Brandy
A bor melléktermékéből van, de csak az alkoholtilalom idején jöttek rá az emberek, hogy hogyan készítsék el ezt az italt belőle.

7. Play-Doh
Az 1930-as években Cleo McVickers találta fel, aki különböző tisztítószereket gyártott. Eredetileg tapéta tisztítóként szolgált.

8. Dugóhúzó
Eredetileg arra találták ki, hogy a lőtt sebekből eltávolítsák a golyót.

9. WD-40 Spray
Eredetileg azért tervezték, hogy megvédje a rakétákat a légkörben. Ma már rendkívül sok felhasználási területe van, amiket talán nem is kell részletezni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments