HomeInteresting9 hétköznapi tárgy, melynek rejtett tulajdonságairól sokan nem tudnak

9 hétköznapi tárgy, melynek rejtett tulajdonságairól sokan nem tudnak

Előfordul, hogy bizonyos tárgyak rejtett funkcióira csak akkor jövünk rá, ha már egy ideje használjuk őket. Például a napi szinte használt laptopodon biztos te is kiszúrtad már az “F” és “J” betűkön szereplő vonalakat, melyek egyfajta támpontként szolgálnak, a telefonok hátoldalán lévő lyukak pedig hátulsó mikrofonként funkcionálnak, amik jobb hangot kölcsönöznek egy videofelvételnek. Persze ez csak néhány a sok közül, ám ma azért hoztuk létre ezt a cikket, hogy bemutassuk milyen célt szolgálnak egyes eszközök kiegészítő elemei.

1, Hátizsákon lévő rombusz

Eleinte ezek a rombuszok csak a túra hátizsákokon voltak, melyekre köteleket kötöttek az emberek. Később szinte mindegyik hátizsákra rákerült de nem köteleket, hanem cipőket és esernyőket kötöttek rá. Ma már csak azok használják ezt, akik tudják, hogy mire való.

2, Pont az iPhone kamera mellett

A vaku illetve a kamera között van egy picike pont, amiről az embereknek fogalmuk sem volt, hogy micsoda, mindaddig, míg valaki rá nem kérdezett a neten. Kiderült, hogy ez valójában egy hátsó mikrofon, mely tisztább hangot kölcsönöz akkor, ha valaki a hátoldali kamerával készít videót.

3, Fogpiszkáló bevésései

Sokan abban a hitben vannak, hogy ez valami jól kialakított dizájn miatt került a fogpiszkálókra, holott ennek hasznosabb funkciója is van. Ha ezeknek a bevésett részét letöröd, akkor egyfajta alátétként lehet használni. Így az a rész, ami a szádba kerül nem érintkezik a piszkos asztallal.

4, Különböző vonalak a billentyűzeteken

Biztos te is kiszúrtad már a “F” és “J” billentyűkön azokat a pici vízszintes vonalakat. Nos, azok régen egyfajta támpontként szolgáltak, hogy az emberek könnyebben tudjanak 10 ujjal, vakon írni.

5, Lyukak a cipő oldalán

Az ilyen lyukakkal ellátott cipőket, először kosárlabdázóknak tervezték, hogy szorosabbra tudják kötni a cipőjüket. Egyes tornacipőkön még mindig vannak ilyen jellegű lyukak. Jelenleg egyfajta szellőzőként funkcionálnak a lábbeliken.

6, Fokhagymanyomó, ami egyben meggymagozó

A fokhagymanyomókat nem csak a fokhagymák préselésére lehet használni. A végén lévő lyuk és kiálló rész egyfajta meggymagozóként is funkcionál. Nincs más teendőd, mint a meggyet a lyukra tenni és a kiálló részt belenyomni.

7, A lyuk a spagetti kanálban

A spagetti szedő kanál közepében azért van egy lyuk, hogy segítsen eldönteni mennyi tésztára van szükséged, ha csak egy főnek főzöl. Amennyiben két személyre főzöl kétszer kell beletenned a tésztát.

8, Fekete védő a sniccer végén

Tuti, hogy legalább egyszer volt már a kezedben sniccer. Ha így van, akkor láttad, hogy a végén van egy fekete színű műanyag védő, ami nem csak azt a célt szolgálja, hogy dekoratív legyen. Azt levéve és a pengére illesztve képes lehetsz letörni a sniccer pengéjét, ha az már nem képes élesen vágni.

9, Fiók a sütő alatt

Az emberek a sütő alatti fiókban általában tepsiket, sütőedényeket tárolnak, de valójában nem ez az eredeti funkciója, hanem az ételek melegen tartása. Ha elkészült egy étel, de nem szolgálták fel azonnal, akkor az éppen kihűlő félben lévő ütő hője egy ideig melegen tartotta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments