HomePeople9 dolog, amit egész eddigi életedben rosszul csináltál.

9 dolog, amit egész eddigi életedben rosszul csináltál.

Az életben vannak olyan szokásaink, amik már úgy beleépültek a mindennapokba, hogy szinte lehetetlenség őket kiirtani onnan. Sokan azonban nem tudják, hogy vannak olyan tevékenységek, melyeket jónak hisznek, holott rengeteg negatív hatása van. Ilyen például a hangos zene hallgatás, vagy a fagyasztott hús szobahőmérsékleten való kiolvasztása, illetve az elektronikai eszközök használata lefekvés előtt. A mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassunk nektek 9 dolgot, amit eddig egész életedben rosszul csináltál.

1, Szobahőmérsékleten vagy meleg vízben való olvasztás.

Sokan azt gondolják, hogy úgy lehet a leghatékonyabban kiolvasztani a fagyasztott húst, ha forró víz alá teszik. Ez a módszer azonban ne biztonságos, ahogy a szobahőmérsékleten való olvasztás sem. Ha a hús 10 ° C-nál melegebb lesz a rajta lévő baktériumok, amik eddig rá voltak fagyva elkezdenek szaporodni.

Mit lehet tenni:

Olvasszuk a hűtőszekrényben: Igaz ez hosszabb időt vesz igénybe, ezért célszerű jóval előbb meggondolni, hogy mit akarunk főzni.

Használjunk hideg vizet: Ügyeljünk arra, hogy a hús olyan csomagolásban legyen, ami nem szivárog, ugyanis így nem szívja fel a vizet. Tedd hideg vízbe, amit 30 percenként célszerű cserélgetni.

Használjunk mikrohullámú sütőt: Itt legyünk óvatosak, mivel a hús egyes részei olyannyira felmelegedhetnek, hogy elkezdhetnek megfőni. Olvasztás után azonnal főzzük, süssük meg a húst.

2, Telefonozás.

A telefonok tartása hatással lehet az egészségünkre. Ha hosszú perceken vagy akár órákon keresztül lefelé nézzünk a nyaki izmaink egy idő után megfájdulhatnak. Ez egyáltalán nem tesz jót a nyak számára, ugyanis izomgyengeség és fejfájás jelentkezhet miatta.

Mit lehet tenni:

Tegyük a készüléket szemmagasságba.

Bizonyos időközönként tegyük le a telefont és körözzünk a fejünkkel.

Figyeljünk a helyes testtartásra.

3, Zuhanyzás.

Annak ellenére, hogy a hideg vízzel való zuhanyzás kellemetlennek tűnik, sok jótékony hatása van. A meleg és hideg víz váltakozás serkenti a vérkeringést, erősíti az immunrendszert, és jótékonyan hat a bőrre is. 10-30 másodpercnél tovább nem kell a hideg víz alatt állni, de ez tényleg csodálatos eredményeket produkál.

Mit lehet tenni:

Kezdjük meg a szokásos meleg vízzel való zuhanyzást, majd szép fokozatosan csökkentsük a hőmérsékletét.

4, Arcmosás edzés után.

Sokan azt gondolják, hogy az edzés utáni arcmosás jótékony hatással van a bőrre, holott ez nem igaz, ugyanis így a felhalmozódott szennyeződést és izzadságot beledörzsöljük az arcbőrbe, ami később kellemetlen bőrproblémákhoz vezethet. Célszerűbb előtt megmosni az arcunkat, ugyanis így eltávolítjuk a felesleges sminket és egyéb anyagot, ami izzadsággal keveredve eltömíthetik a pórusokat.

Mit lehet tenni:

Edzés előtt távolítsuk el az összes sminket az arcról.

Edzés közben ne törölgessük a kezünkkel az arcunkat, mert így csak beledörzsöljük a piszkot és a szennyeződést a bőrbe és a pórusokba. Helyette fogjunk egy törülközőt és azzal szépen finoman itassuk fel az izzadságot.

5, Nem mossuk meg az előrecsomagolt salátát.

Az előrecsomagolt termékek nem jelentik azt, hogy azok 100%-ban tiszták és egyből lehet őket fogyasztani. Sajnos van rá esély, hogy még így marad a felületükön olyan vegyi anyag, amit célszerűbb lemosni.

Mit lehet tenni:

A legbölcsebb, ha ékezés előtt néhány percet fordítunk arra, hogy megmossuk az érintett zöldséget, gyümölcsöt.

6, Magunkkal visszük az ágyba az elektronikai eszközeinket.

A közösségi oldalak hírfolyamának görgetése, vagy a kedvenc játékunkkal való játszás nem annyira ártalmatlan, mint ahogy azt gondolnánk. Először is a telefon fénye, ami közvetlenül a szembe áramlik csökkenti az alvást szabályzó hormonok termelést. Másod sorban pedig sokkal fáradtabbnak érezhetjük magunkat miatta, ami hatással lesz a koncentrációs képességünkre.

Mit lehet tenni:

Próbáljuk a hálószobán kívül hagyni ezeket az eszközöket, főleg lefekvés előtt.

Ezek helyett olvassunk inkább könyvet, vagy hallgassunk relaxáló zenét.

Ha lefekvés előtt mindenképpen rá kell nézned a telefonodra, inkább vált éjszakai üzemmódra, mivel az csökkenti a kék fényt.

7, Tüsszentés.

Sokan befogják az orrukat tüsszentésnél, ám ezt nem szabad, ugyanis ezzel negatív hatást gyakorolnak a tüdőre és a mellkasra. A tüsszentés egy természete folyamat, amivel a szervezetből távoznak a baktériumok és a szennyeződések. Célszerűbb ezt a folyamatot nem gátolni!

Mit lehet tenni:

Nyugodtan tüsszents a szabadba, vagy tedd a szád elé kezed. Ha papír zsebkendőbe tüsszentesz az is jó megoldás. Egy a lényeg, hogy ne fogd be az orrod!

8, Puki visszatartás.

A pukizást a legtöbb ember egy undorító szokással kapcsolja össze, holott ez egy természetes folyamat. Annak ellenére, hogy visszatartjuk még nem fog a beleinkből eltűnni. Sőt, ha sokáig issza tartjuk akkor puffadáshoz, és hasi panaszokhoz vezethet.

Mit lehet tenni:

Amikor úgy érzed, hogy ki akar jönni a belekben lévő gáz keress olyan helyet, mondjuk WC-t, ahol ezt nyugodt szívvel kiengedheted.

Ha evés közben jön rád, próbálj lassabban rágni, ugyanis ez csökkenti a gyomorban lévő levegőt.

Kerüld el azokat az ételeket, amik puffadáshoz vezethetnek vagy bélgázokat termelnek.

9, Hangos zene hallgatása.

Az emberek azért használnak fejhallgatót közlekedés közben, hogy kizárják a külvilágot és az embereket. Ezeket azonban nem szabad túl hangosan hallgatni, mert egészségkárosító hatása lehet. Sokan szeretik a kedvenc dalukat max hangerőn bömböltetni, de ez nem vezet semmi jóra. A hangos zene halláskárosodáshoz, sőt rosszabb esetben hallásvesztéshez is vezethet.

Mit lehet tenni:

Célszerű olyan jó minőségű fül/fejhallgatóba befektetni, ami kiszűri a külvilág zaját és ezáltal nem kell olyan hangosan hallgatni a zenét.

Te melyiket csináltad rosszul eddig?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments