HomeInteresting8 tény, ami bizonyítja, hogy egészségileg tökéletes állapotban vagy.

8 tény, ami bizonyítja, hogy egészségileg tökéletes állapotban vagy.

Az orvosok szerint az emberek nagy figyelmet fordítanak az egészségre, ami hipochondriához vezet. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 8 igazán jó egészségre utaló jelet. Reméljük, hogy enyhíthetünk néhány olyan dolgot, ami feszültséget vált ki az egészségügyi kérdésekben. Ha nem tapasztalsz semmit, de jól érzed magad a bőrödben, akkor azt jelenti, hogy rendben vagy.

Akkor egyél, ha éves vagy, de ne edd túl magad.

Minden étkezés normálisnak számít, kivéve ha unalmadban eszel vagy ha kényszerbeteg vagy. Akkor eszel unalmadban, ha fogalmad sincs, hogy mit kezdj magaddal. Ez nem jó dolog, mert könnyen elhízáshoz vezethet ez a fajta tevékenység. Egyél akkor, mikor érzed, hogy éhes vagy, de ne edd tele magad, mert az sem egészséges. Légy tisztában a határaiddal.

A diéta egészséges, de nem mindegy melyik.

Egyél változatos és ízletes kajákat. Ne korlátozd le az étrendedet csirkemellre és rizsre. Kerld inkább azokat az ételeket, amik hízlalnak. Például édességek, kenyérfélék.

Annyit egyél amennyit a szervezeted megkíván.

Mindenkinek megvan a saját étkezési igénye. Nincs olyan képlet, amellyel kiszámíthatod, hogy hány kalóriára van szükséged, ez egy nagyon egyedi dolog. Ha sokat eszel vagy többet, mint mások az is normálisnak tekinthető. A legfontosabb dolog az, hogy figyelj a szervezetedre, ha nincs szüksége több ételre ne adj neki.

Használj rendes lépcsőt és helyreáll a légzésed.

Nem kell jó lelkiállapotban lenned vagy sokat spotolnod ahhoz, egészséges legyél. Ha nem érzed, hogy meg akarsz fulladni, mikor felmész egy lépcsőn, akkor jó egészségnek örvendesz.

Mutasd ki érzelmeidet a szomorúságtól az izgatottságig.

A tudósok azt mondják: “A düh, szomorúság, bosszúság és a depresszió is normális. Ezek az érzelmek a jó pszichológiai egészség jelei. Fel kell ismerni, hogy ezek az érzelmek egyike sem tartós és örök.

Ha fel tudsz kelni “korán” ébresztő nélkül is.

Ez azt jelenti, hogy akkor is jól érzed magad, mikor beállított ébresztő nélkül is fel tudsz ébredni. Nem azokról a napokról van szó, amikor 6 órakor kell kelned. Hanem, mikor semmilyen fontos teendőd nincsen és ébresztő nélkül is képes vagy felkelni.

Nem tudsz azonnal elaludni.

Természetesen egyik ember sem egyforma. Mindenkinek megvan a maga ütemezése, hogy tud elaludni. Valakinek pár perc alatt sikerül, de akadnak olyanok is, akiknek egy órába is telik álomba szenderülni. Ez teljesen normális. A tudósok kimutatták, hogy az elalvás kb 15-20 percet vesz igénybe. Az elelvásnak inkább nyugodt és lassú folyamatnak kellene lenni.

Fordíts energiát azokra a dolgokra, amik érdekelnek.

Ne csak úgy fogd fel az életet, mint egy állandó végeláthatatlan körforgást, hogy csak alszol, eszel, dolgozol, alszol. Szánj időt és energiát olyan dolgokra, amiket szeretsz, például a gyermekeddel való játékra vagy barátokkal való találkozásra és társaira.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments