HomeImage8 ruha logó, ami elsőre furcsának tűnhet

8 ruha logó, ami elsőre furcsának tűnhet

Volt egy időszak, amikor minden ruhára hatalmas logót raktak, így mindenki tudta, hogy milyen márkájú a ruhád. Aztán volt egy időszak, amikor lecsengett és a tervezők próbálták elrejteni a ruha márkáját. Voltak ciki lógok és extramenők, különlegesek és kevésbé különlegesek. Ahogy a divat alakult, úgy alakult át a logó és a márkajelzés is. De nézzük, milyen logókat lehet felfedezni manapság a ruhákon.

  1. A NASA logók

Több ruhamárka nyomtatta rá a klasszikus NASA logót a ruháira, amik nagyon gyorsan hatalmas népszerűségre tettek szert. A fiatalok különösen szeretik ezt a logót, mivel van történelme és értéke.

2. A harcot jelző logók

Vannak azok a logók, amiket büszkén viselnek emberek, mivel egy fontos célért jöttek létre. Ilyen az alábbi felső lévő logó, ami a mellrák elleni harcot hivatott támogatni.

3. A sport logók

Ki ne ismerné az Adidas vagy a Nike híres logóit? A tervezők azonban kicsit “puhítottak” a logókon és kifinomultak lettek. A nagy sportmárkák különböző tervezőkkel együttműködve újulnak meg újra és újra, ami által a csúcson vannak ismét. A nagy luxusmárkák is előszeretettel dolgoznak velük és dobnak piacra kapszulakollekciókat.

4. A mesefigurák

Talán első blikkre túl gyerekesnek tűnhet, de mégis nagyon sikeres együttműködéseket tudhatnak maguk mögött a Disney-karakterek. Először a Dolce&Gabbana indította útjára 2016-2017-ben Disney kollekcióját, ami csúcseladásokat hozott magával. Ugyancsak ebben az évben a Gucci is felismerte a mesefigurákban a lehetőséget és ő is rárakta a ruháira a híres rajzokat.

5. A logók megváltoztatása

Senki számára sem ismeretlen a Lacoste krokodilja. Azonban egyik évben úgy döntött a cég, hogy a híres krokodil helyett veszélyeztetett állatfajokat rak a felsőire, ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy védjük az állatokat. Összesen 3520 darabot készítettek belőle, amit pillanatok alatt elkapkodtak a fanatikusok. Az ebből befolyó bevételt pedig teljes mértékben jótékony célra ajánlották fel.

6. A klasszikus logók sosem mennek ki a divatból

A híres CK logó annyira diszkrét és elegáns, hogy igazából bármihez fel lehet venni. A ruháit egyébként is az egyszerűség jellemzi, így a logóval sincs ez másképp.

7. Az új márkák logói

Az Off-White márkanév sokunk számára még elég új lehet, pedig magát a céget 2012-ben alapították. A logói és emblémái elég egyszerűek és modernek, talán pont emiatt nagyon kedvelt a fiatalok körében.

8. Környezetvédelmi logók

A Greenpeace által tervezett logót először 2015-ben nyomtatták rá egy felsőre. Nem sokkal később Vivienne Westwood is az ügy mellé állt, így elkezdett a divatház is együttműködni az alapítvánnyal. Sorban jöttek a nagy sztárok is, akik büszkén viselték a felsőket és támogatták a törekvéseket a környezetvédelemmel kapcsolatban. A logó újra aranykorát éli és sokan nyomtattatják saját felsőjükre a híres logót.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments