HomePeople8 reggeli szokás, amelynek jobb, ha mindenki búcsút int.

8 reggeli szokás, amelynek jobb, ha mindenki búcsút int.

Mindenki a szokások rabja és sajnos csinálunk olyan dolgokat, amelyekről azt hiszük, hogy jók, közben meg ártalmasak lehetnek. – Ilyenek például a reggeli rituáléhoz tartozó feladatok. Elhoztuk nektek azokat a rossz szokásokat, melyeket jobb, ha teljesen megszűntetünk, vagy jobban odafigyelünk rá.

Ne arcmosással kezd a napot.

Egy Harvardi orvos szerint a reggeli zuhany segít, hogy könnyebben megtaláljuk bizonyos dolgainkra a megoldást, mert serkenti az agyi aktivitást. A zuhanyzás lehetővé teszi az agy számára, hogy szokatlan és új ötletekkel álljunk elő. Ezért mindenképpen pozitív hatása esz az egész napodra, ha reggel zuhannyal indítod a napot.

Kerüld reggel a forrú zuhanyt.

Mivel a forró víz pihentető hatású, ezért csak azt fogod elérni, hogy visszafekszel az ágyba aludni. A hideg zuhany sokkal előnyösebb. Felfrissültebbnek érzed magad, serkenti az agyi aktivitást és nem utolsó sorban erősíti az immunrendszert. A hideg víz nem szárítja ki úgy a bőrt, mint a meleg zuhany.

Ne nézd a telefonod túl sok ideig

A közösségi média az oka annak, hogy sok ember reggel nézi telefonját. A nap eltöltése attól függ, hogyan töltjük a reggelt. Ez azt jelenti, hogy vesztegess időt mások életének ellenőrzésére és véleményezésére, inkább fordíts időt magadra! Ugyanez vonatkozik az üzleti e-mail postafiókjának ellenőrzésére is mivel a munkaidőt meghosszabbítja. Jobb, ha bekapcsolod a kedvenc zenéidet, találkozol azokkal az emberekkel, akik fontosak számodra vagy csak készíts magadnak egy ízletes ételt.

Ne vesztegess el sok időt arra mit vegyél fel

Mér reggel azzal kezded, hogy megkérdezed magadtól: “Mit vegyel fel?” Van elég káosz a reggeli rituálékban, főleg ha kapkodni kell, ne nehezítsd meg a helyzeted a tökéletes ruha keresésével. Annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen a választás, csökkentsd a ruhák mennyiségét a szekrényben. Steve Jobs az Apple-ből farmert és fekete pólót viselt, nem azért, mert nem akart ruhára költeni, hanem mert pazarolta volna drága idejét.

Csinálj egy olyan részt a szekrényedbe, ahova azokat a ruhékat csoportosítod, melyek munkéba akarsz felvenni.

Ne gabonával akard kezdeni a napot

A gabonafélék kb. 4 evőkanál cukrot tartalmaznak. A sok cukor inzulint termel a vérbe, és ha ez elfogy, akkor fáradtnak fogod érezni magad. A gabonafélékhez hozzáadott tej, joghurt és friss gyümölcs is egészségtelen reggel, ezért jobb, ha távol tartjuk magunkat tőle. Egy dietetikus szerint egészségesebb a reggelt egy pizzaszelettel kezdeni, mint mindenféle gabonával. Mivel a pizza fehérjét, zsírt és szénhidrátot tartalmaz ezért elegendő energiával tud ellátni.

Ne étkezés után moss fogat

Étkezés után a fogzománc sebezhetővé válik, különösen akkor, ha gyümölcsöt, citromot vagy ivóvizet fogyasztottál, mert citromsavat és foszforsavat tartalmaz. Mit kell tenni helyette? Mosd ki a szádat vízzel, és távolítsd el a maradék ételet fogselyem használatával.

Ne igyál fekete kávét

Az ébredés utáni a fekete kávé magasra növeli a kortizol szintet, ami szorongáshoz vezethet. És ha akkor iszol kávét ha éhes vagy akár gyomorhurutot is kaphatsz. Kutatások szerint, 3-4 órával ébredés után javasolt elfogyasztani az első csész kávénkat. Ha semmiképpen sem tudsz ellenálni a reggli kávé illatának, adj hozzá egy kis tejet vagy tejszint. Így csökkenti a gyomorra gyakorolt hatásait.

Ne vesd be azonnal az ágyat

Amikor az ágyat azonnal rendbe teszed, helyes tökéletes helyet hozol létre a poratkák számára, mert a nedvesség, amelyet az éjszaka folyamán izzadtál ki, nincs esély arra, hogy elpárologjon. A tudósok azt javasolják, hogy a takarót vedd le a matracról, miután felébredtél, hogy az ágynemű megszáradhasson.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments