HomeInteresting8 ok, amiért az idősebb testvér megérdemli a tiszteletet

8 ok, amiért az idősebb testvér megérdemli a tiszteletet

Szerintem te is egyetértesz abban, hogy az első szülött gyermekek nagyon különlegesek. Ők azok, akik a feje tetejére állítják az életedet, természetesen jó értelemben. Ezek a csöpp kis gyermekek remek leckékre tanítana meg a szülőségről, és általában véve önmagadról is. Alfred Adler elmélete szerint a legidősebb gyermekek a legfelelősségteljesebbek és legmegbízhatóbbak ezért van rájuk szüksége minden egyes szülőnek. A mostani posztunkban 8 dolgot szedtünk össze, amiért hálásak lehettek neki, illetve amiért tiszteletet érdemel.

1, Olyan leckéket tanítanak, amiket annak idején elmulasztottál

Amikor megszületik az első gyermeked, teljesen új értelmet nyer az életed és bizonyos értelemben egy második életed lesz, amiben újabb kihívásokkal találkozol. Bizonyára rengeteg hibát követtél már el, és fogsz is a jövőben, de ezeket megtanulod kijavítani. A gyermek segít legyőzni a nehézségeket és segít, hogy minél több helyzetben megálld a helyed. Annak ellenére, hogy szülőként nagyon sokat tanítasz a gyerekednek, ő is rengeteg mindent tanít meg neked.

2, Túl korán nőnek fel

A legidősebb gyermek még nem felnőtt, de már nem is gyerek, Amikor megszületik fiatalabb testvérük, akkor ők kapják meg a gondoskodó nagy testvér szerepét, aki mindenben segít kistestvérének. Egy idő után a szülő elkezdi mondani neki, hogy „Te mér nagy gyerek vagy”; „Te vagy az idősebb példát kellene mutatnod”…stb. Egy idő után az idősebb testvér elkezd így gondolkodni és valamilyen szinten megszűnik gyermeknek lenni.

3, Bölcsebbek, mint gondolnád

A hirtelen történő „felnőtté” válás arra kényszeríti a gyermekeket, hogy okosabbak legyenek és okosabban gondolkodjanak. Valahogy a felnőtt és a gyerek állapot közé ragadnak, s gyakran példaképként szolgálnak fiatalabb testvéreiknek. Az idő múlásával nagyszerű tanácsokkal tudják ellátni szeretteiket, például kistestvérüket, illetve nagy türelemmel hallgatják meg szüleiket.

4, Több dolgot csinálnak, mint amennyit kellene

Azok a gyerekek, akiknek fiatalabb testvérük van, sokkal többet tesznek családjukért, mint azok a barátaik, akiknek nincsen kisebb tesója. Ők több házimunkát vállalnak, és nem 100%-ban birtokolják a szabadidejüket, főleg akkor nem, ha a kisebb tesójukra kell vigyázniuk. Csak azok a gyerekek pihenhetnek mosogatás, vagy a szobájuk kitakarítása után, akiknek nincs testvérük.

5, Ők a legjobb segítők

Lehetetlen az édesanyáknak/édesapáknak mindent kézben tartani, ezért jó, ha idősebb gyermekeik segítenek nekik. Meg kell jegyeznünk, hogy az idősebb tesók a legjobb bébiszitterek és ők a legjobb asszisztensek mikor a szülőnek kettőnél több kézre van szüksége egy adott dolog elvégzéséhez.

6, Sok mindenre tanítják a kicsiket

Kiváltság idősebb testvérnek lenni, ugyanis ők már valószínű minden olyan helyzetet megtapasztaltak, amikkel a fiatalabb tesóik még csak most néznek szembe. A nagy tesók készen állnak arra, hogy megosszák tapasztalataikat a kicsikkel, például a házi feladat elkészítésének praktikáját, melyik tanárral kell szépen beszélniük, hogy jó jegyet kapjanak és a többi. Velük sokkal jobban el tudnak beszélgetni a fiatalabb tesóik, mint szüleikkel.

7, Önzetlenek

A legidősebb gyermek valószínűleg képtelen lesz az önzőségre, mert fiatalon hozzá kellett szoknia ahhoz, hogy mindenen osztoznia kell. Ennek tükrében készen állnak arra, hogy megosszák utolsó csokijukat, vagy az összes játékukat a fiatalabbakkal. Büszkék a kisebb tesóikra, és annak ellenére, hogy rendszeresen ugratják őket, akkor is ők buzdítják legjobban a fiatalokat.

8, Ők a lehető legjobb nagy testvérek

Annak ellenére, hogy az idősebb testvér is még gyerek, mégis önzetlenül ápolja a kisebb testvérét, és sok felnőttel eltérően képesek játszani velük. Nagyvonalúak, gondoskodók, szellemesek és szórakoztatók, valamint nagyszerű példát mutatnak a kisebbeknek. Ők azok, akik kitapossák kisebb tesóiknak az utat, amin nekik már csak végig kell sétálni.

Neked van testvéred? Ki az idősebb te vagy ő?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments