HomeInteresting8 módszer, aminek segítségével ellenőrizheted nem romlottak-e az élelmiszerek

8 módszer, aminek segítségével ellenőrizheted nem romlottak-e az élelmiszerek

Majdnem minden nap eszünk tojást, gyümölcsöt vagy kenyeret de valószínű sosem figyeljük meg, hogy azok amiket leveszünk a polcról, valóban jók-e. Az élénk színű csomagolás és a jól csengő szlogenek gyakran elvonják a figyelmünket. Annak érdekében, hogy már a boltban ki tudd deríteni nem romlottak-e meg az élelmiszerek, akkor jól jegyezd meg ezt a 8 trükköt, mert sokat segíthetnek vásárlás során.

1, Amikor tojást vásárolsz a boltban fontos, hogy előtte megnézd a tojás külsejét. Ha porosnak látod, akkor jobb ha nem veszed meg, mert az a penészesedés egyik jele.

2, Tégy különbséget a csomagolás és a lejárati idő között

A csomagolási dátum általában a Julián naptár szerint van meghatározva, míg a lejárati dátum a Gergely naptár szerint. Szóval ha egy rendes dátumot látsz az üveg nyakán akkor biztosra veheted, hogy az a lejárati dátumot jelzi.

3, Ne hagyja figyelmen kívül az vonzó színeket az élelmiszer-csomagoláson

Kiderült, hogy a termék színe befolyásolja az agyat. Például, ha egy termék zöld színű akkor sokan azt gondolják, hogy bio. Próbáld meg figyelmen kívül hagyni a színeket és koncentrálj inkább az összetevőkre. Ha látsz ízesítőt és szerves anyagot, akkor kizárt dolog, hogy organikus lenne.

4, Ha a csomagoláson fel van tüntetve „hozzáadott cukor nélkül”, akkor is tartalmazhat természetes cukrot

Amikor kiválasztunk valamit szeretjük azt a feliratot látni rajta, hogy “hozzáadott cukor nélkül”, viszont amikor megfordítjuk és elolvassuk az összetevőket általában meglepődünk, mert adagonként 25-26 gramm természetes cukrot tartalmazhat. Ez pedig nagyon sok, mert a normál mennyiség napi 77 gramm. Szóval ebből kifolyólag nem kell komolyan venni a cukormentes kifejezést.

5, Vásárlás előtt ellenőrizze a marhahús textúráját

Csak pár dolgot kell figyelembe venni a jó marhahús megállapításához:

Először meg kell vizsgálni a színét – A friss marhahús krémes fehér zsírcsíkokat tartalmaz. Ne félj megkérni a hentest, hogy mutassa meg neked közelebbről. Viszont ha látod, hogy szürke vagy barna részek vannak benne, akkor ne vedd meg.

A másik, hogy a marhahúsnak nem szabad ragacsosnak lennie, ezért még abban az esetben se süssük, főzzük meg, ha illatra finomnak tűnik színe pedig egészségesnek.

6, Használd a telefonod a gyümölcsökön és zöldségeken található vegyi anyagok kimutatására

Tanulmányok szerint a zöldségeken és gyümölcsökön található tápérték jelölés 20%-kal pontatlanabbnak minősült. Viszont mi magunk is kideríthetjük, ha valami nem stimmel a termékkel. Ma már vannak olyan szenzorok, amik segítségével meg tudjuk állapítani, hogy vannak-e rajta vegyi anyagok vagy nincsenek.

7, Ellenőrizd, hogy a csirkebőr átlátszó-e.

Nagyon sokan figyelmen kívül hagyják a csirke bőrének állapotát és színét. A lényeg az, hogy ne legyen szürke vagy áttetsző. Ez annak a jele, hogy a hús nem friss és már egy ideje a boltban van.

8, Csak akkor vegyél banánt, ha van farka

Ne vásárolj olyan banánt, aminek nincs a végén farok. Azért kell erre figyelni, mert a szupermarketekben rengeteg baktérium található, melyek behatolhatnak ezen a lyukon. Szóval, ha a jobb oldali képnek megfelelő banánt látsz, ne vedd meg.

Mennyire figyelmesen ellenőrzöd az ételeid?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments