HomePeople8 jel, ami bemutatja, hogy a párkapcsolatod tönkrement.

8 jel, ami bemutatja, hogy a párkapcsolatod tönkrement.

Mivel mi emberek társas lények vagyunk szinte lehetetlen elképzelni úgy az életünket, hogy azt egyedül éljük le. Fontos azonban, hogy olyan párt találjunk magunknak, aki mindenben támogat, segít, ki tudja mutatni az érzelmeit, nem kell vele mindennap veszekedni és még sorolhatnánk. Sajnos kevés ember van a világon, aki megtalálta élete párját, ezért sokaknak folyamatosan keresni és keresni kell. Ha párkapcsolatban élsz akkor fontos szem előtt tartanod, hogy milyen is voltaképpen a pároddal együtt élni. Amennyiben a lenti dolgok valamelyikét tapasztalod, komolyan el kell gondolkodnod a kapcsolatotok jövőjét illetően. Íme 8 jel, ami bemutatja, hogy a párkapcsolatod tönkrement.

1, Kizárod a partnert.

Amikor fáradtan és stresszes hazaértek a munkából csak arra vágtok, hogy az egész világ békén hagyjon titeket és csak magatok legyetek. Ha párkapcsolatban élsz ez nem olyan egyszerű és ilyenkor bizony észreveszed a párod kisebb hibáit is. Célszerű ilyenkor a családdal vagy barátokkal lenni, hogy elkerüljétek a veszekedést.

Kapcsolat vége: Amennyiben sokkal nyugodtabbak és boldogabbak vagytok egyedül, vagy a barátaitokkal, mint egymással az a kapcsolat végét is jelentheti, főleg, ha még a kedvetek is elmegy tudván, hogy a kedvesetek hamarosan hazaér. Egy idő után azon kapjátok magatokat, hogy nem érdeklődtök iránta mert mást fontosabbnak találtok, minthogy beszélgessetek vele.

2, Elfajulnak a veszekedések.

Minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek és veszekedések, amik olykor-olykor kicsit elfajulhatnak. Ebben az esetben sokan a családjukhoz menekülnek egy kis vigaszért, ám miután lenyugodtak visszatérnek a normális kerékvágásba és megbeszélik a sérelmeket. Abban lehet a probléma, hogy mindketten domináns személyiségek vagytok és így képtelenek vagytok közös megegyezésre jutni, de ez még nem ok arra, hogy különváljatok.

Kapcsolat vége: Komoly problémára adhat okot, hogy minden egyes apró butaságon hajba kaptok és ezek már napi rendszerességgel fordulnak elő. Ha mindezek mellett még hidegen is hagy ha esetleg egy komolyabb veszekedés után véget ér a kapcsolatod, az annak a jele lehet, hogy már nem annyira fontos neked a párod mint régen. Elképzelhető, hogy nemsokára pontot kell tenned az ügy végére.

3, Egyenlőtlenül oszlik meg a felelősség és a hatalom.

Mint mondtuk minden kapcsolatban vannak nehéz időszakok. Egy jó működő kapcsolatban mindenki a saját döntéséért felelős, így nem lehet felróni a másiknak, hogy miatta baltázott el valamit. Amennyiben összevesztek és a párod egyből bocsánatot kér, kész megbeszélni a dolgokat.

Kapcsolat vége: Soha nem szabad engedni, hogy a kapcsolatban addig fajuljanak a dolgok, míg már a hatalomért megy a küzdelem. Mindenki a saját döntéséért felelős. Ha azt látod, hogy a partnered próbál elnyomni és fölényeskedni veled szemben, akkor itt az ideje tovább lépni, mert sosem fog egyenlőként kezelni.

4, Különbözik a jövőkép.

Ha mindketten dominánsak vagytok a kapcsolatban akkor nagyon nehéz lesz megtalálni az arany középutat, főleg, ha mindketten makacsul ragaszkodtok az igazatokhoz. Ez konfliktushoz vezethet, ami jót is jelenthet hiszen nem vagytok egymásnak közömbösek.

Kapcsolat vége: Ha a párod olyan terveket mesél a barátainak, melyekről te még csak most hallasz először, akkor komoly gond van a kapcsolatotokban, hiszen úgy tűnik nem egy irányba haladnak a terveitek. Ha többször összevesztek a jövőt illetően akkor el kell gondolkodni azon, van-e értelme tovább együtt maradni.

5, Egyedül jobb, mint vele.

Normálisnak számít, ha az ember nem akar sülve-főve a párjával lenni, és szeretne egy kevés időt a családjával meg a barátaival eltölteni. Szakértők szerint azok a párok, akik rendszeresen együtt vannak érdemes lenne néha napján külön időt is eltölteniük.

Kapcsolat vége: Amennyiben azon kapod magad, hogy sokkal jobb a hangulatod, ha külön vagy a párodtól és szíved szerint többet lennél a barátaiddal, mint vele, akkor el kell gondolkodni azon, hogy célszerű-e tovább húzni egymás idejét.

6, Nem szerepeltek egymás jövőbeli terveiben.

Sajnos a különböző habitussal bíró emberek között hamar megmutatkozik, ha valami nincs rendben. Például, ha te bulizós vagy de a párod otthon ülős típus, akkor lehetnek súrlódások kettőtök között. Ezeket a problémákat soha nem fogjátok tudni megoldani, mert az ember saját magát nem tudja meghazudtolni.

Kapcsolat vége: Szép dolog, ha vannak jövőbeli terveitek, ám akkor van nagy probléma, ha egyikőtök sincs a másikéban. Ez annak a jele lehet, hogy a kapcsolatotoknak már réges régen vége, csak még nem mondtátok ki, mert megszokásból vagytok együtt.

7, Manipuláljátok egymást.

Lelki és mentális bántalmazásnak minősül, ha valaki megpróbálja manipulálni a másikat. Tökéletes példa erre, ha veszekedéssel akarod elérni azt, hogy a kedvesed odafigyeljen rád. Ennek semmi értelme, mert nem így kell felhívni a figyelmet. Ez a hozzáállás már elegendő okot ad arra, hogy komolyan leüljetek és megbeszéljétek a dolgokat.

Kapcsolat vége: Nagyon nagy bajra utal, ha a partnered csak valamiért cserébe fogadja el a döntéseidet. A lehető legrosszabb dolog olyan emberrel együtt élni, aki kihasznál és folyamatosan manipulál. Mivel az ilyen személy egyáltalán nem látja, hogy a másik mit tesz a kapcsolatért, az már elegendő ok lehet arra, hogy vége legyen. Ha nem akarsz folyamatos lelki traumákat átélni, akkor cselekedned kell!

8, Támogatás hiánya.

Egy egészséges párkapcsolatban a felek mindig minden körülmények között támogatják egymást, és ez így van rendjén. A kapcsolatban mindenkinek joga van saját véleményt alkotni és olyan problémák témáját felhozni melyekre nem találtatok megoldást. Egy párkapcsolatban mindkét félnek kell engedni ahhoz, hogy a kettejük viszonya működjön.

Kapcsolat vége: Ha azon kapod magad, hogy a pároddal semmit sem lehet már megbeszélni, mert mindenen felhúzza magát vagy inkább a családjának illetve a barátainak panaszkodik, akkor azt nem szabad annyiban hagyni. Ha nem kéri a segítséged és mindent másokkal együtt intéz el, akkor ennek a kapcsolatnak már nincs jövője.

 

A ti párkapcsolatotok működik? Átéltetek már ehhez hasonlókat?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments