HomeCelebrity8 híres világsztár, akikről csak kevesen tudják, hogy magyar származásúak

8 híres világsztár, akikről csak kevesen tudják, hogy magyar származásúak

A hollywoodi hírességek listája végtelen, de nem állunk rosszul a magyar sztárokkal sem. Sőt, olyan magyar felmenőkkel rendelkező színészek, zenészek, művészek is vannak bőven, akit végig sétáltak már a vörös szőnyegen, de nekünk nagy valószínűséggel fogalmunk sem volt róla, hogy magyar hírességeket látunk éppen. Cikkünkben olyan sztárokat vonultatunk fel, akik magyar gyökerekkel rendelkeznek, de eddig nem hallottál róla.

Jessica Biel

A színésznő néhány évvel ezelőtt szerzett tudomást arról, hogy bizony magyar gyökerei vannak. Egy tévéműsornak köszönhetően derült fény az igazságra. A csatorna egy kutatás során fedezte fel, hogy Jessica néhány őse Vác és Esztergom környékéről származik. A színésznő tervei között volt, hogy ellátogasson hazánkba, amit egyszer biztosan meg is fog tenni, mondta 2018-ban.

Drew Barrymore

Drew ismerte származásának történetét és büszkén vállalja, hogy felmenői között magyarok is vannak. Anyai nagyszülei éltek Magyarországon, akik a második világháború idején Nyugat-Németországba menekültek, így édesanyja, Makó Ildikó már német földön látott napvilágot. A színésznő szeret magyarokkal találkozni és szívesen hallgatja történeteiket, amiket apró hazánkról mesélnek neki a turisták. Már kilenc éves korában inni kezdett, amit még hallani is szörnyű, de már ilyen fiatalon képes volt szembe nézni függőségével és meggyógyult. Azóta karrierje töretlen és számtalan filmben láthattuk már eddig is és még sokban fogjuk is.

Gene Simmons, vagyis Chaim Weitz

Simmons a Kiss együttes egyik alapító tagja, aki nemcsak, hogy magyar származású, de nehéz nyelvünket is kiválóan beszéli. Mindkét szülője magyar volt. Kovács Flóra, Gene édesanyja Jándról, míg Witz Ferenc, Gene édesapja Jánd környékéről származott. Ő viszont már nem hazánkban, hanem Izraelben született, ugyanis szülei oda emigráltak.

Joaquin Phoenix

A színész édesanyja, Arlyn Phoenix részéről magyar származású, édesapja ugyanis orosz volt. Hollywood egyik csillagának nagymamáját Lefkowitz Margitnak hívták. Joaquin büszkén vállalja, hogy felmenői magyarok.

Goldie Hawn

A világhírű színésznő anyai ágon kötődik hazánkhoz. Laura Steinhoff egy bronxi ékszerbolt-tulajdonos, így nem is csoda, hogy lánya a Goldie, vagyis tükörfordításban az Aranka nevet kapta. És, ha már Goldie Hawnról van szó, akkor nem feledkezhetünk meg szintén színésznő lányáról, Kate Hudsonról sem, aki édesanyja révén magyar gyökerekkel rendelkezik.

Tony Curtis, vagyis Schwartz Bernard

A színész szülei magyarok voltak, de Amerikába emigráltak, ahol két évvel később megszületett fiuk, Tony. Édesanyja otthon volt, édesapja pedig gyárakban keresett állást, a rokonokkal pedig tartották a kapcsolatot. A legenda 2010-ben sajnos távozott az élők sorából. A második világháború alatt tengerészgyalogosként szolgált, leszerelése után pedig a Universal Channel karolta fel, mert látták benne a lehetőséget. Nem sokkal később Hollywood már a lábai előtt hevert. A nőfaló szerint a hosszú élet titka nem más, mint a fiatal nők. A színésznek hat gyermeke született. Köztük van az általunk is jól ismert színésznő, Jamie Lee Curtis, akinek édesapja jóvoltából szintén magyar felmenői vannak.

Uri Geller, vagyis Geller György

Kanálhajlítgató, zseni, csaló és még számtalan hasonló jelzővel illeték az emberek Uri Gellert a hosszú évek során. Szülei magyarok voltak, akik a második világháború elől Izraelbe menekültek, ahol megszületett a ksi György. A furcsa jelzőket nem véletlenül aggatták rá, ugyanis megkérdőjelezhető mutatványokkal állt elő. Több műsorban is kapott nem manipulált eszközöket, tehát, nem a saját munkaeszközeivel “varázsolt”. Vagyis csak varázsolt volna, mivel a mutatványok nem sikerültek.

Elsa Pataky

A gyönyörű színésznő ismerős lehet például A halálos iramban című filmekből, de azt nagyon kevesen tudjuk, hogy Chris Hemsworth felesége bizony magyar származású, méghozzá anyai ágon. Édesanyja Cristina Pataky Medianu, publicista, aki a magyar nyelvre is tanította lányát. Elsa ugyan nem hazánkban, hanem Madridban született, de még beszél néhány szót magyarul. Kezdetben sorozatokban, majd filmekben szerepelt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments