HomeInteresting8 hatékony gyakorlat, amivel egyszer s mindenkorra megszabadulsz a pufi arctól és...

8 hatékony gyakorlat, amivel egyszer s mindenkorra megszabadulsz a pufi arctól és tokától

Amikor edzésről, tornáról, tréningről hall az ember egyből a testalkatra asszociál. Ez azért van mert nagyon sokan olyan edzés végeznek, amivel a testüket tudják formázni, a lábukat, karjukat, hasukat, hátsójukat. Ez mind szép és jó, de mi a helyzet nyaktól felfelé? Bizony ott is vannak olyan izmok, amiket néha napján jó lenne megtornáztatni, főleg akkor, ha valakinek például tokája van. Mivel nem minden ember van kibékülve saját magával, ezért mindent megtesznek annak érdekében, hogy fejlődjenek és átalakuljanak. Viszont soha senkit nem látsz például az edzőteremben arcizmokat erősíteni, igaz?! Nos valószínű az ilyen emberek otthon sem fogják ezt csinálni, pedig jó lenne. Ha te is meg akarsz szabadulni a tokádtól, vagy csak szeretnéd, hogy az arcod egy kicsit egységesebb legyen, akkor mindenképpen ajánljuk a cikkünkben felsorolt, szuper egyszerű gyakorlatokat.

1, Kacsa fej gyakorlat

Ahhoz, hogy az arcunk középső részét meg tudjuk dolgozni nem kell mást tenni, mint első lépésként csücsöríteni, majd kinyitni a szánkat aztán becsukni és a jobb oldali képen látható módon tartani.

Ezt 15-ször kell megismételni.s

2, Száj egyik oldalról másikra való húzása

Ehhez a gyakorlathoz meg kell feszítened a nyakizmaidat, majd a szád egyik sarkát a képen látható módon jobbra, majd egy kis idő után balra elhúzni. Érdemes ezt a tükörrel szemben csinálni, hogy biztosan lásd a nyakad vonalait. Akkor jó, ha azokat látod.

Ismételd meg ezt a gyakorlatot oldalanként 15-ször.

3, Hal száj gyakorlat

Ehhez a gyakorlathoz nem kell túl sok mindent tenni, csak úgy tenni, mintha egy halat utánoznál. (lásd: kép) Ez nagyon vicces ábrázatot kölcsönöz neked, de ne törődj vele, mert annál hasznosabb. Ezt az arcot legalább 10 másodpercig kellene tartanod, és 15-ször megismételned.

4, Arccsontok emelése

Minél hangsúlyosabb az arccsontod, annál meghatározóbb az arcod. Ahhoz, hogy ezt a részt tudd formálni, a képen látható módon kell kinyitnod a szádat és az ujjaidat az arccsontjaidhoz kell tenned. Ezután a két ujjad segítségével nyomd felfelé az arccsontokat.

Tartsd a pózt legalább 30 másodpercig.

5, Összezárt szemek

Tudjuk, elég nehéz elképzelni, de a csukott szemekkel képes vagy égetni a zsírt… legalábbis az arcodon. A gyakorlat elvégzéséhez annyit kell tenned, hogy jó szorosan összezárod a szemeidet, mint mikor fáj a fejed. Ha érzed, hogy feszülnek az arcizmaid, akkor csinálod jól.

Tartsd ezt a pózt 3 másodpercig, és 15-ször ismételd meg.

6, Állat fel

Ez is egy szuper jó gyakorlat, amivel feszesíteni tudod a bőröd, és eltüntetheted a tokát. Egyszerűen csak emeld fel az állad, és az alsó ajkad tedd a felső fölé. Akkor jó, ha lefelé konyul a szád, mintha szomorú lennél. Próbáld olyan magasra tolni az alsó ajkad amennyire csak lehet.

Tartsd néhány másodpercig, majd 15-ször ismételd meg.

7, Oldalt puszi

Képzeld el, hogy valamelyik ismerősöddel találkozol, akivel puszival üdvözlitek egymást. Ilyenkor csücsöríts a száddal, majd húzd el az egyik oldalra amennyire csak tudod. Mondhatnánk úgy is, hogy mozgasd jobbra-balra az ajkad, mintha valami irritálná az orrodat.

Oldalanként 15-ször ismételd meg.

8, Állkapocs tárogató

Ez nem csupán egy hagyományos nyújtógyakorlat, hanem hatékony zsírégető is. Csukott szájjal nyomd a nyelved hátsó részét a felső fogsorod hátsó részéhez, majd így nyisd ki a szád, amennyire csak tudod.

Ezt a gyakorlatot ismételd meg legalább 15 alkalommal.

Hasznosnak találtad a cikket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments