HomeInteresting8 fejtörő, amit csak kevesen tudnak megoldani! Neked sikerül?

8 fejtörő, amit csak kevesen tudnak megoldani! Neked sikerül?

Az agyunkat folyamatosan edzeni kell! Ennek egyik legmegfelelőbb módja, ha különböző rejtvényeket oldunk meg. Felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt fontos. Ezek a fejtörők a mindennapi élet szempontjából is hasznosak. A fitt agy fontos mind a munkahelyen, mind a hétköznapi életben.

Kaptok tőlünk 8 szuper fejtörőt. Ezek minden téren megmozgatják az agyatokat. Mérjétek az időt és a végén osszátok meg kommentben az eredményt.

Rejtvény a gyertyával

Élt egyszer egy öreg ember és a három lánya. Egyik nap az öreg rendkívül beteg lett és a halál eljött a lelkéért. A legidősebb lány kérte a halált, hogy hadd éljen az apja még két évet. Ebbe bele is egyezett. Két év múlva a halál visszatért és a második lány további egy évet kért. Ez is elfogadást nyert. Egy év múlva visszatért és most a legfiatalabb lány jött egy gyertyával majd azt kérte, hogy addig élhessen az apja míg a gyertya le nem ég. A halál beleegyezett és sosem tért vissza.

Mit tett a legkisebb lány? (A megfejtés a kép alatt.)

Elfújta a gyertyát és így az sosem égett le.

Rejtély a létrával

Paul egy 25 méter hosszú létrán állt. Hirtelen megcsúszott és a földre esett. Egyáltalán nem sérült meg. Hogy lehetséges ez?

Paul a létra alján állt.

Az érme rejtély

Adott két vödör melyek különböző hőmérsékletű vízzel vannak megtöltve. 25 C és 25 F.
Ha ugyanazon magasságból beleejtünk a vödrökbe egy-egy érmét ,melyiknek éri el hamarabb az alját?

Az első vödörnél. 25 F hőmérsékletű víz halmazállapota jég.

A fű rejtély

Adott egy mező melyben varázsbokrok vannak. A bokrok minden nap megduplázódnak. 10 napba telik míg a mezőt teljesen benőnék a bokrok. Hányadik napon lenne a mező félig?!

 

Mivel minden nap megduplázódik ezért a 9. napon lenne félig így az megduplázódva a 10. napon lenne tele.

Alma rejtély

10 ember van egy teremben és mind a 10 ember belátja az egész szobát és mindegyik embert. Van egy almád amit szeretnél odaadni valakinek de nem akarod, hogy mindenki meglássa. Hogy oldod meg?

Tedd az egyik almát valakinek a fejére.

Autó vs. autó

Van két autó. Egyik 100 km / h-val megy, míg a másik 60 km / h-val. Egyszerre indulnak de később valahogy mégis újra egymás mellé érnek. Hogy lehetséges ez.

Szemből mennek egymás felé.

Almafa rejtély

2 barát Ann és Mary sétálni indulnak egy erdőbe. Hirtelen hatalmas vihar keletkezik úgyhogy berohannak egy öreg viskóba. Mire az eső elállt nagyon megéheztek. Elmentek hát keresni valami gyümölcsöt. Ann talált egy almafát de ahogy beleharapott a gyümölcsbe hirtelen almafává változott. Fél órával később odaért Mary és a következő szavakat hallotta. “A barátod almafává változott. Ha megmutatod melyik az akkor újra ember lehet. De ha elhibázod akkor örökké fa marad”.
Mit gondoltok, hogy találta meg a barátját?

Mivel esett Ann-fa volt az egyetlen amelyiknek nem voltak nedvesek a levelei.

Melyik férfi cipeli a legnagyobb terhet?

A középső férfi 25%-kal több súlyt cipel.

Na? Hogy sikerült? Írjátok meg kommentben a hányat sikerült megoldani!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments