HomeInteresting8 állat, akinek testbeszéde sokat elárulhat a hangulatáról

8 állat, akinek testbeszéde sokat elárulhat a hangulatáról

Ahogyan mi, úgy az állatok is testbeszéddel kommunikálnak egymással. Vannak bizonyos testtartások és testjelek, amelyek segítségével az állatok megmutathatják érzelmeiket és szándékaikat. A kutyák általában farok helyzetüket változtatják meg, a hörcsögök lelapulnak a földre, a papagájok pedig felborzolják tollaikat, ha valami nem tetszik nekik. A mai cikkünkben 8 állat testhelyzeteit fogjuk tanulmányozni és eláruljuk, hogy melyek utalnak boldogságra, szorongásra és agresszióra.

1, Kutya

Boldogság – Az ívelt, csóváló farok azt jelenti, hogy a kutya készen áll a játékra és jó hangulatban van. Ha fejét oldalra dönti, akkor jutalomra vár.

Agresszió – A füle előre néz és egyenesen tartja, fejét felszegi és meredten figyel. Ez agresszivitásra vagy a dominancia megnyilvánulására utalhat.

Szorongás/óvatosság – Az egyenes, vízszintes farok azt jelzi, hogy a kutya észrevett valamit, és megpróbálja megközelíteni, hogy kiderítse veszélyt jelent-e vagy sem.

2, Macska

Boldogság – A nyugodt macska ellazultan tartja a füleit. Ha elalszik vagy félig bezárja a szemét, az azt jelenti, hogy bízik benned és biztonságban érzi magát. Amikor felemeli a farkát, az azt jelentheti, hogy boldog.

Félelem – A félelem jele, ha a hátsó lábak közé leengedi a farkát. A kikerekített szemek pedig szorongásról árulkodhatnak. Ha gyorsan mozgatja fülét, akkor az azt jelenti, hogy éber és mindenre figyel.

Agresszió – Ha megszakítás nélkül meredten néz rád, vagy a füleit lecsapja az annak a jele, hogy agresszív. Ha idegesen csóválja a farkát fel-le, jobbra-balra az haragra utalhat.

3, Hörcsög

Boldogság – A hörcsög ásítással és nyújtózással mutatja meg elégedettségét, ugrással fejezi ki az örömét és hátsó mancsán állva mutatja meg, hogy kíváncsi.

Szorongás – Ha egy hörcsög hirtelen elkezd mosakodni azzal aggodalmát fejezi ki. Ha a padlón fekszik és próbál elrejtőzni, akkor viszont fél.

Agresszió – Másra is utalhat, ha a hörcsög a hátsó lábain áll. Agresszióra utalhat, ha újra feláll, de felsőtestével hátramozdul.

4, Nyúl

Boldogság – A nyúl ugrálással és hason fekvéssel fejezi ki az örömét. Ha még ki is nyújtja a lábait, az azt jelenti, hogy kényelmesen és nyugodtan érzi magát.

Szorongás – Ha egy nyúl feszült, akkor úgy viselkedik, mint aki lefagyott. Fülét a fejéhez nyomja, és szeme tágra nyílik. Ilyen pózt vehet fel akkor is, ha elégedetlen az érintéssel. A hátsó lábakkal történő kopogás egyértelmű jele annak, hogy veszélyben érzi magát.

Agresszió – Amikor egy nyúl megharap vagy a hátsó mancsain áll, illetve előremozdítja a testét. Ez a viselkedés leggyakrabban magányos nyulaknál figyelhető meg.

5, Papagáj

Boldogság – Amikor a papagáj boldog, akkor mindkét lábát és szárnyát kitárja, s tollait egy pillanatra kiszellőzteti.

Szorongás – Ha felborzolja fején lévő tollait az azt sugallja, hogy fél és meg akarja védeni magát.

Agresszió – Ha stabilan áll, előrehajol és kinyitja csőrét. Ilyenkor megtámadhat, sőt meg is csíphet.

6, Tengerimalac

Boldogság – Az ugrálás a jó hangulat jele. Ha az állat előrenyúlik a padlón és morog, akkor jól érzi magát.

Szorongás – Egy tengerimalac leengedi a fejét, amikor fél. Ha veszélyben érzi magát, akkor lefekszik a padlóra, mancsait megfeszíti és lefagy.

Agresszió – Amikor egy tengerimalac két lábra áll felemeli a fejét utána pedig oldalirányba mozgatja az azt jelenti, hogy agresszív.

7, Teknős

Boldogság – Minél jobban és kényelmesebben érzi magát a teknős, annál aktívabb és kíváncsibb. Nem rejtőzik el páncéljában, hanem megmutatja fejét és a mancsát is.

Szorongás – Ha a teknős veszélyben érzi magát, megpróbálja megvédeni magát. Ilyenkor fejét, farkát és mancsát elrejti. Ez egy közismert jel, ami arra utal, hogy fél.

Agresszió – Amikor a teknős meg akarja mutatni, hogy domináns, akkor a páncélját a lehető legmagasabbra emeli, és kinyújtja a farkát valamint a nyakát.

8, Ló

Boldogság – Amikor egy ló olyannal van, akit ismer és kedvel, akkor hátsó lábaival elrugaszkodik a földtől. Ezzel boldogságát próbálja kifejezni.

Szorongás – Ha egy ló felemeli az első vagy hátsó lábait, az azt jelentheti, hogy fenyegetve vagy veszélyben érzi magát. Ha egy ló megijed, akkor a legjobb, ha biztonságos távolságban állsz tőle.

Agresszió – Ha egy ló elégedetlen vagy mérges, akkor patáját a földhöz verheti. A fejével idegesen bólogat és leszorítja füleit. Farkával agresszívan csapkod és szemeit nagyra nyitja.

Neked van olyan állatod, mely a listában szerepelt?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments