HomeInteresting7 tény, ami pontosan megmondja milyen ember vagy valójában.

7 tény, ami pontosan megmondja milyen ember vagy valójában.

A tudósok kijelentették, hogy az arcokról való olvasás hamis tudomány. Egyes kutatók viszont bebizonyították, hogy egy arc nagyon fontos információkat adhat ki a személyiségünkről. “Carmen E. Lefevre” bizonyítja, hogy a megjelenés a gének, a hormonok és az életmód terméke. Ezért van az, hogy az emberi arc valóban tükrözi a lelkünket.

Az arc alakja

A tudósok bebizonyították, hogy kapcsolat van az arc formája és a dominancia között.
Mérd meg a füleid közötti távolságot és a szem külső sarka valamint az ajak sarka közti távolságot, ahogy a képen is látod. A két szám közti arány megmutatja, menyire vagy sikeres. A tudósok szerint minél kisebb a szám, annál nagyobb az esélye.

Arc és arccsont.

Tudósok által végzett tanulmány kimutatta, hogy a magas tesztoszteronszintű férfiak széles arcúak és kemény arccsontúak. A hormon szintje közvetlen kapcsolatban van az agresszivitással, dominanciával és lázadó szellemmel, amit egyébként, a nők tudat alatt éreznek.
Ezt a trükköt rendszeresen olyan filmrendezők használják, akik lázadó és gazembernek tűnő, kemény arcvonással rendelkező férfiakat választanak “rossz fiú” szerepre.

Ráncok.

A ráncok nemcsak az ember korát árulják el, hanem a karakterüket is. Egy személy más-más arcizmokat használ mosolygásra, sírásra, vagy szemöldök felhúzásra. Idővel ezek a ráncok mutatják meg, a leggyakrabban használt érzelmeket, még akkor is, ha nyugodtak, vagy semmire nem gondolnak.
A szarkalábak a szemek sarkában pozitív dolgokat árul el a személyiségedről. Akik őszintén szeretnek nevetni, nagyon érzelmesek. Ugyanakkor ha szemöldökök közötti ráncok azt árulják el, hogy komoly ember vagy és tapasztalt.

Az egyén szakmája.

Sokan oldalra fordítják az arcukat, mikor fotózzák őket, mert azt gondolják, hogy így vonzóbbnak tűnnek. A Dél-ausztráliai Egyetem kutatói kimutatták, hogy ennek a cselekvésnek az okai sokkal mélyebbek. Kiderült, hogy a mérnökök, a matematikusok és a vegyészek gyakrabban a jobb arcukat mutatják a kamerának, míg a művészek és a pszichológusok az arcuk bal oldalát.
Volt különbség a nemek között is. A nők gyakrabban fordítják jobbra a fejüket, hogy az arc bal oldalát mutassák. A kutatók úgy vélik, hogy az arc bal oldalát vonzóbbnak tartják, mert az agy jobb oldalának irányítása alatt áll, ami az érzelmekért felelős.

A szelfi egy rövid önéletrajz.

A barátságos emberek szívesen fényképezik magukat vicces arckifejezéssel. Ezek az emberek nyitottak az új élményekre, gyakrabban mutatnak pozitív érzelmeket és nem félnek, hogy fotókon viccesen néznek ki. Ellenben a neurotikus emberek hajlamosak a híres “kacsa száj” arckifejezéssel pózolni.
A tudósok még mindig nem tudták egyértelműen meghatározni a személyiséget fotók alapján. Ennek az az oka, hogy az emberek hajlamosak jobban kinézni a képen, mint a való életben, ami megnehezíti a feladatot.

Az orr mérete és az ambícióid.

A kutatók 14 különböző orr formát vizsgáltak és különböző személyiségtípusokkal kapcsolták össze őket. Kiderült, hogy minél nagyobb valakinek az orra, annál ambiciózusabb. Ezek az emberek hajlamosak a tökéletességre.
Az orr hegyét is megvizsgálták és arra a következtetésre jutottak, hogy ha nagy és húsos, akkor az a személy kiváló befektető és finanszírozó lesz, ha a csúcs kicsi és finom, akkor a tulajdonosát nem érdekli a pénz.

Dorian Gray hatás.

Még azokon az ikreken is, akiket nehéz megkülönböztetni egyre több különbség látható ahogy az idő halad. Nem is a génekről van szó, hanem az életstílusról, amit folytat. A rossz szokások egy idő után feltűnnek az arcon és segítenek megmutatni, milyen életet él az a személy. Természetesen az alkoholt könnyű azonosítani első pillantásra. De az emberi gonoszság nem mindig tükröződik az arcukon. Például a bűnözőknek néha angyali kisugárzása van.

 

Ebben a cikkben három jól ismert bűnözőt mutattunk be. Sikerült megtalálnod őket?

Az első benyomás az emberről mindig helyes. Gondolod, hogy az ember személyiségét az arc formája határozhatja meg? Oszd meg véleményedet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments