7 sikeres film, amely igazából pofátlan koppintás

351

Egy-egy film vagy mese nézése közben, olyan érzésünk támadhat, mintha ezeket a képkockákat már láttuk volna valahol. Vannak, akik nem törődnek ezzel, míg másokat nem hagy nyugodni a dolog és kutakodásba kezdenek, hogy rátaláljanak az eredetinek vélt történetre, karakterre.

Azt gondolnánk, hogy a nagy hollywood-i stúdiók, a híres forgatókönyv írók nem szorulnak arra, hogy régi filmekből/mesékből merítsenek ötleteket, de ez egyáltalán nem így van!

Ezt bebizonyítandó összegyűjtöttünk nektek 7 híres filmes karaktert, ami már jóval azelőtt létezett, hogy ismertté vált volna!

Kimba, a fehér oroszlán vs Simba

Kimba egy 1965-ben forgatott, a világ számos nyelvére lefordított, japán animációs sorozat főszereplője. A nevük első betűjét kivéve, Kimba és Simba nagyon hasonlóak. Mindketten meghallgatják az öreg páviánok bölcs tanácsait, harcolnak egy kegyetlen rokonnal és az égiekkel beszélgetnek.

A Disney tagadja, hogy az Oroszlánkirály kis oroszlánja Kimba remakeje lenne, és továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a karakter megformálását Hamlet és Bambi ihlette.

Zorro vs Batman

Zorro karaktere 1919-ben debütált. Titkos barlangja volt kastélya alatt, ahol felszerelését és jelmezét, valamint lovát tartotta. A Batman karaktert megalkotó Bob Kane és Bill Finger nem is tagadják: a titkos személyazonosság, az álarcos igazságtevő és a tehetős playboy kettősségének ötletét Zorro/Don Diego Vega figurája ihlette.

Bolondos Dallamok (Looney Tunes) vs Kiscsávó

A Kiscsávó film olyan érzést hagy maga után, mintha már láttad volna, nem? Egy csecsemő, akit egy kedves család otthonának a küszöbén hagytak,aztán kiderül róla, hogy egy gonosz, kis törpe. Ugyanezt a cselekményt láthatjuk a Bolondos dallomok-ban is, ahol Tapsi Hapsi egy hasonlóan bosszantó csecsemővel küzd. Vannak jelenetek, amelyeket változtatás nélkül helyeztek át a meséből a filmbe.

Kis szörnyetegek (Szörnyvilág) vs Szörny Rt.

Az 1989-ben kiadott Kis szörnyetegek című filmben a főszereplő kisfiú (Brian) ágya alatt egy csúnya, zöld szörnyet fedez fel, akit Maurice-nak hívnak. A szörnyek ebben a filmben is megijesztik a gyerekeket, Maurice ugyanúgy elviszi a kisfiút a szörnyvilágba -mint Sulley Boo-t- és barátokká válnak. A film sok mindenben egyezik a Szörny Rt. cselekményével és a két főszereplő Sulley és Maurice közt is megdöbbentő a hasonlóság.

A katona vs Terminátor

A közismert film főszereplőjének alakja nem a forgatókönyv írók, James Cameron és
Gale Anne Hurd fejéből pattant ki. Igaz, ez csak egy csúnya pereskedés végén látott napvilágot. Harlan Ellison, az 1957-es, A katona című novella írója ugyanis beperelte a film gyártóit (Hemdale Film Corporation, Orion Pictures) plagizálás miatt. A felek elismerték Ellison igazát és azon kívül, hogy egy nyilvánosságra nem hozott összeget fizettek neki, Harlan élethosszig tartó jogot kapott arra, hogy a Terminátor-filmek forgatókönyv írói közt tüntessék fel mindenhol.

The Christmas Toy vs Toy Story

A – magyarul nem elérhető – 1986-os, The Christmas Toy című filmben a karácsonyi játékok egyszerűen feléledtek, amikor senki sem látta őket, és saját életüket kezdték élni. Ismerős a sztori? Bárki kérdés nélkül rá vágná, hát persze, ez a Toy Story. A Disney azt állítja, hogy ’86-os mű csak inspirálta a stúdiót egy teljes hosszúságú rajzfilm legyártására és szerintük nem másolásról van szó.

Deathstroke vs Deadpool

Megkérdőjelezhetetlen párhuzam húzható a két karakter között,maszkot viselnek, hihetetlen képességekkel bírnak, valamint szuper-erővel rendelkeznek.Hogy miért? A Deadpool megalkotója, Rob Liefeld nyíltan és büszkén vállalja, hogy Wade Wilson bizony, Slade Wilson gátlástalan koppintása, sőt sokkal inkább paródiája – így kár lenne megvádolni őt azzal, ami nyilvánvaló.

SHARE
Previous articleA ritka bőrbetegségben szenvedő nő, aki végleg megváltoztatja a szépségideált a modelliparban!
Next articleEmlékszel Gessica Notarora, akit exe savval öntött le? Így néz ki napjainkban!