HomePeople7 horror karakter, akik a valóságban is léteztek.

7 horror karakter, akik a valóságban is léteztek.

A legújabb tanulmányok szerint a horrorfilmek nézése egyszerre akár 200 kalóriát is elégethet. Ez nagyon jó azoknak, akik alapjáraton is élvezik az ezzel járó adrenalin löketeket. Vannak horrorfilmek, melyeket csupán a képzelet hívott életre, de akadnak olyanok is, melyek valós története alapján készültek. Például az “Az”, “A bárányok hallgatnak”, a “Kannibál” és társai olyan filmek, amelyeknek főszereplői valódi személyek voltak. Mai cikkünkben összegyűjtöttünk nektek 7 horror karaktert, akiknek valódi kilétét most felfedjük és eláruljuk azt is mit csináltak, sőt milyen büntetést kaptak.

1, A pokolból (2001)

A film Alan Moore alapműve alapján készült és Hasfelmetsző Jack történetét meséli el. Hasfelmetsző Jack a leghíresebb merénylő volt az egész világon. 1888-ban 10 hét alatt 5 merényletet is elkövetett, amivel a város polgárait teljesen lesokkolta. Áldozatai csak nők voltak, és a nyomozóknak soha nem sikerült kideríteni valódi kilétét, olyan jól elvarrta a szálakat.

2, Rettegés alkonyat után (2014)

Egy texasi kisváros lakóit 65 éve szörnyű merényletek sorozata kavarta fel. A helyi rendőrség mindent megtett, hogy kiderítse ki a merénylő, de sajnos nem jártak sikerrel. Egy idő után a merényletek újra szárnyra kaptak, amelyek pontosan úgy zajlottak, mint régen.

Az 1940-es években az egyik texasi kisvárosban valóban járt egy gonosztevő, akinek kilétére soha nem sikerült rájönni. A helybéliek annyira féltek, hogy önvédelmi eszközöket kezdtek vásárolni. A nyolcadik támadás után minden visszatért a normális kerékvágásba, de a tettes kilétére most sem derült fény.

3, Wolf Creek – A haláltúra (2005)

Két lány és egy srác az ausztrál vakációjuk után úgy dönt, hogy meglátogatják a helyi látványosságokat. Első állomásuk a Wolf Creek-meteoritkráter volt. Amikor visszamennek a kocsihoz meglepve tapasztalják, hogy az nem akar indulni. Ennek tükrében a szabadban kellet éjszakázniuk, ám kiderül, hogy nincsenek egyedül.

A film egy valódi mániákus bűncselekményeinek történetét meséli el, akit Ivan Milatnak hívnak. A férfi Új-Dél-Walesben 1989 és 1993 között szörnyű tettek sorozatát követte el. Áldozatai között öt külföldi turista volt, kettő pedig ausztrál. Milatot 1996-ban életfogytig tartó börtönre ítélték.

4, A bárányok hallgatnak (1991)

Az FBI képtelen arra, hogy elkapjon egy pszichopatát, aki fiatal nőket rabol el. Az ügyre Clarice Starling ügynököt állítják rá, akit arra kérnek, hogy beszéljen a fogollyal Hannibal Lecterrel. Ha a nőnek sikerül időben kideríteni hol van az elrabolt nők akkor még meg tudják menteni az életét.

Anthony Hopkins, átnézte az igazi elkövetők aktáit és tanulmányozta Charles Manson (balra) videóit, valamint Ted Bundy (jobbra), Ed Gein és Gary Heidnik szokásait. Az összegyűjtött anyagokból saját képet alkotott Hannibal Lecterről. A film cselekménye Ted Bundy, Robert D. Keppel rendvédelmi dolgozó és a Kriminológiai Egyetem együttműködésén alapszik.

5, A rítus (2011)

Michael Kovak a teológiai szeminárium hallgatója Olaszországba utazik, hogy kitanulja az ördögűzést. Lucas atyával karöltve és egy tapasztalt ördögűző segítségével sajátítja el a tudást, ami ehhez a rituáléhoz kell, és hamarosan óriási próbatétel elé kényszerül.

A film Gary Thomas atya tapasztalatain alapszik. Thomas 40 órás képzésen vett részt Rómában, hogy kiképezze magát ördögűzésre. Történetei megalapozták a Matt Baglio által írt “The Rite: The Making of a Modern Day Exorcist” című könyvet.

6, Kannibál (2002)

A film Jeffrey Damer életrajzi története aki 17 emberrel szemben követett el merényletet 1960 és 1994 között.

Jeffrey Damer egy valódi személy volt, akinek összesen 17 férfi áldozata volt. Tetteiért életfogytig tartó börtönnel büntették. Sokan úgy vélték, hogy a merényletek során elkövetett perverziója azért volt mert őrült volt. A pszichiáterek ezzel szemben azt állították, hogy a férfi egészséges. A férfit cellatársa verte agyon, amibe belehalt.

7, Az (2017)

Egy kisvárosban szörnyű baleset történik, ugyanis egy kisfiú merénylet áldozata lesz. A legszörnyűbb, hogy az a valaki csak a gyerekekre pályázik, aki bohóc képében jelenik meg a fiatalok előtt. A gyerekek megpróbálnak ellenállni a gonosznak és felvenni vele a harcot, ugyanis “AZ” a félelemmel táplálkozik. Végül a gyerek találnak egy módszert, amivel végleg likvidálhatják “AZT”.

John Wayne Gacy egy amerikai származású merénylő. Ez a férfi volt Stephen King könyvének főhőse. A férfit 33 merénylet miatt ítélték el 1980. március 13-án. A fickót 12 vérontás miatt halálra ítéltek. Összesen 14 évet töltött a halálsoron mielőtt végeztek vele. Gacy bohócként vált ismertté mivel adománygyűjtő rendezvényeken, felvonulásokon és gyermek rendezvényeken vett rész bohócként.

Ti tudtatok róla, hogy valódi személyek voltak?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments