HomeInteresting7 hajmeresztő ötlet, amik tökéletesen működtek!

7 hajmeresztő ötlet, amik tökéletesen működtek!

Biztos sok embernek jutott már eszébe valamilyen kolosszális ötlet, amit, ha csak rövid ideig, de zseniálisnak gondolt, ugyanis a megvalósítás pillanatában kész kudarc lett az egész ötlet. Ám a legtöbb embernek hihetetlenül idétlen ötletek jutnak eszükbe, amik viszont tökéletesen helyt állnak és működnek, méghozzá úgy, hogy az emberiség nagy része nem fűzött hozzá túl sok reményt.
Összegyűjtöttünk néhány hihetetlenül hajmeresztő ötletet, amik bár őrültségnek tűnnek első hallásra, mégis jól sültek el.

Grey goose.

Sidney Frank, aki a Grey goose vodka feltalálója, úgy hitte, hogy képes lenne többet eladni belőle, ha az emberek a magasabb minőséggel asszociálnák azt.
Frank nem változtatott a vodka minőségén, hanem megháromszorozta annak eladási árát, sőt még az üveget is kicserélte egy magasabb, keskenyebb alakú üvegre, hogy az ne férjen el a polcok alsó részein. A Bacardi 2 milliárd dollárért vette meg 2004-ben.

Kiképzett patkányok.

Egyes esetekben lehet, hogy nem a kutyák a legjobbak a kiszimatolásra. Néhányan úgy gondolták, hogy az óriás patkányok, akiknek rosszabb a látása, jobban ki tudják szimatolni például az aknákat. Furcsán hangzik de az afrikai óriás patkányok rendkívül jó szaglással rendelkeznek és képesek kiszagolni a föld alá beásott bombákat vagy akár taposó aknákat is.

Ifart

Joel Comm, 2008-ban úgy gondolta, hogy valami lényeges dolog hiánynzik az App store-ból, ezért csinált egy olyan applikációt, mely a fing hangot utánozza, a neve pedig „IFART” lett.
A hangokat mindössze 99 centért tudták igénybe venni a felhasználók. Manuálisan és időzítős segítségével is le tudták játszani a puki hangokat. Kevesebb, mint 14 nap alatt több mint 100.000-en vették meg az appot.

half.com

Halfway egy Oregon államban található kis közösség. A településen kevesebb, mint 300 ember él. A half.com weboldal tulajdonosa meggyőzte a lakosságot és a vezetőséget, hogy a település neve half.com legyen. A városka 110.000 dollárt kapott és emellett még 20 számítógépet is, hogy egy teljes éven át ez legyen a neve. Ez a weboldalnak nagy segítség volt, amit a média is nagyon szépen felkapott, annyira, hogy 1 évre rá az eBay 350 millió dollárért megvásárolta a céget.

A Buddha szobor.

Dan Stevenson háza mellett a fiatalok rendszeresen szemeteltek és állandó jelleggel grafitiket festettek a falakra. A férfi szerint egy csoda kell, hogy ez a tevékenység megszűnjön Dan nem volt buddhista és nem gyakorolta az ezzel járó tanokat, ám mégis egy 60 centis betonból készült Buddha szobrot tett ki a háza közelében az utca közepére. Azt remélte, hogy a szobor majd változtat a dolgokon és végre rend lesz. Nagy meglepetésére működött a dolog. Az emberek virágokat és gyertyákat tettek ki, természetesen a fiatalok nem voltak a helyzettel elégedettek, ezért egy másik helyet kerestek a randalírozásra.

Elveszett csomag.

A Texasban található reptéren rengeteg panasz érkezett, hogy sokat kell várni a csomagokra. Kezdetben több embert alkalmaztak, akik a csomagkiadásért voltak felelősek, de így sem érték el a kívánt hatást. Mivel az emberek landolás után egy perc alatt odaértek a futószalaghoz, ahol a csomagokat fel kell venni, még további 8 percet kellett ott állni, hogy kiérjenek. A panaszok redukálása érdekében a futószalag, hatszor messzebb helyre települt, így többet kellett gyalogolni az embereknek. Ezzel a módszerrel 90%-al csökkent a panaszok száma napi szinten.

Fekete labdák.

Kaliforniában gyakran van szárazság, pont emiatt kincs az édesvíz minden cseppje. Los Angelesben, 96 millió darab 10 centiméteres kerületű fekete labdát helyeztek a 175 hektáros víztározóba, ennek eredményeképpen 90%-al csökkent a víz elpárolgása, és segített még az algák és baktériumok elszaporodásának visszaszorításában is.

Most Popular

Recent Comments