HomeInteresting7 embertípus a netes társkeresőkről, akiket jobb messze elkerülni

7 embertípus a netes társkeresőkről, akiket jobb messze elkerülni

A modern technológiának nemcsak az információáramláshoz és a tudáshoz van köze. A kapcsolatokat is rendesen befolyásolja. A társkereső oldalakon, Facebook-on, Instagram-on folytatott kommunikáció nyomot hagy a kapcsolatok fejlődésébe. Egyik oldalról pozitívan. Könnyebb ismerkedni. Ráírni valakire nem olyan “félelmetes”, mint leszólítani személyesen. Ha valakit üzenetben utasítanak el, az messze nem olyan megalázó, mint személyesen kosarat kapni. Ugyanakkor nem minden arany, ami fénylik. A valóság és a virtuális világ közötti határ egyre mosódik. Az emberek úgy gondolják, hogy az interneten bármit megtehetnek felelősségrevonás nélkül. Sokan belefuthatnak egy ilyen csapdába, ezért most összeírtunk nektek pár esetet, amire jobb figyelni.

Nézzétek meg az alábbi válogatást és jól jegyezzétek meg. Ezek azok az esetek, amikor a dolgot “el kell engedni”.

1: A szellem
A szellem az, aki egy-két randi után hirtelen eltűnik. A pszichológusokat komolyan aggasztja a dolog, ugyanis ez egyre gyakoribb. A helyzet tök egyértelmű lenne, ha a partner kijelentené, hogy “Bocsi, meggondoltam magam!”. De így eltűnni és a sértett félt kétségek közt hagyni nem szabad. Magába fordulva keresi majd, hogy hol rontotta el. Ezeket a szitukat le kell tisztázni.

Ilyen esetben a következőket javasolják a szakemberek:
1: Olyan nincs, hogy valaki napokon keresztül nem tud válaszolni. Ha fontos vagy neki és érdekled, akkor írni fog. Ha mást nem, akkor a wc-n ülve.
2: Nem tettél semmi rosszat. Ahhoz valami elképesztő rossz dolgot kell tenni, hogy valaki még válaszra se méltasson.
3: Ne várj feleslegesen… Időpocsékolás.

2: Elrabolva
Olyanok, mint a kísértet csak sokkal rosszabb. Általában a nők válnak az ilyen pasik áldozatává, ugyanis a lányok szeretik ha valaki szép szavakat mond nekik. Nem elég, hogy váratlanul eltűnik, előtte még elhúzza a mézesmadzagot is, reményt adva ezzel a másik félnek.

Mit kell tenni?
1: A legfontosabb, hogy a tettek és ne a szavak alapján vonjunk le következtetéseket.
2: Ha az első randin már azzal “fáraszt”, hogy ő halál szerelmes, akkor az biztosan kamu.

3: Keringő
A kísértetek néha visszatérnek. Úgy “lájkolgatják” a Facebook fotókat, bejegyzéseket, mintha egy pár lennének, de a privát üzenetekre meg nem válaszol. Ezzel teljesen megzavarják az áldozatot. Szakértők szerint ez csak ilyen unaloműzés a részükről és semmilyen romantika nincs a háttérben.

Mit kell tenni?
1: Tiltsd le, ahol csak lehet! Nem kell, hogy szórakozzanak veled!

4: A nagy Gatsby
Scott Fitzgerald regénye után neveztük ezt el így. A könyvben / filmben Gatsby látványos partikat rendezett abban reménykedve, hogy álmai nője észreveszi és meglátogatja. A közösségi médiák egyes felhasználói is ezt teszik. Szándékosan tesznek fel figyelemfelkeltő fotókat magukról, hogy felhívják az adott személy figyelmét. A bejegyzések lehetnek provokatívak, esetleg direkt olyanok, melyek a célszemély érdeklődését váltja ki.

Ez egy meglehetősen furcsa módszer a kommunikálásra és sok esetben a célszemély nem érti, hogy ezeket a bejegyzéseket neki szánták, így válaszlépés nélkül marad a dolog.

Mit lehet tenni?
1: Ne a közösségi médiáknak élj.
2: Ha kezdeményezni akarsz, akkor azt tedd nyilvánvaló módon.

5: Több vas a kialudt tűzben
Vannak, akik egyszerre több emberrel is beszélgetnek, de egyik sem indul meg igazán. Ennek az az oka, hogy az adott személy úgy gondolja, hogy majd jön az igazi, de addig néha elcseveg az esélytelenekkel is. Sok esetben ez így marad örökre… Várogathat. Viszont az áldozatokat ez több ízben is megsértheti. Egyrészt ők bizakodóan állnak a dologhoz és csalódni fognak, másrészt pedig az idejüket is vesztegetik ezzel.

Mit lehet tenni?
1: Ha valaki szeretne komolyabban ismerkedni, akkor találkozni is akarjon. A “pötyörészés” csak időhúzás.

6: Zsemlemorzsa
Egy randi után nem lettél egyből lekoptatva, de nem is halad a dolog. A másik fél időről időre megjelenik és elhint pár morzsát, mely bizakodásra adhat okot. Ennek rém egyszerű oka van. Vélhetőleg van más is az életében és ha azzal nem jön össze a dolog, akkor még hozzád tudna menekülni, ezért nem hagyja teljesen kihűlni a dolgot. Csak egy “B” terv vagy a számára. Semmi több.

Mit kell tenni?
1: A flörtölést kezeljük flörtölésként. Ne keverjük össze a csevegéssel, és még csak véletlenül sem a cselekedetekkel. Ha valaki akar valamit, akkor az tesz is érte. Pár elhintett morzsa az kevés. Felejtsük el.

7: Felvállalás
Vannak szituk, amikor az egyik fél elrejti a párját mások elől. Ez általában akkor van, amikor egy pár már jó ideje együtt van. Ennek több oka is lehet. Van, hogy nehéz valakit befogadni és teljesen az életed részévé avanzsálni. Másrészről meg lehet, hogy nyitott lett arra, hogy lekoppintsák a kezedről.

A legcélszerűbb az, ha erre direkt rákérdezel. Ennek a dolognak oka van, ezért illik megbeszélni.

Ezekkel a dolgokkal illik tisztában lenni. Egyrészt jó ha tudjuk, hogy ilyeneket nem szabad elkövetni, másrészt figyeljünk arra, hogy az áldozatai se legyünk. Ezen kívül még számtalan dologba belefuthatunk egy kapcsolat terén. Millió apróságon elcsúszhat, de a lényeg, hogy ne pocsékoljuk az időnket. Az nagyon drága!

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments