HomeInteresting7 elképesztően kitartó ember, akik bebizonyítják, hogy sose adjuk fel az álmainkat.

7 elképesztően kitartó ember, akik bebizonyítják, hogy sose adjuk fel az álmainkat.

Sosem szabad valaki iránt szánalmat érezni. Ahelyett, hogy ezt az érzést sugallod felé, inkább támogasd és légy türelmes vele. Az ebben a cikkben szereplő emberek hihetetlenül tudják inspirálni majd az emberekt ugyanis ők biztosan tudják mit jelent az akarat, a hit, a kitartás és az erő! A történetük biztosan mindenki számára tanulságos lesz és elgondolkodunk, mennyire szerencsések vagyunk, hogy nincsenek ilyen hatalams problémáink.

John Bramblitt, aki soha nem láthatta saját festményeit

A 30 éves John egy epilepsziás szövődmény következtében elvesztette a látását. Depresszióját és szorongását csak a művészet iránti rajongása túudta legyőzni. Ma már ő az egyik leghíresebb amerikai festőművész. Érintéssel helyettesíti a látást és ezzel egy új technikát fejlesztett ki, amivel azok az emberek is kiteljesedhetnek, akik nem látnak. Először matt festéket visz fel amit, kitapogat és utána viszi fel rendes festékkel az ábrát.

 

Hugh Herr, aki először ment hegyetmászni protézissel a lábán.

8 évesen mászott először hegyet. 17 éves korában szörnyű tragédia történt. Súlyos hóvihar miatt Hugh és barátja a fentragadt egy hegyen, és 3 napig nem tudtak lejönni. Súlyos fagyás általi sérüléseket szenvedtek. Sajnos emiatt mindkét lábát amputálni kellet. A művelet után Hugh mindenképpen vissza akart térni kedvenc hobbijához. Első protézise kényelmetlen volt számára ezért úgy döntött, hogy a tudomány útját választja, és 3 egyetemet végzett el, közülük az utolsó a Harvard volt, ahol Hugh Herr doktori fokozatot szerzett a biofizika területén.

MIT Media Lab (@hughherr) által megosztott bejegyzés,

MIT Media Lab (@hughherr) által megosztott bejegyzés,

MIT Media Lab (@hughherr) által megosztott bejegyzés,

A Nyle DiMarco, aki gyermekkora óta teljes csendben él.

Nehéz elhinni, hogy ennek a karizmatikus és jóképű férfinak egészségügyi problémái vannak. A DiMarco család több generációjának hallási problémái voltak, ám Nyle süketen született. Nyle hallókészülék segítségével sem hall semmit. De tökéletesen tud szájról olvasni.

Nyle DiMarco (@nyledimarco) által megosztott bejegyzés,

Nyle DiMarco (@nyledimarco) által megosztott bejegyzés,

Nyle DiMarco (@nyledimarco) által megosztott bejegyzés,

JC Sheitan Tenetnek tetóválógép van a karja helyén.

Tenet gyerekkorában elvesztette a karját, de ez nem akadályozta meg, hogy toválómester legyen. Nehéz volt megtalálni azt a mester, aki hajlandó volt tanítani őt a fogyatékossága miatt. Tenet balkezes tetováló mester lett. Ám találkozott egy Jean Lui Gonzal nevű mérnökkel, aki egy egyedülálló protézist csinált neki. Eredetileg kiállítási tárgyknak tervezték, de Gonzal úgy döntött, hogy ez Tenet számára pont tökéletes eszköz lesz.

Jc Sheitan (@jcsheitan) által megosztott bejegyzés,

Gordey Trishenkov aki korlátozott képességeivel is remek fotós lett.

Gordey a születése óta, két lábán protézis van, egyik karja könyékig, csa a jobb keze az ami ép. De ez nem akadályozta meg, hogy a főiskolát végezzen, megházasodjon, és a hobbijából éljen. Gordey szinte minden szakmai tudását az interneten keresztül ismerte meg.

Гордей Трищенков (@gordeyphoto) által megosztott bejegyzés,

Гордей Трищенков (@gordeyphoto) által megosztott bejegyzés,

Tony Melendez, aki karok nélkül gitározik.

Tony Melendez zeneszerző, énekes és dalszerző egész életében arról álmodott, hogy gitározni fog. Igen ám viszont úriemberünknek nincsenek karjai, de ez őt még sem akadályozta céljának elérésében. Megtanult, lábai segítségével játszani és nemsokra rá népszerűvé az egész világ számára. A ’80 -as évek óta koncertezik, könyvet írt és motivációs tréner is egyben.

FERNANDO S. ZEA (@fdozea) által megosztott bejegyzés,

Viktória Modesta egy bionikus énekes.

A születésből eredő trauma miatt Viktoria egyik lábát sem tudta használni. 20 éves koráig mindent megpróbált, és reménykedett, hogy javulni fog az állapota. A lány megkérte az orvosokat, hogy amputálják le a lábát, mert több és új lehetpősége van végtag nélkül, mint a rossz és használhatatlan végtagjaival. Miután az orvosok teljesítették kérését, Viktoria modellkedni kezdett és sikeresen befutott a zeneiparban is.

VIKTORIA | MODESTA (@viktoriamodesta) által megosztott bejegyzés,

VIKTORIA | MODESTA (@viktoriamodesta) által megosztott bejegyzés,

VIKTORIA | MODESTA (@viktoriamodesta) által megosztott bejegyzés,

Most Popular

Recent Comments