HomeInteresting7 életszabály, melyek képesek legyőzni a női büszkeséget

7 életszabály, melyek képesek legyőzni a női büszkeséget

Gyerekként hittünk a Mikulásban, a Fogtündérben, a Húsvéti nyusziban sőt a gyönyörű hercegekben és hercegnőkben is. A felnőtt élet azonban messze nem mindig olyan, mint a mesékben. Sajnos az esküvő után nem leszünk boldogabbak, mint előtte, és a szülés sem teszi jobbá és gondtalanabbá az életet. A mostani posztunkban 7 életszabályt hoztunk el, melyek képesek legyőzni a női büszkeséget.

1, A szülők tudattalanul befolyásolják a partnerválasztást

Pszichológusok szerint az emberek akaratlanul is olyan partnert vonzanak magukhoz, akik nagyban hasonlítanak szüleikre, például a nők olyat, akik apjukra hasonlítanak, a férfiak pedig olyat, aki az anyjukra. Kutatások szerint azok a rossz szülők, akik valamilyen függőségtől szenvednek, akaratlanul is arra “kényszerítik” gyermekeiket, hogy pontosan ugyanolyan problémákkal rendelkező partnert válasszanak.

2, A házasságnak semmi köze sincs a boldogsághoz

Egyes felmérések szerint az ifjú házasok sokkal boldogabbak, mint az egyedülálló személyek, ám a boldogság nem tart olyan sokáig, mint gondolod. Az esküvő előtt illetve 1-3 évvel az esküvő után szó szerint szárnyalnak, ám az ifjú házasok életével való elégedettség szintje ezután folyamatosan csökken.

A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a depresszióra hajlamos személyek problémáin nem segít a házasság, viszont egyes tanulmányok szerint azok az egyedülálló emberek, akik támogató barátokkal és családdal rendelkeznek, sokkal boldogabbak és optimistábbak, mint a házasok.

3, A női barátságok csak bizonyos hormonok felszabadulása miatt alakul ki

Ha a férfiak életében bármilyen érthetetlen vagy aggasztó helyzet következik be, az adrenalin hatására aktiválódik az “Üss vagy fuss” reakció. A nők esetében ez teljesen máshogy működik, ők oxitocint kezdenek el termelni, mely arra kényszeríti őket, hogy megvédjék utódaikat és magukat, ezért csoportokba verbuválódnak a hatékonyabb védelem céljából.

Pontosan ezért, amikor egy nő rosszul érzi magát először anyját vagy barátnőjét hívja, ami egyébként hatással van a hosszú élet fenntartására is. A férfiak ezzel szemben magukban tartják érzelmeiket, ami szívbetegséget okozhat. A nők beszéd formájában engedik ki magukból a gőzt, ami jobb érzetet eredményez, így egészségesebbek is.

4, A legtöbb gyermek egy bizonyos időszakban utálja a szüleit (még akkor is, ha jól nevelték őt)

A pszichológusok ezt “serdülőkori szülői allergiának” hívják. Ez azért van, mert a gyermek egyrészt már felnőttnek érzi magát, de még mindig a szüleitől függ. Ez egyfajta belső konfliktust idéz elő, melynek hatására a gyermek úgy viselkedik, mintha utálná a szüleit. Ha azonban ez tizenéves koruk után is fennáll akkor nagy probléma van és máshol keresendő ennek forrása.

5, Azok a nők, akik egész életükben a herceget várják veszélyes szindrómától szenvednek

Az úgynevezett “Hamupipőke-szindróma” egy olyan betegség, ami leginkább a nőket érinti, de előfordul férfiaknál is. Ilyenkor az ember úgy érezheti, hogy az élete tele van gyötrelmekkel, például a munkahelyén nem tisztelik, a barátai nem értékelik sőt az egész világ ellene van, de elviseli a sors nehézségeit, mert úgy gondolja az élet majd megjutalmazza őt ezért.

A szindróma klasszikus képe így néz ki: egy ember arra számít, hogy valahol a világon van egy csodálatos herceg/hercegnő, aki a problémáit egy csapásra megoldja.

Egyes verziók szerint a Hamupipőke szindróma olyan embereknél fordul elő, akik pánikba esnek a sikertől.

6, A szülés nem változtatja jobbá a nők életét

Az orvosok olyan pozitív változásokat figyelnek meg a nők életében szülés után, mint a fokozott empátia, de emellett negatív hatások is érik őket, például poszt-traumás stressz rendellenesség illetve a túlsúly, mely egy ideig mumusként kíséri életüket,.

Több változás is tapasztalható terhesség alatt: például a lábméret növekedése a szalagok lágyulása és a fogak elvesztése. Minél több gyermeket szül egy nő, annál több foga esik ki. A tudósok becslése szerint a 35-49 éves nők, akiknek 1 gyermeke van, átlagosan 2 fogat veszítenek el a szülést követő néhány éven belül.

7, A szerelem nem tart sokáig

A tudósok egy egyszerű koktéllal magyarázzák a szerelmet. Az ösztrogén, a tesztoszteron, a dopamin, az adrenalin és az oxitocin heves keveréke idézi elő a rengeteg pillangót a gyomorban. Viszont ez a kémiai vegyület nem tart sokáig, mert az idő múlásával a hormonkoncentráció csökken.

Pszichológusok szerint keményen kell dolgoznia egy párnak azért, hogy ezt az érzést fenntartsák, például rendszeres randevúkkal.

Hasznosnak tartottad a cikket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments