HomeInteresting7 dolog, ami segít megváltoztatni a gondolkodásmódod, és ezzel az életedet.

7 dolog, ami segít megváltoztatni a gondolkodásmódod, és ezzel az életedet.

Gondolkodásmódunk hatással van önmagunkra, a kapcsolatainkra, az egészségünkre, a vagyonunkra, tehát az egész életünkre.Ne várd el, hogy a környezeted szeressen, ha te magad sem szereted önmagadat. A legelső lépés, önmagad elfogadása. Mindenki nagyon értékes és különleges ember! Előbb neked kell saját magaddal úgy bánnod, ahogyan elvárod, hogy mások bánjanak veled.

1.Felejtsük el a gondokon való rágódást. Nem úgy változtatjuk meg az életünket, ha azon rágódunk ami van. Úgy tudunk jobbak vagy többek lenni, ha pozitívan gondolkozunk. Azon agyaljunk mit szeretnénk és ezt, hogy tudnánk megvalósítani?  

2.Őrüljünk annak ami van. Ne keseregjünk azon, hogy mi nincs. Nem attól leszünk valakik amink van hanem a dolgokhoz való hozzá állás és a emberségünk tesz minket valakivé. Ne a tárgyakat hajtsuk az életben, hanem az élményeket. 

3. A negatív dolgokat írjuk ki magunkból. Amint ezzel megvagyunk, gyűrjük össze és dobjuk ki. Ennyi az egész. A gond volt, nincs. Nem kell többé ezzel foglalkozni. Egy csokipapíron sem gondolkozunk, hogy mi történik vele ha kidobjuk. Engedjük el.   

4.Ha rossz hangulatban vagyunk menjünk emberek közé. Egy kutatás kimutatta, hogy minél nagyobb társaságban tartózkodunk egy negatív impulzus után, annál gyorsabban és biztosabban lábalunk ki a depressziónkból. 

5.  A kutatók állítják, hogy az ölelés csökkenti a stresszt és javítja a hangulatot. Vérnyomás csökkentő hatással is bír. Ezért aki csak teheti ölelkezzen sokszor, mert pozitív előnyei mindenkire jó hatással van.   

6.Ha azt gondoljuk több dologra tudunk koncentrálni, akkor azt tévesen hisszük. Lehet, hogy képesek vagyunk több dolgot csinálni egyszerre, de ilyenkor az agyunk mindenben maximum 40%-an tud teljesíteni. Legjobb ha a dolgunkat teljes bedobással, csak arra koncentrálva végezzük. Majd utána minden mást. 

7. A zene segít. Az összpontosításban és az ellazulásban nagy szerepe van a zenének. Valójában a helyes zene az alfa agyhullámok relaxációját segíti elő.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments