HomeInteresting7 bőrápolási hiba melynél rosszabbat egy bőrgyógyász sem tud elképzelni

7 bőrápolási hiba melynél rosszabbat egy bőrgyógyász sem tud elképzelni

A bőr az elsődleges védelmi vonalunk, mely a legnagyobb szervnek számít. Nagy szerepe van annak, hogy megvédje a szervezetet a kórokozóktól és fertőzéstől, valamint más betegséget okozó mikroorganizmustól. Pontosan ezért fontos, hogy az emberek odafigyeljenek rá, ápolják és rendszeresen karban tartsák, kozmetikushoz és bőrgyógyászhoz járjanak…stb. Az interneten azonban rengeteg bőrápolási mítosz van, melyek egyáltalán nem felelnek meg a valóságnak, sőt sokkal több kárt okoznak, mint hasznot. Akadt jó pár bőrgyógyász, akik elolvasták ezeket a cikkeket, és nem győzték fogni a fejüket a sok butaság láttán. Ma elhoztuk azokat nektek, amiknél rosszabb bőrápolási szokásokat nehezen tudnak elképzelni.

1, Hiba: A speciális gyakorlatok eltávolítják a ráncokat

Az arc folyamatos edzése sokkal többet árt, mint használ. Mivel a bőr rugalmas szerkezetű ezért a rendszeres feszítés elernyedés hatására ráncok alakulnak ki. Minél többet tornáztatod a bőröd annál mélyebbek lesznek a ráncok. Ha valaki azt gondolja ezzel el tudja tüntetni a szarkalábait, egyéb ráncait, az nagyot téved.

2, Hiba: Fogkrémmel leszárítani a pattanásokat

Annak ellenére, hogy a fogkrémben található mentol hűsítő hatású és átmenetileg képes csökkenteni a duzzanatot a bőrödön, nem ajánlott annak használata főleg az arcon mivel irritálhatja azt. A fogkrém a fogak és nem az arcbőr számára készült, arról nem beszélve, hogy a fogkrém ph-ja felborítja az arcbőr savas ph-ját és apró piros kiütések jelennek meg rajta, ami nagyon hasonlít az égési sérüléshez.

3, Hiba: A napozás megszünteti a pattanások vörösségét

A napozás, barnulás csak átmenetileg képes elfedni a pattanások által kialakult bőrpírt, viszont azért nem célszerű ezt a tevékenységet művelni, mivel a nap annyira ki tudja szárítani a bőrt, hogy védekezésként több olajat fog termelni. Arról nem beszélve, hogy a gyógyszerek, krémek, amiket a pattanásra szedsz sebezhetőbbé teszik a bőrt az U sugarakkal szemben. Ez idő előtti öregedéshez vezethet.

4, Hiba: Használható kókuszolaj hidratáló helyett

A kókuszolajnak nagyon sok egészségügyi előnye van, viszont zsíros bőrre egyáltalán nem ajánlott, mivel még több pattanást hozhat elő. A kókuszolaj sajnos olyan termék, ami képes eltömíteni a pórusokat, bőrgyulladást idéz elő és pattanások kialakulásához vezethet.

5, Hiba: A zsíros bőrt többet kell mosni

Az arcbőr túlzott tisztítása is majdnem ugyanolyan káros, mintha teljesen elhanyagolnád. A rendszeres, erős dörzsölés károsíthatja a bőrt, melynek külső rétege zsírokat tartalmaz. Ezek megvédik a bőrt a környezeti hatásoktól, de egyensúlya felborulása esetén gyulladásokhoz vezethet.

6, Hiba: Nem kell fényvédő, ha egész nap irodában dolgozol

Még abban az esetben is, ha irodában, otthonról dolgozol meg kell védened a bőrödet a nap káros sugaraitól. Az ablak csak bizonyos fokig képes blokkolni a káros fénysugarak bejutását, teljesen azonban nem nyújt védelmet. Az UV-sugárzás ráncokhoz, napkiütéshez valamint bőrrákhoz vezethet. Annak érdekében, hogy megakadályozd a problémákat, mindenképp kend be az arcod fényvédő krémmel.

7, Hiba: A pattanás kinyomása segít előbb megszabadulni tőle

A legnagyobb hiba, amit az ember el tud követni, hogy elkezdi kinyomkodni a pattanásait, mivel azok felülfertőződhetnek és hegesedve gyógyulhatnak meg. Előfordul az is, hogy olyan erősen nyomod a pattanást, hogy a benne lévő gennyt sokkal mélyebbre juttatod, amivel egy még fájdalmasabb pattanást idézhetsz elő. A legjobb módszer, amivel meg tudsz szabadulni a pattanásoktól, illetve meg tudod előzni azok kialakulását, ha ellátogatsz egy bőrgyógyászhoz vagy egy kozmetikushoz.

Ti milyen hibákba szoktatok beleesni?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments