HomeInteresting7 autós titok, amit csak a legtapasztaltabb vezetők tudnak.

7 autós titok, amit csak a legtapasztaltabb vezetők tudnak.

Függetlenül attól, hogy már évek óta van jogosítványod és autód, az még nem jelenti azt, hogy mindent tudsz az autókról és azok működési elvéről. Előfordul, hogy egyes problémákat és eseteket, még maguk a tapasztalt autószerelők sem tudnak megmondani, nemhogy egy laikus. Viszont vannak olyan esetek, mikor te magad is képes vagy orvosolni a hibát anélkül, hogy drága pénzeket kellene az autószerelőnek fizetned. Mai cikkünkben néhány szakértői tippet hoztunk el, amiről jobb ha te is tudsz, legalábbis, ha van kocsid.

1, Nem mindig az akksit kell kicserélni.

Mindenki egyből ki akarja cserélni az autó akksiját, amint problémákat észlel vele kapcsolatban. Bizonyos esetekben az akkumulátor vezetékei “hibásodnak” meg a korrózió miatt. Van egy trükk, amivel a problémát meg lehet szüntetni, és ez nem más, mint a kóla. Nem kell mást tenni csak egy kis kólát önteni a vezetékekre és az lemarja róla a korróziót. Természetesen, ha nincs más lehetőség, mint a csere, akkor azt azonnal meg kell tenni.

2, Ne arra figyelj, hogy tiszta legyen az olaj, hanem hogy ne fogyjon ki.

Egyesek már 5000 kilométernél lecserélik az olajat a kocsijukban, ám a szakértők szerint jobb, ha ezt 12000 kilométerenként teszik meg, sőt még jobb, ha megvárják a 16000 kilométert. A tapasztalt autószerelők szerint sokkal fontosabb az, hogy ne fogyjon ki az olaj, minthogy a sofőrök azt ellenőrizgetik, hogy tiszta legyen, ugyanis az olaj a modern autókból elpárolog.

3, Rozsdás fékbetét ellenőrzése.

Amikor az autó fékezésnél fura hangot ad ki, elsőre mindenki azt hiszi, hogy le kell cserélni a betéteket mert elkoptak, pedig lehet más a gond. Sokszor a rozsdás fékbetét is adhat ki  hangot, amit még te is el tudsz távolítani a felületéről egy kefe segítségével. A fékbetéteket általában csak akkor kell lecserélni, ha 90%-uk elkopott.

4, Ne ijedj meg, ha kigyullad a motorellenőrzés lámpa.

Általában akkor szokott a motorellenőrzés lámpa kigyulladni, mikor a tanksapka nincs rendesen meghúzva, ugyanis ilyenkor oxigén jut az üzemanyagcsőbe. Olykor elektronikai hiba is okozhatja eme lámpa felvillanását.

5, Nincs szükség speciális adalékanyagokra.

Az autóspecialisták vagy szerelők néha azt javasolják, hogy öntsünk bizonyos adalékanyagokat a motorhoz, üzemanyaghoz, sebességváltóhoz, hogy javítsuk a kocsi teljesítményét. Igazság szerint az autó már kap különleges adalékanyagokat a benzinnek és a gázolajnak hála, szóval nincs szükség további anyagokra.

6, Az online vezetési tanfolyamok hozzájárulhatnak a vezetési készségek javításához.

Az online vezetési tanfolyamoknak számos előnye van például segíthetnek pénzt megtakarítani, pontokat lehet vele szerezni a vezetési nyilvántartásba, valamint naprakészek lehetünk a KRESZ szabályokkal kapcsolatban.

7, Kerüld a gyorshajtást.

Hacsak nem vagy a Halálos iramban csapat tagja, akkor soha ne lépd túl a sebességhatárt. Ezzel nemcsak csökkented a balesetek kialakulásának kockázatát, de elkerülheted a törvényszegést, valamint a gyorshajtás miatt kapott csekkeket is. Bizonyos matematikus szerint a gyorshajtás csak hosszú utakon kifizetődő. Számításaik alapján egy 805 kilométernél rövidebb úton csupán csak 12 percet lehet megtakarítani. Ami ennél több, ott akár 50 percet is meg lehet.

Na mit gondoltok?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments