HomePeople6 tipp, ami neked is segíthet, hogy fogyás után ne lógjon a...

6 tipp, ami neked is segíthet, hogy fogyás után ne lógjon a kebled.

Amikor a nők híznak vagy fogynak, elsőként minidig az idomaikon látszik meg a változás, ugyanis nem izomból, hanem zsírból fogynak. Természetesen a folyamatos súlyingadozás következtében nem lesz már ugyanolyan formája az idomoknak, mint előtte, ami rengeteg bizonytalanságot szül. Van néhány dolog, ami javíthat a helyzeten, ilyen például az egészséges táplálkozás és a testmozgás kombinációja. Mai cikkünkben elhoztunk néhány tippet, amivel egy kicsit feszesebbé és hangsúlyosabbá teheted a kebleidet. Ha követed a lent leírtakat, akkor néhány héten belül látni fogod a változást. A cikk alján 3 gyakorlatot mutatunk be, amik szintén hozzájárulnak a feszesebb idomokhoz.

1, Edzd az egész tested, ne csak a mellkas izmait.

Tény, hogy a mellkas izmainak edzésétől teltebbek lesznek az idomok, ám mivel ez a testrész csak zsírszövetből és tejmirigyből áll nem lehet nagyon megemelni. A melleket körülvevő izmok edzése azonban tónusosabbá teszi őket. Ahhoz, hogy a testtartás és z idomok szebbek legyenek fontos, hogy a teljes test át legyen mozgatva.

2, Figyelj a testtartásra.

A helyes testtartás nemcsak javítja a megjelenést, hanem csökkenti az ízületek szükségtelen terhelését is. A jó testtartás segít egyenletesen elosztani a súlyt, és megakadályozza a mellkas valamint a hátfájás kialakulását. Állj úgy, hogy a vállaid mindig legyenek hátrafeszítve, fejed legyen felemelve és a hasad behúzva. Ahhoz, hogy ezt szabályosan csináld, gondold azt, hogy egy falhoz kell állnod, hogy megmérjék a magasságod.

3, Megfelelő melltartó kiválasztása.

A megfelelő melltartó kiválasztásával csökken a hát és a nyak izmainak terhelése. A jó melltartó csökkenti az idomok szabad mozgását, ám ennek nem szabad túl szorosnak lennie, különben elszorítva a vérkeringést. Futás és különböző sportok végzése közben fontos, hogy mindig legyen az illetőn sportmelltartó. Bizonyos kutatások szerint azonban a folytonos melltartó viselés gyengébbé teszi a “mellizmokat”, ami hozzájárul ahhoz, hogy megereszkedjenek.

4, Megfelelő étkezési szokások kialakítása és súly megtartása.

Természetesen az egészséges táplálkozás önmagában nem tudja megakadályozni vagy helyreállítani a zsírszövettel teli idomokat. A kiegyensúlyozott étrend betartása azonban segít elkerülni az állandó súlyingadozást. A folytonos hízás és fogyás a mellszöveteket károsíthatja, ezért nagyon kell rá figyelni. Ha sok egészséges zsírt, például halat, olajokat, diókat és avokádót fogyasztasz, az jótékonyan hathat a bőrre illetve a mellekre. Ügyelj arra is, hogy sok vizet igyál, mert az fontos a bőr rugalmassága szempontjából.

5, Masszírozd az idomokat.

Az idomok masszírozása javítja a vérkeringést és erősíti az emlőszöveteket. Legalább 15 percig masszírozd felfelé a melleidet, amihez használhatsz különböző olajokat is. Az olívaolaj például gazdag antioxidáns forrás, amely javítja a bőr textúráját és rugalmasságát.

6, Felejtsd el a dohányzást.

A dohányzás nagyban hozzájárul az öregedési folyamatokhoz, ami negatívan hat a szövetekre. Ez a káros szenvedély megsemmisíti a szervezetben lévő elasztint és kollagént, amitől a bőr elkezd ráncosodni. Sőt ez rontja a vérkeringést, lassítja az oxigénáramlást és a tápanyagok felszívódását is.

Bónusz: Ezeket a gyakorlatokat csináld, ha hangsúlyosabb idomokat szeretnél.

Mellkasprés padon.

Ez egy nagyszerű gyakorlat, amivel képes vagy tonizálni az izmokat és növelni a mellkas izomtömegét, hogy ezáltal feszesebb, hangsúlyosabb idomokat érj el.

Feküdj egy padra és vedd kezedbe a súlyzókat. Tedd ki oldalra a karjaidat de egy kicsit hajlítsd be a könyökeidet.

Kezd el a fejed fölé tolni a súlyzókat a képen látható módon, majd szépen engedd vissza.

Végezz el ebből 3-5 sorozatot 12-15 ismétléssel.

Természetesen a nehéz súlyokat lecserélheted könnyebbre, illetve a pad lejtését is megváltoztathatod.

Fekvőtámasz “gyémánt” kéztartással.

A fekvőtámasz egy olyan összetett testgyakorlat, amely az egész felső testet átmozgatja, és a mellkas izmaira összpontosít.

Vedd fel a fekvőtámasz pózt, és a kezed helyezd el úgy,a hogy a képen látod. Figyelj arra, hogy a tested egyenes legyen.

Lassan hajlítsd be a könyököd, és próbáld megérinteni a mellkasoddal a padlót.

Erősebben kell nyomnod ahhoz, hogy vissza tudj térni az eredeti helyzetbe.

Végezz el 3-5 sorozatot 12-15 ismétléssel.

Tárogatás súlyzóval.

Ez a gyakorlat tökéletesen formálja a mellkas izmait, javítva a testtartást és erősíti az izmokat.

Feküdj egy padra vagy labdára és végy a kezedbe súlyzót.

Emeld fel a karjaidat a képen látható módon és egy kicsit hajlítsd be a könyököd.

Lélegezz lassan és tárd ki oldalra a karjaidat úgy, hogy párhuzamosak legyenek a padlóval. Egy fura feszülő érzést kell érezned a mellkasodban.

Kilégzésnél térj vissza a kiinduló helyzetbe.

Végezz el belőle 3-5 sorozatot 12-15 ismétléssel.

Ismersz ezeken kívül olyan módszert, amivel az idomokat lehet feszesíteni?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments