HomeInteresting6 masszázstechnika, mellyel laposabb lesz a hasad, mint az edzőtermi edzéssel

6 masszázstechnika, mellyel laposabb lesz a hasad, mint az edzőtermi edzéssel

Ha észrevetted, hogy néhány kiló felszaladt rád, főleg a hasi területekre, akkor fontos, hogy odafigyelj magadra, ugyanis a hasi zsír növeli a szívbetegség, a 2-es típusú cukorbetegség és a  a rák bizonyos típusainak kockázatát. Ahhoz, hogy ezeket elkerüld fokozottan kell figyelned a testedre. Szerencsére van néhány módszer, amivel megszabadulhatsz a hason felgyülemlett zsírtól. Ez tökéletes azon emberek számára, akik lusták vagy nem szeretnek konditerembe járni. Nem kell mást tenned, csak néhány masszázstechnikát alkalmaznod a hasadon. Mostani posztunkban ezeket hoztuk el nektek.

1, Serkentsd a hasad vérkeringését.

Dörzsöld össze a két kezed, hogy egy kicsit felmelegedjen majd tedd ujjaid és a tenyered a hasadra. Az óramutató járásával megegyező irányba kezd el simogatni a hasad, majd egy idő után az óramutató járásával ellenkező irányba is csináld meg ezt.

Ezt a masszázst legalább 2-3 percig csináld.

2, Szabadulj meg a puffadástól.

Keresd meg azt a pontot, ami négy ujjal a köldök fölött helyezkedik el. Ha megvan kezd el masszírozni. Legalább 2-3 percig csináld az óramutató járásával megegyező irányba, majd ugyanennyi ideig az ellenkező irányba is.

3, Tedd karcsúbbá a derékvonalat.

Tedd  a kezeidet a hasad két oldalára, tenyérrel egymással szembe. Nyomd egymás felé a tenyereidet a képen látható módon és szorítsd össze a hasad. Ismételd meg 3X-5X. Ezután fogd meg a hasad és kezd el rázni, ezt csináld 10-15 másodpercig.

4, Nyomáscsökkentés.

Tedd az ujjaidat a has oldalára és lassan kezd el masszírozni a középen illetve a szív irányába. Ismételd meg 10-15-ször. Ha ezzel megvagy, akkor tedd csípőre a kezed és az ujjaid segítségével húzd a bőröd a hónaljad felé. Ezt csináld meg a tested mind a két oldalán és végezd el 5-7 alkalommal.

5, Próbáld ki a kínai masszázst.

Tedd az egyik kezed a köldöködre. Egy határozott nyomással két ujjad segítségével kezd el dörzsölni a köldök körüli területet kis körökben. Fokozatosan távolodhatsz a köldöktől a képen látható irányba. Ezt legalább 2 percig csináld.

6, Nyomáspontok

A Ren 3-4-6 nyomáspontok a köldök alatt helyezkednek el;

A Ki 16 pontok a köldök mellett jobbra és balra;

A Zigong pontok pedig a has két oldalán vannak;

Tedd az ujjaidat ezekre a pontokra és finoman masszírozd a területet. Ezután tartsd nyomva néhány percig, majd ismét kezd el nyomkodni a pontokat.

Bónusz: Hogyan érhető el gyorsabb lapos has.

A masszázs elvégzésének leghatékonyabb módja, ha a hátadon fekszel az ágyban vagy a padlón. Az is jó, ha egy tükör előtt állsz és nézed. Soha ne végezd el a fenti masszázsokat közvetlenül étkezés után. A legjobb eredményt akkor érheted el, ha napi kétszer masszírozod a hasad reggeli előtt és közvetlenül lefekvés előtt. A hatás fokozása érdekében próbálj grapefruit vagy citrusos illóolajat használni a masszázs során.

Figyelem: Ne végezd el a masszázst, ha fájdalmat észlelsz a gyomrodban, vérrög van a lábadban vagy a szívedben, veseelégtelenséged van, csontritkulásod, magas vérnyomásod, endometriózisod vagy gyulladásos fertőzéseid vannak.

Véleményed szerint melyik masszázstechnikát fogod beépíteni a mindennapjaidba?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments