HomeInteresting5 jelzés a testünktől, hogy tudjuk mikor kell orvoshoz fordulni.

5 jelzés a testünktől, hogy tudjuk mikor kell orvoshoz fordulni.

A testünk egy intelligens szervezet.Megvan, hogy mit miért tesz. Ha minden rendben van, akkor nem szabad hogy fájjon. De ha probléma áll fent kis jelzéseket küld, amiből értenünk kellene, hogy mire figyeljünk oda. Ezek a kis gyors és egyszerű tesztek is megmutatják, hogy van e probléma a testünkben. Vagy éppen a fájdalmunknak van-e jelentése.

1. Gerinc

Állj egyenesen, és valakit kérj meg, hogy nézzen meg oldalról. A képen látható ábrázolás megmutatja, hogy mit kellene látnunk. Ha a teszt az mutatja, hogy nem megfelelő a testtartásod akkor nagy valószínűséggel gerincproblémák állnak a háttérben. 

Ezzel a tesztel is alátámaszthatod, hogy a gerinceddel minden rendben van e. Fogj a kezedbe egy – egy ceruzát, és húzd ki magad, állj egyenese. De ne mereven, csak természetesen. Normál helyzetben a ceruzák előre fognak nézni. Ha nincs minden rendben a ceruza egymás felé áll. Ebben az esetben is gerincprobléma gyanúja állhat fent.

Oldalról készítsünk egy fényképet. Egy vonalzó segítségével nézzük meg a váll és a fül milyen szögben helyezkednek el egymáshoz képest. Ha a kép aljától nézve egy merőleges egyenest húzunk akkor ezen az egyenesen kell hogy legyen mind a két pont. Ez a teszt is bebizonyítja ha valami gond van a gerinceddel. 

2.Légzőrendszer

Lazuljunk el. Vegyünk egy pár mély lélegzetet és fújjuk ki. Közben készítsük ki a stopperórát.  Mikor úgy érezzük készen állunk, vegyünk egy mély lélegzetet és próbáljuk minél tovább bent tartani. Mérjük az időt. Egy normál ember eredménye legalább 40 másodperc ha férfi, és legalább 30 másodperc ha nő.Ha ennél rosszabb lenne az eredmény bizony ott valami nincs rendben.

Várjunk legalább 5 percet és ismételjük meg a feladatott. Ha ez sem sikerült lehet érdemes orvoshoz fordulni.  

4. Látás

A feladat a következő. Tegyük az ábrát jól látható helyre. 15-20 cm távolságból, egyik szemünket letakarva nézzük legalább 10 másodpercig. Ha a vonalak egyben maradnak akkor minden rendben. Ha sötét foltok jelennek meg, vagy a vonalak elgörbülnek ott érdemes egy szemorvost felkeresni. Lehet, hogy látásunk romlik.

Ismételjük a feladatott a másik szemünkkel is. 5.Fejfájás egy jelzés.

Ha sokszor fáj a fejed annak oka van. Nincs olyan jelzés amit figyelmen kívül hagyhatnánk. A szervezet szükségleteire nem árt oda figyelni. Ha legközelebb fejfájás jelentkezik nálad, figyeld meg mely részén érzed a fájdalmat. Ennek a képnek a segítségével tudni fogod mi az amire szükséged lehet.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments