HomeInteresting5 jel, ami arra enged következtetni, hogy a tüdőd segítségért kiált

5 jel, ami arra enged következtetni, hogy a tüdőd segítségért kiált

A mai világban egyre inkább jelen van a légszennyezettség, így kellő figyelmet kell szentelni a tüdőnk egészségére. Számtalan betegségre hívhatja fel a figyelmet, például rákra, asztmára, májelégtelenségre és a többi. Ha odafigyelsz a tünetekre, akkor könnyedén kiderítheted milyen betegségre utalhat. Természetesen eme cikk nem mentesít az orvos látogatása alól, viszont sokat segíthet a tünetek felismerésében.

1, Hát- és vállfájdalom

Noha, ez ritkán fordul elő, de a hát, váll és mellkasi fájdalmak jelezhetik a tüdőrák kezdetét, mely mely a korai stádiumban még kezelhető. Ha a fájdalom erősödik, vagy hosszú ideig tart, akkor ideje orvoshoz fordulni.

2, Köhögés

A köhögés legtöbbször megfázásra utalhat, de krónikus betegségek tünete is lehet, ezért fontos, hogy meg tudd különböztetni a köhögések hangját. Az akut és heveny köhögés a tüdőrákot is jelezhetik, főleg, ha más tünetekkel, például vér felköhögésével társulnak.

3, Légszomj

A légszomjat leggyakrabban szív és a tüdő problémák okozzák, úgymint asztma vagy allergia. Ha ezt tapasztalod, érdemes megváltoztatni a környezeted, és egy ideig távol maradni a várostól. Az is jó, ha rendszeresen edzel a szabad levegőn. Emellett mindenképp vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal.

4, Sárga szem és bőr

Ez egy könnyen felismerhető állapot, ugyanis jelezheti a tüdődaganat által okozott májproblémákat. A sárgaság olyan állapot, amely a bőrt és a szemfehérjét is sárgává színezi. Mindenképp menj el egy orvoshoz.

5, Energiahiány

Időnként előfordul, hogy fáradtnak érzed magad, de ez normális. A fáradtságot alváshiány vagy stressz is okozhatja. Ha viszont gyakran érzed magad fáradtnak, a köhögés pedig nem szűnik, sőt étvágytalan vagy, akkor mindenképp menj orvoshoz, mert komoly problémákra hívhatja fel ez a tünetegyüttes a figyelmed.

Bónusz: A tüdő egészségének megőrzése

A kutatók próbálják elterjeszteni a társadalomban azt, hogy mennyire fontos a tüdő egészsége. Emiatt rengeteg cikket lehet olvasni, mely a tüdőtisztításról szól. Sajnos, ha valaki rossz körülmények között él, vagy dohányzik, akkor a helyzet rosszabb és az előbb említett tüdőtisztítás egy nehéz és hosszadalmas feladat lesz. Az első és legfontosabb a rossz szokások megszüntetése.

A dohányzásról való leszokás és egy megfelelő étrend követése a legalapvetőbb változások közé tartozik. Ezek lehetővé teszik a javulást. Ha krónikus betegségben szenvedsz, akkor próbálj antioxidánsban gazdag étrendet követni.

Tégy azért, hogy helyre állítsd a tüdőd állapotát és egészségét. Ha krónikus betegségben szenvedsz, nem szabad megijedni. Vedd fel a kapcsolatot az orvosoddal, mielőtt megváltoztatnád a rutinjaidat.

Hasznosnak tartottad a cikket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments