HomeInteresting5 fontos tényező, ami bemutatja, melyik görögdinnye okoz mérgezést!

5 fontos tényező, ami bemutatja, melyik görögdinnye okoz mérgezést!

Augusztus és szeptember mindig a görögdinnye időszaka. Vannak olyan trükkök, amelyek segítenek az érett, édes és természetes görögdinnye kiválasztásában. Például a görögdinnye mérése segíthet a megfelelő kiválasztásában.

Összegyűjtöttünk néhány hasznos információt a dinnyevásárlással kapcsolatban, hogy elkerüld a hibákat, mikor vásárolni akarsz ebből a finom gyümölcsből. A cikk végén van egy bónuszrész, ami megmutatja, hogyan válassz ízletes és érett görögdinnyét.

A sárga héj a magas nitrát tartalom jele.

A nitrátokat jó oldhatóságuk és könnyű biológiai lebonthatóságuk miatt műtrágyaként használják. A görögdinnye-termelők, a normánál sokkal többet használnak fel, mert segít nekik, 3 hét alatt elérni a kívánt méretet. A vásárló mérgezést kaphat, ha ilyen dinnyét eszik. Emiatt kell nagy figyelmet fordítani a gyümölcsre, mikor vágjuk. Figyelni kell a héj színét, hogy ne legyen sárga, a gyümölcshúsban pedig ne legyen fehér csík.

Ellenőrizd, hogy van-e lyuk a görögdinnyén.

Vannak, akik úgy vélik, hogy a görögdinnyén található lyukak férgeknek és rovaroknak köszönhető, nem pedig a nitrát fecskendőktől. Ha lyukas dinnyét látsz inkább ne vedd meg, ha meg már megvetted ne egyél belőle.

Ne egyél olyan görögdinnyét, aminek nagy üreg van a közepén.

 

A gyümölcshúsban lévő törések azt mutatják, hogy a gyümölcs túlérett vagy növekedési hormonokat tartalmaz. A túlérett görögdinnye keserű lehet, míg a növekedési hormonokkal rendelkező görögdinnye mérgezést okozhat.

Tegyél egy darabot vízbe, mielőtt megeszed.

Ellenőrizheted a dinnye nitrátkoncentrációját. Ha egy kis darabot szobahőmérsékletű, tiszta vízbe teszel, és a víz világos rózsaszínű lesz, akkor a gyümölcs veszélyes. Jobb, ha kidobod a dinnyét.

A görögdinnye ne legyen könnyű, amikor felemeled.

Néha még egy gyönyörű és sima héj sem garantálja, hogy a görögdinnye ízletes. Mindig mérd le vásárlás előtt – a dinnyének sűrűnek és nehéznek kell lennie. Ha nincs mérleg a boltban, hallgass az ösztöneidre. Az érett gyümölcsnek elég nehéznek kell lennie, amikor felemeled.

Hogyan válasszunk ízletes görögdinnyét.

Válasszon görögdinnyét anélkül, hogy belekeveredne

Az érett, édes görögdinnye fényes és sima legyen, károsodás ne legyen rajta. A kisebb horpadások, ütődés nyoma lehet. Az ilyen helyeken gyorsan végbemegy a rongálódás, aminek köszönhetően ki kell dobni a dinnyét.

Nézd meg a kis lyukakat a héjon.

Sokan mondják, hogy ezek a lyukak a görögdinnye-termelők tűinek nyomait jelenti, mellyel nitrátoldatot fecskendeznek a dinnyébe. Ám, ha a lyukak nem mélyek, ne félj tőlük, mert ezeket a nyomokat lárvák csinálták, ez nem befolyásolja a gyümölcs minőségét, sem ízét.

Kiválasztáskor keress kis bézs színű nyomokat a héjon.

Ezek a bézs “hegek” a héjon, azok a helyek, ahol a méhek “megkóstolták” a gyümölcsöt. Az internetfelhasználók úgy gondolják, hogy ezek a dinnyék általában édesek.

Egy érett görögdinnye súlya 4 kg és 25 cm kerületű legyen.

Egy 1986-os kiadvány szerint, a jó dinnye 4 kg és 25 centimét vagy annál nagyobb kerületű. Az internetfelhasználók ellenőrizték ezt az információt, és kiderült, hogy igaz.

A görögdinnye száraz farka azt jelenti megérett.

A száraz farkincával rendelkező dinnye azt jelenti, hogy megérett. Ha nincs farka, akkor is figyelj arra a területre, mert barnának kell lennie.

Válassz egy görögdinnyét sárga foltal.

A sárga folt, más néven “mezőfolt”, az a hely, ahol a görögdinnye pihent a földön. Az érett görögdinnye mindig sárga vagy akár narancssárga színű is lehet, nem pedig fehér.

Próbáld előre csomagolt görögdinnyét venni.

Vegyél fél görögdinnyét, mert amikor késsel vágják, látható lesz a dinnye gyümölcshúsa, ami alapján már tudod, hogy milyet szabad venni, és milyet nem.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments