HomePeople5 egészségügyi veszély, ami egy utazás során leselkedik ránk. Figyelj oda mert...

5 egészségügyi veszély, ami egy utazás során leselkedik ránk. Figyelj oda mert akár tönkre is teheti a nyaralásodat!

Ha nyár, akkor vakáció, kirándulás, túrázás, szabadtéri sport… és a többi, és a többi. Ezen évszak arra van kitalálva, hogy az emberek járják a világot, új ismereteket szerezzenek, kipihenjék a rossz időt, a stresszes napokat, na meg a munkával töltött időt. Ilyenkor lehet csodás nevezetességeket néni, finom ételeket enni, helyi szokásokat megismerni és kulináris élvezetekben részt venni. Viszont ezek a programok kicsit sem veszélytelenek, ugyanis számos probléma alakulhat ki ez idő alatt. Például bélproblémák, emésztési zavarok jelentkezhetnek, bőrproblémák jelenhetnek meg… stb. Mai cikkünket azzal a céllal hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek azon  veszélyeket, amikre tényleg oda kell figyelni egy nyaralás alkalmával, különben teljesen tönkreteheti a pihenést.

1, Emésztési zavarok.

Van néhány veszélyes dolog, ami nagyon kellemetlenné tudja tenni a nyaralást és a kirándulást, ezek pedig nem mások, mint az utazás közbeni hasmenés, diszbiózis, émelygés, gyomorégés, bélfertőzések… és még sorolhatnánk. Annak érdekében, hogy ezeket elkerüljük be kell tartanunk pár higiéniai szabályt.

– csak palackozott vizet igyunk;

– ha kétségeid vannak az élelmiszer minőségével és egyéb dolgaival kapcsolatban, célszerűbb olyan helyet keresni, ami megfelel az igényeidnek, vagy válassz olyan helyet, ahol tudod, hogy mit és milyen minőségű ételt eszel;

– mindig legyen nálad kézfertőtlenítő;

– legyen nálad a biztonság kedvéért bactistatin, ugyanis számos előnye van, például nem kell hűtőben tárolni, kis helyen is elfér, semlegesíti a toxinokat, az allergén anyagokat, baktériumokat, hozzájárul az emésztőrendszer normál működésének helyreállításához;

2, Akklimatizációs probléma.

Utazás közben a testet stressz éri az éghajlatváltozás és a repülés miatt. Az akklimatizáció sajnos nem azonnal, hanem néhány nap múlva áll be, ami kellemetlenségekkel járhat az elején. Az akklimatizációs folyamat kb. 5 napig tart és ebben az időszakban álmosságot, érzelmi letargiát, emésztőrendszeri zavarokat, hányingert érezhetünk.

A bélnek ezen időszak során megfelelő támogatásra van szüksége, ezért vigyázni kell arra, hogy mit eszünk és iszunk. Célszerű magunkkal vinni egy doboz Bactistatint.

A nyaralás elején tartózkodjunk a hosszú napozástól, és legfeljebb csak 15 percig ússzunk a tengerben.

3, Bőrproblémák.

Nyaralás alatt gyakran érhet bennünket különböző bőrprobléma, mint például pattanások kialakulása vagy azok súlyosbodása, kiütések megjelenése… stb. Ezeket a problémákat általában az izzadás, a sós víz és a tűző nap idézi elő. Van azonban néhány termék, ami segíthet ezek leküzdésében vagy épp megelőzésében.

Az első és legfontosabb, hogy ne használjunk kozmetikai termékeket ezeken a területeken!!

A Bactistatin olyan anyagokat tartalmaz, mely semlegesíti az allergéneket és toxinokat. Mivel javítja a bélműködést, ezért pozitív hatással lesz az arcbőrre is, ugyanis a beleken múlik, hogy milyen is lesz az arcbőrünk.

Ezen időszak során ne felejtsünk el fényvédőt, nedves törlőkendőt és termálvíz sprayt használni.

4, Allergiás reakciók.

Az allergia akár egész évben megkeserítheti az életünket, ez persze függ attól, hogy mire vagyunk allergiásak. Előfordulhat, hogy más országokba való utazáskor valami egészen új dologra lehetünk allergiásak, olyanra amiről eddig nem is tudtunk. Az allergiás reakció kockázata időnként növekszik. A kockázatok minimalizálása érdekében mindenképp legyen nálunk az allergiás gyógyszerünkből, hogy kiirthassuk a toxinokat és allergén anyagokat a bélből.

5, Krónikus betegségek súlyosbodása.

Az akklimatizáció valamint az étrend megváltozásával olyan krónikus betegségek alakulhatnak ki, mint a hasnyálmirigy-gyulladás, gastroduodenitis, és az irritábilis bél szindróma. Ahhoz, hogy ezeket megelőzzük, fontos, hogy beszéljünk a kezelőorvosunkkal és kikérjük a tanácsát, milyen gyógyszereket vegyünk be.

Te tudtál ezekről?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments