HomeInteresting22 kép arról, hogy mire képes a smink

22 kép arról, hogy mire képes a smink

Hallottatok már a cosplay szóról? “Costume play” kifejezés lerövidített változata. Ez egy sajátságos előadó-művészeti ág. A lényege az, hogy az emberek beöltöznek egy-egy filmszereplőnek vagy képregényhősnek esetleg rajzfilmfigurának. Ami megkülönbözteti ezt egy szimpla februári farsangi báltól az az, hogy ez egy művészet és itt rendkívül fontos a pontosság. Az aprólékosság. Ehhez nem elég egy csinos kis maskara. Profi smink, fodrász és a jelmezeket elnézve rengeteg sok idő és pénz egy ilyet tökéletesíteni. A jelmezötletek rendszerint a japán anime kultúrából származnak. Általában próbálnak minél kirívóbb karaktert lemásolni. Az sem ritka, ha egy ellenkező nemű figurának öltöznek be. Ezt Crossplay-nek hívják. Az internet lehetővé tette, hogy ezeket az embereket összehozza és így különböző rendezvényeket színesítenek ezek az emberek. A 90-es évektől fogva exponenciálisan növekszik a jelenség. Egyre erősebb hatást fejt ki a pop kultúrára is. Egyelőre még mindig Japánban a legnépszerűbb.

Hogyan is kell ezt elképzelni?! Mutatunk nektek egy válogatást! Figyeljétek meg, hogy mire képes a smink.

1

Furcsa mód nem Japánból indult a dolog. Az 1930-as években Észak Amerikából. Ott mondjuk még csak a beöltözés volt a lényeg. Manapság a profik már a karakter mozgását is átveszik.

2

Egy kicsit hasonlít a farsangra, de azért ez jóval nagyobb rendezvény. Most már díjazzák is a legjobbakat.

3

A legtöbb cosplay-es csak szórakozásból csinálja, viszont vannak, akik ennél sokkal komolyabb szinten vannak. Egyesek közülük már celeb státuszban vannak. Vannak hivatalos cosplay modellek is megannyi rajongóval. Ezek népszerűsítésére tökéletes megoldás az instagram, twitter és a facebook, melyek egyébként is a virágkorukat élik.

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

Mit gondoltok? Elmennétek egy ilyen rendezvényre? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments