HomeInteresting22 imádnivaló tény a kisbabákról, amit eddig biztosan nem tudtál róluk

22 imádnivaló tény a kisbabákról, amit eddig biztosan nem tudtál róluk

A kisbabák a világ legaranyosabb kis teremtményei, az ő lelkük olyan tiszta, mint a frissen esett hó, vagy mint a ma született bárány. Ők a legcsodálatosabbak, hiszen hatalmas boldogságot tudnak hozni szüleik és családjuk életébe. Viszont sokan nem tudják, hogy az újszülöttek milyen különleges képességekkel rendelkeznek. Képesek egyszerre nyelni és lélegezni, képesek megtartani saját súlyukat, sőt természetüknél fogva tudnak úszni ám ez ezen képesség az idő múlásával elveszik. Ha szeretnél még ilyen és ehhez hasonló érdekességeket olvasni a kisbabákról, akkor tarts velünk. Jó olvasást kívánunk!

1, A kisbabák nem érzik a sós ízt 4 hónapos korukig. Ez a fajta késés szoros kapcsolatban állhat a vesék fejlődésével, mivel kb. ekkor kezdik el feldolgozni a nátriumot.

2, Az újszülött kisbabák az esetek többségében inkább jobbra, mint balra fordítja a fejüket.

3, Híres koraszülött például Albert Einstein, Isaac Newton , Mark Twain, Stevie Wonder, Johannes Kepler és Sir Winston Churchill.

4, A belső fül az egyetlen érzékszerv, mely már a születés előtt teljesen kifejlődik. Sőt mi több már a terhesség közepére eléri a felnőtt méretet.

5, 1978 volt az a bűvös év, mikor a legelső baba megszületett az Antarktiszon. Szülei az Emilio Marcos Palma nevet adták neki.

6, Évente több mint négy millió csecsemő születik az Egyesült Államokban.

7, A kisbabáknak közel 30 000 ízlelőbimbója van, viszont nemcsak nyelvükön, hanem a szájuk oldalán, hátulján és annak tetején is megtalálhatók. A felnőtt embereknek ezzel szemben csak 10 000 ízlelőbimbója van.

8, Az újszülöttek képesek felismerni édesanyjuk illatát és hangját, viszont néhány hétbe beletelik mire meglátják a különbséget köztük és más felnőttek között.

9, A kisbaba első tudatos mosolya 4-6 hetes kora között jelentkezik.

10, Az Egyesült Államokban a legtöbb csecsemő szerdán, míg a legkevesebb vasárnap születik.

11, Az Egyesült Államokban sokkal több gyermek született nyár végén illetve kora ősszel, mint a többi évszakában. Statisztikai adatok szerint februárban születik a legkevesebb kisbaba.

12, Az Egyesült Államokbeli Utahban 1000 emberre születik 21 csecsemő, míg Vermontban ugyanennyi emberre csupán csak 10.

13, 1970-ben a nők átlagosan 21 évesen szülték meg első gyermeküket az Egyesült Államokban, 2008-ban ez az életkor 25,1 év volt.

14, Az amerikai emberek átlagosan 2,2 millió forintot költenek el a kisbabára az első évben, amibe például az orvosi ellátás költsége nem tartozik bele.

15, Az Egyesült Államokban évente több mint félmillió koraszülött csecsemő látja meg a napvilágot. Az alacsony születési arány 2000 óta 9%-kal, az 1980-as évek közepe óta pedig 24%-kal nőtt.

16, Kutatások szerint a császármetszéssel született csecsemők nagyobb valószínűséggel szenvednek légzési nehézségektől. Tudósok szerint ennek az az oka, hogy ők szülés során nem tapasztalják meg azt a hormonális és élettani változást, ami a hagyományos úton világra jött gyermekek.

17, Az újszülött gyermekek szorítása, fogása olyan erős, hogyha lelógatnák őket (EZT AZÉRT NE TEDD MEG) képesek lennének elbírni saját súlyukat.

18, Az újszülöttek inkább az arcokra néznek, mint a mintákra, sőt a legjobban a mosolygós arcokra reagálnak.

19, A kisbabák 7 hónapos korukig egyszerre tudnak lélegezni és nyelni, utána elvesztik ezen képességüket.

20, Tudtad? – Minden harmadik másodpercben világra jön egy kisbaba.

21, A csecsemők természetüknél fogva úgy születnek, hogy tudnak úszni, sőt képesek visszatartani a lélegzetüket a víz alatt. Ezen képesség az idő múlásával eltűnik.

22, A fiú csecsemők nem sokkal, de nehezebbek, mint a lányok. Egy újszülött kisfiú kb. 3,4 kilóval születik, míg egy kislány 3,2 kilóval.

Tudtátok ezeket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments