HomeInteresting21 lebilincselő tény az online társkeresőkről, amit tuti biztos, hogy még nem...

21 lebilincselő tény az online társkeresőkről, amit tuti biztos, hogy még nem hallottál

A legtöbben azt gondolnák, hogy a társkeresők csak nemrég alakultak ki, viszont ez tévedés. A legelső társkereső kérdőívet 1959-ben készítette el két egyetemi hallgató, ami alapján könnyen és egyszerűen össze tudták pározni a nőket és a férfiakat. Azóta persze ez tovább fejlődött és ma már online felületeken is lehet keresgélni. A legtöbb társkeresés az USA-ban történik, ezért sem annyira meglepő, hogy a világon lévő 7500 online felület közül 2500 tőlük származik. A mai cikkünkben ilyen és ehhez hasonló érdekességeket olvashatsz az online társkereső oldalakkal, appokkal kapcsolatban. A kérdés már csak az, hogy te használtál-e valaha ilyen platformokat ahhoz, hogy ismerkedj?!

1, Az Egyesült Államokban az „online társkereső ” kifejezést havi szinten több, mint 135 ezer alkalommal keresik meg a felhasználók.

2, A társkeresők sokkal régebbre nyúlnak vissza, mint azt bárki gondolná. 1959-ben a Stanfordi Egyetem két hallgatója olyan kérdőívet készített, mely a megadott válaszok alapján képes volt összepározni a nőket és a férfiakat.

3, 1965-ben a Harvard Egyetem hallgatói a randi kérdőívek kitöltéséhez, egy IBM 1401-et – számítógép korai verzióját – használtak. A rajta futó szolgáltatást „Operation Match-nek” hívták. Minden résztvevőnek 3 dollárt kellett fizetnie érte.

IBM 1401 számítógép

4, Az „eHarmony” nevű online randi oldal több, mint 450 kérdőívet tartalmazott, melyek sokat segítettek abban, hogy az ember a „tökéletes” partnerre találjon rá.

5, 2007-es adatok szerint az online társkereső a második legnagyobb fizetett ágazat az interneten. Az első helyen a felnőtt tartalmak voltak.

6, Az amerikai állampolgárok csaknem 60%-a úgy gondolja, hogy az online társkereső oldalak remek lehetőséget kínálnak arra, hogy új embereket ismerjenek meg.

7, 2005-ös adatok szerint az emberek 29%-a gondolja úgy, hogy az internetes társkereső oldalakat kétségbeesett emberek használják. 2015-re ez a szám 23%-ra csökkent.

8, A fiatalabb generáció tagjai sokkal gyakrabban használják ezeket az oldalakat, mint azok, akik a 90-es években születtek.

9, A mostani 18 és 24 év közötti emberek majdnem 30%-a használt valamilyen társkeresési oldalt, applikációt 2015-ben.

10, Az 55 és 64 éves korosztály 12%-a használt online társkereső szolgáltatást 2015-ben. 10 évvel ezelőtt vagyis 2005-ben ez az arány 6% volt.

11, Azok az online társkereső oldal felhasználók, akik a 2016-os amerikai elnökválasztáson Donald Trump mellett tették le voksukat kevesebb valószínűséggel találnak párra a platformon, mint azok, akik nem rá szavaztak.

12, A „Match.com” nevű oldal a legnépszerűbb, leglátogatottabb és legtöbb felhasználóval rendelkező társkereső platform a világon. 1995 óta több mint 23,5 millió felhasználóval rendelkezik.

13, Az Egyesült Államokban köttetett házasságok 4%-a az eHarmony társkereső oldal párosításának köszönhető.

14, A világon lévő több, mint 7500 randioldal közül 2500 az Egyesült Államokból származik.

15, Az amerikai állampolgárok több, mint fele bevallotta, hogy az online társkereső oldalon lévő profiljában hazudik.

16, Statisztikai adatok alapján a női felhasználók sokkal többet hazudnak az ilyen platformokon, mint az erősebbik nem képviselői.

17, A társkereső oldalakon lévő emberek leginkább a foglalkozásukkal és pénzügyi helyzetükkel kapcsolatban hazudnak.

18, Statisztikai adatok szerint az idősebb emberek kevesebb valószínűséggel kamuznak a társkereső profiljukban.

19, Az online oldalak segítségével létrejövő párkapcsolatok 28%-kal több valószínűséggel ér véget 12 hónapon belül.

20, A társkereső oldalakat használó emberek kétharmada úgy gondolja, hogy a személyes találkozó elengedhetetlen ahhoz, hogy kiderüljön van-e esély a kapcsolat további folytatására.

21, Mind a társadalmi, mind a fizikai vonzerő csökken az első személyes találkozás után.

Te kipróbáltad már valaha az online társkeresést?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments