HomeInteresting21 különleges tény, amit a legtöbben nem is tudtak a világról

21 különleges tény, amit a legtöbben nem is tudtak a világról

A világunk tele van érdekesebbnél érdekesebb tényekkel, információkkal és ezekből napról napra egyre több lesz, ahogy a tudósok, kutatók egyéb szakértők egyre több ismeretet szereznek róla. Nyilván mindenkit foglalkoztatnak bizonyos kérdések, de sosem teszi fel őket, mert vagy nem talál rá olyan embert, aki meg tudná válaszolni, vagy mert kinevetnék. Cikkünkben olyan tényeket, érdekességeket szedtünk össze, amikbe ha jobban belegondolunk tényleg van igazság.

1, Ha nagyon szigorúan nézzük a dolgokat, akkor az atomkutatók is atomokból állnak, ami azt jelenti, hogy sok-sok atom kutat egy csomó atomot.

2, Tuti biztosan lesz péntek 13-a abban a hónapban, melynek legelső napja vasárnapra esik.

3, A pizza illetve a pite azok az ételek, amiket nem kívülről befelé, hanem pont fordítva, belülről kifelé eszünk.

4, Sokan állítják, hogy az űr üres, ez viszont nem igaz, hisz minden megtalálható benne.

5, A hekkerek az ujjlenyomatolvasós telefonokat,a készülék hátulján lévő ujjlenyomatok levételével szokták feltörni.

6, A gyomor egy különleges szerv. Például mindegy, hogy milyen típusú burgonyát fogyasztottál el, sültet, főttet, rakottat… ő úgy érzékeli, mintha az krumplipüré lenne.

7, Hawaiin a gyerekek iskolai tantervébe bele van építve a szörfözés. Szóval nekik kötelező jelleggel meg kell tanulniuk ezt a sportot.

8, Sokan nem tudják, hogy az emberek szemének képi felbontása megfelel egy nagyjából 576 megapixeles kameráéval.

9, Míg a felnőttek nem képesek egyszerre nyelni is meg levegőt venni addig egy 6-7 hónapos kisbaba lazán meg tudja csinálni. Persze ez a idő múlásával ezen képességük eltűnik.

10, Annak ellenére, hogy a Neptunusz bolygón egy nyári szezon 40 földi évnek felel meg, a hőmérséklet nem haladja meg a -346 fokot.

11, Ausztrál származású kutatók közel 17 éven át tanulmányoztak egy titokzatos jelet, amiről végül kiderült, hogy a saját mikrójuk adott ki.

12, Kutatások szerint az ózonlyuk mérete egyre jobban csökken.

13, Az űrből ilyen, mikor kitör egy vulkán.

14, 70 éves korodra bizony 10 évnyi hétfő lesz a hátad mögött.

15, Csupán egyetlen olyan faj van, akinek dolgozni és fizetni kell azért, hogy éljen és ez nem más, mint az ember.

16, A világ legmagasabb vízesése az Angel-vízesés, mely 1283 méter magas.

17, A “jó zene” hallgatástól nemcsak libabőrösek leszünk, hanem az agya dopamint is elkezd termelni, amitől boldogabbnak érzi magát.

18, A klasszikus fogkrém három színből tevődik össze pirosból, fehérből és zöldből. A piros az egészséges ínyért felelős, a fehér a fogkő eltávolításáért, a zöld pedig a friss leheletért.

19, Azok a méhek, akik virágpor begyűjtés után kerülnek összetűzésbe emberrel és megcsípik, belehalnak a támadásba, mert a fullánkjukkal együtt a belső szerveik is kiszakadnak.

20, Tanzániában a 60-as években egy rejtélyes nevető járvány ütötte fel a fejét, mely 18 hónapon át tartott. A járványban 1000-en “fertőződtek” meg.

21, Sokan abban a hitben vannak, hogy a tetris nevű játék egy véget nem érő szórakozási lehetőség, pedig nem így van. Ez a végső jelenet, amivel a játékos találkozik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments