HomeInteresting21 hihetetlen de igaz tény, amiről nem akarsz tudni.

21 hihetetlen de igaz tény, amiről nem akarsz tudni.

Annak ellenére, hogy rengeteg sok mindenre megtanítanak bennünket az iskolában, még így is akadnak olyan témák, amiket vagy nem említenek, vagy szándékosan kihagynak, esetleg nem tartják olyan érdekesnek a tanárok. Pedig nagyon sok érdekes információ van a világon, ami szerintem mindenki számára érdekfeszítőbb, mint a logaritmus számítás illetve ennek társai. A mai cikkünkben 21 lebilincselő tényt hoztunk most el nektek, hogy olyan információkkal is megismerkedhessetek, amikről valószínűleg még sosem hallottatok.

1, Bizonyára nem tudtad, de annak idején a rómaiak összezúzott egéragyat használtak fogkrém gyanánt.

2, Az eszkimóknál, ha egy kisbaba megfázik, az édesanyja az orrát szopogatja, hogy előbb meggyógyuljon.

3, Sokan a világ legszebb rovarjának tartják a lepkéket, de csak kevesen tudják, hogy szereti a vért.

4, A munkahelyi asztalunkon, a telefonunkon, a szupermarketek kosarain és bevásároló kocsijain, az éttermek étlapjain, a benzinkutak töltőpisztolyain sokkal több baktérium és kórokozó található, mint egy WC ülőkén.

5, A munkahelyi bögrék 20%-án található emberi ürülék, derült ki az Arizonai Egyetem egyik tanulmányából.

6, A Londoni Higiéniai és Gyógyászati Központ tanulmányai kimutatták, hogy a mobiltelefonok nyomógombjainak 16%-a emberi ürülékmaradványokat tartalmaz.

7, Az újszülött Koala macik édesanyjuk ürülékét elfogyasztják.

8, Az ürülék képes akár 10 réteg WC papíron is áthatolni, mindegy, hogy milyen minőségűt vesz az ember.

9, Egy hétköznapi ember évente körülbelül fél kiló rovart eszik meg, melyek különböző élelmiszerekbe van elkeverve. Ez az amerikai Food and Drug Administration kormányügynökség legutóbbi vizsgálatából derült ki.

10, Sokan nem is gondolnák, de a lábak egy év alatt akár 20 liter folyadékot is kiizzadhat magukból.

11, Ha jó illatot, ha rossz szagot érzünk, az annak köszönhető, hogy a tárgy, élelmiszer, ember, dolog molekulái az orrunk belsejében megtapadnak.

12, Statisztikai adatok alapján sokkal nagyobb esély van arra, hogy lottó feladás közben vesztjük életünket, minthogy megnyerjük a lottót.

13, Egyetlen csók alatt, körülbelül 40.000 parazita és 250.000 baktérium tud gazdát cserélni.

14, A németországi emberkísérleteknek köszönhetően ismerte meg a világ a hipotermia jelenséget.

15, A nőstény baromfik húsa sokkal ízletesebb, mint a hímeké, ezért utóbbiakat már csibe korukban levágják.

16, Rossz hír a bal kezes emberek számára: Évente több, mint 2500 balkezes személy veszti életét abból kifolyólag, hogy jobb kezes embereknek tervezett tárgyakat és eszközöket használnak.

17, A második világháború idején a japán Chi Chi Jima szigetre lezuhant egy amerikai repülőgép melynek a fedélzetén kilenc katona tartózkodott. Ebből a kilencből nyolcat megettek a sziget bennszülött lakosai, ám egynek sikerült elmenekülnie, aki nem más volt, mint George Bush. Később őt választották meg Amerikai elnökének.

18, Egy teljesen átlagos, hétköznapi matrac súlya 10 év alatt akár a kétszeresére is nőhet a benne élő paraziták és annak ürülékei valamint a felhalmozott kosz miatt.

19, Az egész Egyesült Államok területén kétszer több lakatlan lakás található, mint amennyi hajléktalan ember él és éhezik az utcán.

20, Gondoltad volna, hogy a metró aluljárók levegőjének 15%-a valójában elhalt emberi bőrsejt?

21, A Mount Everest nevű hegyen 200.000 halott található, melyek voltaképpen tájékozódási pontként szolgának az újabb és újabb hegymászóknak.

Te tudtál ezekről?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments