Tény, hogy nemcsak a világ, hanem mi is változunk, méghozzá folyamatosan. Jelen esetben nem feltétlenül az öregedésre gondolunk, hanem azokra a változásokra, amit mi magunk hajtunk végre, saját magunkon. Minden ember életében van egy pont, ha úgy tetszik határ, amikor azt mondjuk, elég volt, változtatnunk kell.

Lehet, hogy egy mérgező kapcsolatban élünk, lehet, hogy boldogtalanok és depressziósak vagyunk, de az is lehet, hogy a külsőnk az, amire azt mondjuk, hogy nem felel meg az elvárásainknak. Amikor ezekre ráeszmélünk, akkor jön el a mi időnk. Amikor pontosan tudjuk, hogy mit akarunk és hogyan akarjuk. Ha a döntés már megszületett, akkor jöhet a megvalósítás. Nehéz és küzdelmes út várhat ránk, de a végén mindannyian belátjuk, hogy minden egyes megszenvedett pillanat bizony nagyon is megérte.

Bezsebelhetjük az elismerő pillantásokat és dicsérő szavakat, de ami a legfontosabb, hogy mi magunk leszünk rendkívül büszkék magunkra. Éppen úgy, ahogy cikkünk hősei is.

“Három évvel ezelőtt és most. Büszke vagyok magamra.”

“Végre levették a fogszabályzómat.”

“Életemben először szabad kezet adtam a fodrászomnak és nem bántam meg. Imádom az új frizurámat.”

“Hét évvel ezelőtt sikerült lefogynom és még most is tartom a súlyom. Küzdelmes volt, de minden elszenvedett pillanat megérte.”

“Ép testben, ép lélek.”

“Így néztem ki, de összeszedtem magam és ma már edzőként dolgozom.”

“Leadtam harminc kilót. Most már úgy nézek ki, ahogy mindig is szerette volna.”

“Az esküvőnk előtt elhatároztuk, hogy lefogyunk. Mindketten harminc kilótól szabadultunk meg.”

“Az egészségem érdekében változtattam az étrendemen és az életvitelemen. Íme az eredmény.”

“Hat agyi műtéten és egy stroke-on vagyok túl. Elhatároztam, hogy orvos leszek. Így is lett.”

“17 hónap alatt minden felesleges kilótól megszabadultam.”

“Négy évvel az esküvőnk után megújítottuk a fogadalmunkat. De, ezúttal olyan esküvő, amilyet szerettünk volna. Szépek voltunk, na és persze vékonyak.”

“Nem volt önbizalmam, de elkezdtem edzeni és most már magabiztos és elégedett vagyok.”

“Depressziós voltam és egy boldogtalan házasságban éltem. Mára mindez a múlté.”

“Kiléptem egy mérgező kapcsolatból és elkezdtem edzeni. Ennél jobb döntést nem is hozhattam volna.”

“Elhatároztam, hogy még száz éves korom előtt lediplomázom. És, íme…Sikerült.”

“156 kiló voltam, amikor azt mondtam, elég. Úgy döntöttem, nem nyugszom, amíg le nem adom a felesleges kilókat. A testsúlyom felétől sikerült megszabadulnom.”

“Boldogtalan voltam, mérgező kapcsolatban éltem. Úgy döntöttem, egyedül kezdek új életet. Boldog és kiegyensúlyozott vagyok. Még soha nem éreztem magam ennyire jól.”

“L-es ruhákat hordtam, ma már XS a méretem.”

“A gyermekem rákos volt. Mindvégig kitartott és sikerült meggyógyulnia. A fotó azon a napon készült, amikor kiderült, hogy legyőzte a betegséget.”

Nyolcvan kiló mínusz és az életkedv visszanyerése.

“Az volt az újévi fogadalmam, hogy lefogyok. Nem adtam fel. Életemben először tartottam be, amit megfogadtam az újév első napján.”