HomeInteresting20 meglepő tény a tetoválásokról, amiről nagy valószínűséggel nem tudtál

20 meglepő tény a tetoválásokról, amiről nagy valószínűséggel nem tudtál

Az embereket két csoportra lehet osztani, akik utálják és akik imádják a tetoválásokat. A legtöbb ember, azért csináltat magának tetoválást, hogy egy kedves emléket, egy történet szimbólumát, szerettei nevét vagy esetleg arcképét halála napjáig megőrizze. Amikor ránéznek az elkészített varratokra, mindig a szép idők fognak eszükbe jutni. Aki egyszer úgy dönt, hogy tetoválást csináltat, tuti biztos, hogy egy bizonyos idő után még többet és többet szeretne látni magán. A tetoválás utálók viszont úgy gondolják, ezek a varratok és minták csak elcsúfítják a testet. Azon a véleményen vannak, hogy mégis ki akarna egy vénülő, ráncosodó ember testén bármilyen fekete vagy színes mintát látni, ami szép lassan elveszti formáját?! Ők úgy gondolják senki. Egyébként több olyan ország is van, ahol például illegális mind a mai napig tetoválást csináltatni, ilyen Irán, Törökország vagy az Egyesült Arab Emírségek. A mostani posztunkban több nagyon érdekes és lebilincselő tényt hoztunk el a tetoválásokról, ami nem csak annak imádói, de utálói figyelmét is le fogja kötni.

1, A legrégebbi ismert tetoválás Ötzi, a jégember testén található. Becslések szerint i.e. 3370 és 3100 között lett elkészítve. Ötzi testét az Alpokban találták, melyen összesen 61 tetoválás volt. Tudósok szerint szénfesték volt az alapja és kis pontok, vonalak alkottak egy mintát.

2, Samuel O’Reilly 1891-ben fedezte fel illetve szabadalmaztatta a legelső tetoválógépet. A tetováló pisztoly ötlete Edison elektromos tollából származott.

3, Az amerikai emberek csupán 5%-a fedte el régi tetoválását egy újjal.

4, A tetováló pisztoly percenként 50-3000 alkalommal szúrja meg a bőrt és a tű nagyjából egy milliméter mélyen hatol az irharétegbe.

5, A nők 58%-a és a férfiak 41%-a rendelkezik legalább egy tetoválással. Statisztikai adatok alapján pedig az is kiderült, hogy a nők kétszer nagyobb valószínűséggel szedetik le egy bizonyos idő után, mint a férfiak.

6, A világ szavai közül a “tattoo” szó az, amit leginkább elírtak az angol nyelvben. Helyesen úgy kellene írni, hogy “tatoo”

7, A Guinness Rekordok Könyve szerint Gregory Paul McLaren ismertebb nevén Lucky Diamond Rich birtokolja a legtöbb tetoválást. Testének 99,9%-át fekete színű tinta borítja, beleértve a szemhéját, füleit és száját is.

8, A tinták közül a feketét lehet a legegyszerűbben eltávolítani a bőrből, míg a zöldet és a sárgát a legnehezebb.

9, Egy 2012-ben végzett felmérés eredménye arra mutatott rá, hogy a tetováló művészek 59%-a nő és a legnépszerűbb a szív valamint az angyalszárny.

10, Illegális volt a tetoválás viselés és készítés is 2004-ig Dél-Karolinában, 2006-ig pedig Oklahomában.

11, Scott Campbell a világ leggazdagabb tetoválóművésze, aki magyar forintra átszámolva majdnem 321 ezret kér el egy óráért. Nagyon nehéz hozzá bejutni, ugyanis csak hétvégén dolgozik.

12, Tommy Lee zenész a világ legelső olyan embere, akit repülőn, méghozzá menet közben tetováltak ki. Emiatt 2007-ben be is került a Guinness Rekordok Könyvébe.

13, A világon összesen három olyan ország van, ahol mind a mai napig tilos tetoválást csináltatni: Irán, Törökország és az Egyesült Arab Emírségek.

14, Statisztikai adatok szerint az emberek 23%-a bánja, hogy tetoválást csináltatott. A legjobban azok bánták meg, akik párjuk nevét varratták magukra.

15, Mielőtt egy tetoválóművész megkezdené munkáját, rengeteget gyakorol citromon, narancson és grapefruiton, ugyanis ezen gyümölcsök héja hasonlít legjobban az emberi bőrhöz.

16, Ha egy tetoválás nem megfelelően van elkészítve és az eszközök nem megfelelően vannak fertőtlenítve, akkor olyan betegségek támadhatják meg a szervezetet, mint a szifilisz, hepatitis B, valamint a HIV. Arra ugyan még nem volt példa, hogy valaki ezáltal kapná el a HIV fertőzést, viszont az esély megvan rá.

17, Az állami szektor munkahelyei a legtoleránsabbak és a legengedékenyebbek a tetoválást valamint a piercinget viselő emberekkel szemben. Az állami alkalmazottak 8%-a rendelkezik valamilyen tetoválással vagy testékszerrel.

18, A legtöbb diszkrimináció Dél-Karolinában, Oklahomában és Floridában éri a tetovált embereket. Ezzel szemben Montanában, Coloradóban és Kaliforniában tejes mértékben egyenrangúként kezelik őket a nem tetovált személyekkel.

19, A nők leginkább a bokájukra csináltatnak tetoválást, míg a férfiak inkább a karjukra és vállukra.

20, A világ legdrágább tetoválása kb. 302 millió forintba kerül, mert tinta helyett fél karátos gyémántokat tetoválnak a bőrbe. Ám arra még nem volt példa, hogy valaki csináltatott volna ilyen jellegű tetoválást.

Most pedig bemutatunk jó pár tetoválást, amik valóban tökéletesen lettek elkészítve.

1, Gyönyörű szép aprólékosan kidolgozott munka.

2, Még a bundája is tökéletesen el lett készítve.

3, Egy igazi művészeti alkotás.

4, Nézzétek milyen csodálatosan lett kidolgozva, ennek a madárnak a szeme. Mintha valóban csillogna.

5, Jázmin hercegnő testére kellett volna egy ilyen tetoválás.

6, Valószínű bármelyik lány elfogadná ezt a nagyon egyszerű, ám annál is csodásabb varratot.

7, Ez már majdnem olyan mint egy festmény.

8, Láttatok már ennél szebben kivitelezett tigris fejet?

Na mit szóltok?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments