HomePeople20 elképesztő dolog, amit a víz sodort partra

20 elképesztő dolog, amit a víz sodort partra

A legtöbben ebben a szép időben kimozdulnak otthonról, elmennek sétálni egy tó környékére, a szerencsésebbek pedig vagy a tengerparton vagy pedig az óceán partjánál sétálgatnak. Az ember elképedve veszi tudomásul mennyi szemetet hord a partra a víz, ami eléggé nagy problémát jelent az ökoszisztémának. Azonban el kell mondani, hogy vannak köztük meglepő és értékes dolgok, mint például egy 2 millió éves mamut csont.

  1. Miamiban 2011-ben a víz a partra sodort egy óriási aknát, ami kellőképpen megrémítette az ott élőket, szerencsére hamar kiderült, hogy nem volt aktív.

2. Hollandiában 2007-ben egy csaknem 50 kilós Lego-figura bukkant elő a habok közül. Ez egyébként egy holland művész alkotása volt.

3. Wales partjainál sétálók elég furcsa dologra bukkantak egyik délután: egy P-38-as vadászrepülőgép maradványai jöttek elő.

4. Észak-Kaliforniában pedig egy csomó chipset sodort a víz a partra, aminek az ott élő gyerekek nagyon megörültek és elkezdték összegyűjtögetni.

5. Egy kiskutya szenzációs dolgot talált a tengerparton: egy 2 millió éves mamutcsontra bukkant, amivel játszani akarsz.

6. Ken Wilman kutyája is híressé vált, ugyanis talált valami szilárd dolgot, amiről nem tudta eldönteni a gazdája, hogy micsoda. Hosszas kutakodás után kiderült, hogy ez egy bálnahányás, ami a parfümiparban nagyon értékes, ugyanis 180 ezer fontot fizetnek érte.

7. Vezetékek

Sajnos, a nemcsak értékes dolgokat, hanem szemetet is sodor a víz magával a partra. Legutóbb ezt az óriási, 2 méter átmérőjű vezetéket találták meg az angliai Norfolk megye partjainál.

8. Konténerek

2007-ben jött a hír a világsajtó által, hogy egy MSC Napoli konténerszállító szerencsétlensége következtében több száz megpakolt konténer szabadult el, amiben boroshordó, de még motorkerékpár is volt. A fosztogatók hamar rátaláltak és el is vitték azokat.

9. Szemgolyó

Igen, jól olvastátok. Elsőre nagyon bizarrnak tűnhet, de 2012-ben találták a parton ezt a szemgolyót, amit alapos vizsgálatok után sem tudtak beazonosítani, hogy milyen állathoz tartozhatott. Máig csak találgatások folynak a szemgolyóval kapcsolatban.

10. Banánok

Egyik évben rengeteg banánt sodort partra a víz, amire egyből le is csaptak az ott lakók.

11. Óriás dobókocka

Egy óriás dobókockát sodort partra a víz Idaho-ban, amit máig senki nem tud, hogy kihez tartozik, vagy milyen célból csinálták.

12. Furcsa állat

Dél-Afrika partjainál sodorta a partra ezt a furcsa élőlényt a víz. Senki nem tudja, hogy mi ez, a járókelőt, aki megtalálta, eléggé megrémítette.

13. Bálnatetemek

Sajnos, néha nagyobb bálnákat is lehet találni a partokon. Ilyenkor szembesül vele az ember igazán, milyen hatalmas.

14. Légycsapó

2012-ben Alaszka partjainál találta ez a férfi ezeket a légycsapókat. Azóta új hobbira lelt, ami a légycsapó gyűjtés lett neki.

15. Madarak

Sajnos, ezt a rengeteg kis madarat is magával hozta a víz a partra, de ők egy mérgezés következtében hunytak el. Mindenesetre összeszorult a járókelők szíve.

16. Cipők

Sokszor találni a parton cipőket, ha szerencsénk van, a párját is megtaláljuk kicsit arrébb, azonban egy tipp: mindig ellenőrizzük le, hogy mi van a belsejében, ugyanis a katasztrófáknak köszönhetően sajnos néha van benne egy leszakadt lábfej.

17. Furcsa valami

Ez a lény eléggé felborzolta a kedélyeket Montauk környékén. El is nevezték egyből Montauk szörnyének. Rengeteg találgatás volt, hogy mi lehet ez, majd az East Hamptoni Természeti Kincsek Intézetének zoológusai megállapították, hogy egy felpuffadt mosómedve tetemet látunk a képen.

18. Tengeri csillag

Ezt a furcsa tengeri csillagot tavaly találták Anglia partjainál, valószínű hogy valamilyen mutáció miatt néz így ki.

19. Uszadékfa

Természetesen rengeteg uszadékfa is található a parton, sokan pedig lehetőséget látnak benne és különböző dekorációs dolgokat készítenek belőle. Azonban ekkorát még a tudósok sem láttak.

20. Szemét

És persze sajnos rengeteg szemetet is találni. Ezeket azonban nem látjuk a katalógusokat lapozgatva.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments