HomePeople19 mikroszkóp alatt készült kép, amik bemutatják az emberi testet.

19 mikroszkóp alatt készült kép, amik bemutatják az emberi testet.

Mi emberek nem vagyunk képesek érzékelni a testünkben végbemenő folyamatokat, például, mikor az immunrendszerünk felveszi a harcot a vírusokkal szemben. De azt sem vagy mikor új idegi kapcsolatok alakulnak ki az agyunkban, és még sorolhatnánk azokat a dolgokat, amiket egyáltalán nem is veszünk észre. Szerencsére van rá lehetőség, hogy a szervezetünk és testünk alkotóelemeit szemügyre vegyük. Az elektronmikroszkóp lehetőséget ad arra, hogy alaposabban megismerjük magunkat. A mostani cikkünkben olyan jellegű képeket hoztunk el, amik bemutatják az emberi testet úgy, ahogy eddig csak a biológia könyvekben láthattuk.

1, Egy sertésinfluenza vírus, mely épp megtámad egy emberi sejtet.

2, Gondoltad volna, hogy ez egy sérült fogzománc mikroszkóp alatt nézve.

3, Egy hímivarsejt, mely éppen megtermékenyít egy női petesejtet.

4, Így néz ki elektonmikroszkóp alatt egy elvágott ujj.

5, Ha mindig is érdekelt, hogy néz ki egy seb gyógyulási folyamata extra nagyításban akkor itt az ideje, hogy szemügyre vedd.

6, Íme egy embrionális őssejt egy tű hegyén. Gondoltad volna, hogy ez az egyetlen sejt az emberi szervezetben, mely képes az önmegújulásra?

7, Pollenszemek elektronmikroszkóp alatt, melyek a szénanáthát és az allergiás rhinitist idézik elő.

8, Elektronmikroszkóp alatt látható E.coli baktérium, mely az emberi belekben él. Annak ellenére, hogy negatív színben tüntetik fel ezt a baktériumot sok fontos funkciót lát el. Ezek azok, melyek az immunrendszer megerősítéséért felelnek, felveszik a harcot a káros baktériumokkal, segítenek a vitaminok előállításában és jótékonyan hatnak az emésztési folyamatokra.

9, Így néznek ki az emberi hajhagymák, ha mikroszkóp alatt nézzük őket.

10, A T-limfociták, ahogy épp megtámadják a rákos sejteket.

T-cell attack and cancer evasion

Today we are sharing a super nice video from João Martins from the Champalimaud Foundation in Portugal imaging 4 big pancreatic cancer cells! Thanks for sharing!The original post from João on LinkedIn had a huge success with over 186000 views!Learn more about the details of this video here: https://www.nanolive.ch/immuno-oncology/#t-cell-attack#PancreaticCancer #Cancer #CancerResearch #Immunosurgery #CCU #ChampalimaudCentrefortheUnknown #microscope #microscopy #Nanolive #3DCellExplorer #Tcells #CellDivision #Mitosis #Science #Immunotherapy #beatcancer #fightcancer

Gepostet von Nanolive am Dienstag, 27. August 2019

11, Ez a szivárvány színű valami valójában egy szívizom.

12, Ezek a kis színes golyócskák mikroplasztikai részecskék, melyek sampon vagy tusfürdő használat után a bőrön maradnak.

13, Ez a rózsaszínű kis gömb valójában egy zsírsejt, mely a zsírszövet egyik alkotóelme.

14, Így néz ki egy új idegi kapcsolat kialakulása.

15, Ez egy makrofág, ami elfogja és elpusztítja a szervezetben lévő baktériumokat.

16, Ezek laboratóriumban termesztett őssejtek. Elsőre te is ezt tippelted volna?

17, Így néz ki egy ember hajszála.

18, Ilyen, ha egy ember és egy macska nyelvét összehasonlítjuk elektronmikroszkóp alatt.

19, Egy kisgyermek tenyere, melyen 5000 különböző fajtájú baktérium található. Ne tessék bepánikolni, van amelyik egyáltalán nem ártalmas az egészségre.

Ti láttatok már ilyen képeket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments