HomeWorld19 izgalmas tény, amiről eddig valószínűleg te sem hallottál.

19 izgalmas tény, amiről eddig valószínűleg te sem hallottál.

Vannak olyan igaz és valós tények a világról, amelyek hihetetlennek hangzanak. Ilyen például, hogy a földön még éltek mamutok, mikor a gízai nagy piramisokat építették, vagy, hogy az óriás tarantulák apró békákat tartanak házi kedvenc gyanánt. Az állatvilágtól, egészen a történelemig több témába is belenyúltunk és előhalásztuk a legérdekesebb és legvalószínűtlenebb tényeket, amik tuti, hogy elsőre kiverik nálad a biztosítékot, ám ha utánaolvasol, akkor rájöhetsz, hogy ezek tényleg igaz tények.

1, Svájcban tilos csupán egy tengerimalacot venni, ugyanis egyedül magányosak. A törvény csak úgy enged tengerimalacot tartani, ha kettőt hoznak el.

2, Kleopátra (Kr. e. 30) időben közelebb élt az első iPhone megjelenéséhez (2007), mint a nagy piramisok megépítéséhez. (Kr. e. 2560).

3, A penny előállítása többe kerül, mint amennyit valójában ér.

4, A világ első szelfijét Robert Cornelius fényképész készítette magáról 1893-ban.

5, Gondolta volna, hogy a pillangók lábain is vannak ízérzékelők.

6, A patkányok nevetnek, mikor megcsiklandozzák őket.

7, Az óriás tarantulák apró békákat tartanak házi kedvenc gyanánt.

8, A „ Shemomechama ” egy olyan grúz szó, ami azt jelenti, hogy „véletlenül megettem az egészet”. A legérdekesebb, hogy Grúziában egy étteremnek is ezt a nevet adták.

9, A mandula valójában a barackok családjába tartozik, nem pedig a diófélékbe.

10, A híres színésznő, Betty White idősebb, mint a szeletelt kenyér. Míg az utóbbit 1928-ban vezette be Otto Frederick Rohwedder, addig a színésznő 1922-ben látta meg a napvilágot.

11, Két iker születése között eltelt leghosszabb idő 87 nap volt. Az egyik koraszülöttként jött a világra, míg a másik úgy döntött, hogy még bent marad egy kicsit édesanyjában.

12, Gondoltad volna, hogy az emberi fogak ugyanolyan erősek, mint a cápafogak?

13, A hashtag (#) szimbólumot valójában octothorpnak hívják.

14, Nyelvi szakemberek szerint a tehenek is ugyanolyan regionális akcentussal rendelkeznek, mint az emberek.

15, A madarak nemcsak több színt látnak, hanem voltaképpen olyan színeket is, amik az emberi szem számára láthatatlanok.

16, A Tyrannosaurus rex időben közelebb élt az emberekhez, mint a Sztegoszauruszhoz.

17, Létezik egy medúza, ami halhatatlan, a neve: Turritopsis nutricula. Ennek a medúzának az a különleges képessége, hogy a sejtjei megfiatalodnak stresszhelyzetben, majd leklónozza saját magát. Ezzel úgymond több genetikailag azonos utódot hoz létre, amitől voltaképpen halhatatlan.

18, Amikor a gízai nagy piramis épült, akkor a földön még éltek mamutok.

19, Az élelmiszergyártók szándékosan készítik zajosra és ropogósra a chipseket, hogy meggyőzzenek arról, hogy ennek köze van az ízükhöz.

Melyik tény lepett meg a legjobban?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments