HomePeople18 kevesek által ismert információ, ami lerántja a leplet a titkosszolgálat életéről!

18 kevesek által ismert információ, ami lerántja a leplet a titkosszolgálat életéről!

Az Egyesült Államokban működő szervről, a Titkosszolgálatról mindig csak fél információkkal rendelkeztünk. Kik, azok, hogy néznek ki, tényleg fekete ruhát és napszemüveget viselnek-e, ahogy a filmekben mutatják… stb. A valóságban szinte lehetetlenség felismerni, ki titkos ügynök és ki nem az, mert annyira beépülnek. De felfedeztünk néhány tényt eme különlegesnek tartott ügynökökről. Megpróbáltuk leleplezni álcájukat, hogy több mindent tudjunk meg erről a titkos szervezetről.

Sokkal többen vannak, mint azt bárki is gondolná.

Amikor meghallod azt a szót, titkosszolgálat, egyből arra asszociálsz, biztos kevesen vannak, körülbelül 100 fő körül. Az igazság az, hogy nagyjából 6500-an dolgoznak titkos ügynökként. Hihetetlen igaz?

Nem egyedül az elnök biztonságáért felelnek.

Nem csak a jelenlegi elnököt és családját védik, hanem ugyanúgy a volt elnököket és azok családját is, sőt elnök vendégeit is, illetve akire az elnök, azt mondja, hogy meg kell védeni.

3 szakaszt kell sikeresen véghez vinni.

A titkos ügynökök 3 éven át irodán dolgoznak, hogy elemezzék milyen helyzetekkel találkozhatnak a gyakorlatban. 4-7 év után, amikor már kellően kitanulták a dolgokat, magasabb beosztásba kerülhetnek, de az irodába is visszakerülhetnek.

készek golyó elé vetni magukat, vagy folyóba ugrani, ha szükséges.

Egy-egy rangosabb rendezvény alkalmával, alaposan felmérik a merénylet és egyéb lehetőségeket, amivel kárt tehetnek az elnökben, vagy másban. Az összes ügynök, aki részt vesz az eseményen, 8 héten át kell járniuk készségfejlesztő programra.

Mindig van náluk elnöki vér.

Az ügynökök arra az eshetőségre is felkészültek, ha esetleg vértömlesztést kellene alkalmazni, vagy elsősegélynyújtást kellene adni valakinek. Ilyen esetekben, minden alakommal van náluk elnöki vér.

A “Mount Weather” nem csak egy egyszerű mese.

Létezik egy olyan földalatti bunker, ami arra szolgál, hogy megóvja a kormány képviselőit.  Szóval, ha a bűnözök vagy egy komolyabb szerv úgy dönt, hogy megtámadja a kormány épületét, akkor nagy a valószínűsége, hogy elbuknak.

Az összes elnöknek van egy kódneve.

A titkos ügynökök bizonyos kódnevekkel illették az elnököket és azok hozzátartozóit.  Például Barack Obama kódneve Renegade volt, feleségének pedig reneszánsz, gyermekeié Radiance és Rosebud volt.

Az ovális iroda tele van mozgásérzékelővel.

A titkosszolgálatnak van egy szigorú szabálya, miszerint az elnök soha nem maradhat egyedül. Ha viszont egyedül akar maradni az Ovális irodában, akkor nagyon egyszerűen nyomon tudják követni a padlóba rejtett érzékelők segítségével.

Amit az elnök csinál, ők is.

Ugyebár fent említettem, hogy az elnök soha nem maradhat egyedül, pontosan emiatt vesznek rész a különböző sporttevékenységekben és hobbikban. Ha futni akar, akkor ők is futnak.

Ha orvoshoz kell menni, akkor is elkísérik.

Hiába van az elnöknek saját bejáratú orvosa vagy ügyvédje, az ügynökök nélkül még hozzájuk sem mehet egyedül.

Nyomon követik az összes levelet.

Bizony, ez nem csak mese. Az ügynökök ellenőrzik az összes papíralapú az elektronikus  levelet is. Ha bármilyen fenyegetést tartalmaz, akkor azonnal törlik a rendszerből. Egy különleges program segítségével nézik át a kimenő és bejövő leveleket.

Munkásságuk alatt csupán egyetlen ügynök vesztette életét akció alatt.

Had jegyezzük meg, hogy ha egy ügynök úgy dönt, hogy odaadja az életét, hogy megóvja az elnököt, azt minden körülmények között önként teszi.Egyetlen esetről tudunk, mikor egy ügynök életét vesztette akció során. Leslie Coffelt 1950. november 1-én életét vesztette, miközben Harry Trumant próbálta megóvni.

A székhelyüket titok és homály fedi.

Annyi bizonyos, hogy Washingtonban található a székhelyük, méghozzá az úgynevezett H utcában, az viszont kérdéses, hogy melyik épületben, ugyanis a ház nem rendelkezik semmilyen azonosítóval. Mivel az épület közelében nem találhatók kihelyezett szemetesek, így képtelenség bizonyos ketyegő eszközöket elrejteni.

A titkosszolgálatot azon a napon alapították, mikor Abraham Lincoln életét vették.

Hugh McCulloch volt az az ember, aki azt javasolta, hogy hozzanak létre egy titkosszolgálatot. Abraham Lincolnnak pontosan 1865. április 14-én vázolta ötletét. Ám aznap este, elment egy színházi előadásra, ahol tragikus körülmények között kiontották életét.

A titkosszolgálat elsősorban nem az elnök védelme érdekében keletkezett.

Lincoln életét még akkor sem lehetett volna megmenteni, ha titkosszolgálatot reggel hozzák létre. Ugyanis az lett volna az elsődleges feladatuk, hogy felismerjék a hamisítókat, és pénzügyi csalókat. A szervezet a mai napig foglalkozik efféle dolgokkal.

A titkos ügynökök még nappal sem viselnek napszemüveget.

Igen, sok filmben láttuk már, hogy az ügynökök napszemüveget viselnek. De az igazság az, hogy egyáltalán nem viselnek, ugyanis valami fontosat veszíthetnek szem elől a tükröződés vagy a fény hiánya miatt.

Nem minden alakul a tervek szerint.

Ma már nagyon nehéz bármit is elrejteni a világon, hála a médiának, így a titkosszolgálat hibája sem kivétel ez alól. Történt ugyanis, hogy Obama egy fenyegetést jelentő eszközzel rendelkező tisztviselővel volt egy liftben, amikor egy másik fenyegetést jelentő les eszközzel valaki  a Fehér Ház kerítése fölött sikeresen átmászott.

Mindig készen állnak, ha meg kell védeni valakit.

Ha alaposabban felméred a képet, láthatod, hogy kezük mindig a derekukon vagy a kabátjukon pihen. Az ujjpozíció eltérhet, ám jelentése ugyanazzal bír. Az ügynökök mindig megpróbálnak a lehető leggyorsabban reagálni a körülöttük zajló eseményekre.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments