HomeAnimals18 fotó, a világ legboldogabb és legcukibb állatáról, a kurtafarkú kengururól

18 fotó, a világ legboldogabb és legcukibb állatáról, a kurtafarkú kengururól

Az állatok fajtájuktól függetlenül különlegesek és gyönyörűek. Persze mindenki a saját háziállatát tartja a legaranyosabbnak és legszerethetőbb lénynek a világon, ám ennek ellenére el kell ismernünk, hogy még a kutyánál és macskánál is vannak cukibb állatok a Földön.

Ilyen többek között a kurtafarkú kenguru, más néven rövid farkú kenguru vagy quokka, aki egész egyszerűen imádnivaló. Az emlősök osztályának erszényes alosztályába tartozik, ezen belül a kengurufélék családjába tartozó faj.

Nemének egyetlen képviselője, korábbi lakóhelye Délnyugat-Ausztrália mocsaras területei voltak. Napjainkban elsődleges élőhelye a nyugati partoknál fekvő Rottnest-sziget és a Bald-sziget. 1869-ben a holland hajósok patkányféle állatnak nevezték, innen a sziget neve is, a Rottnest.

1960-ra már csak néhány maradvány populációja létezett a Perth környéki mocsarakban. Szerencsére a 20. század végén állományuk gazdagodott, így újra gyakorinak tekinthető faj lett.

Kedveli a sűrűn benőtt, nedves területeket, ezzel ellentétben azonban Rottnest szigetén kevés az ivóvíz és alacsony a növényzet. Ez viszont, nem akadályozza meg semmiben, ez a kis állat nagyon jól elboldogul.

Jellemezően párban vagy csoportban élnek, fűfélékkel, alacsony és lágy szárú növényekkel táplálkoznak. Körülbelül öt évig élnek és 18 hónapos korukban érték el az ivarérettséget. A párzási időszak egész évben tart, a kurtafarkú kenguru huszonhét napig vemhes. Mivel ilyen rövid időn belül kibújnak a kis kenguruk, rendkívül alulfejlettek, ezért bemásznak anyjuk erszényébe, aki folyamatosan szoptatja őket.

Íme a világ legcukibb állata, a kurtafarkú kenguru, aki boldog és nagyon kedves, emellett pedig imádja az embereket. Cikkünk fotóitól biztosan te is elolvadsz és csakis mosolyogni tudsz majd.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments