HomeWorld16 titkos hely, amit csak a legbátrabb turisták mernek felkeresni.

16 titkos hely, amit csak a legbátrabb turisták mernek felkeresni.

Ha mindenki megengedhetné magának az utazás örömeit, akkor bizonyára a cikkünkben szereplő titkos helyek az úti céljuk szerves részét képeznék. Nem mindig csak azok a városok, országok a legmenőbbek és leglátványosabbak, ahol turisztikai nevezetességek vannak, úgymint Párizsban az Eiffel-torony, vagy Egyiptomban a gízai nagy szfinx. A világon számos olyan hely van, ami csak arra vár, hogy az emberek felfedezzék, igaz többnyire csak a legbátrabbak mernek elmenni oda, hiszen vagy nagyon magasan van, vagy nagyon mélyen. Akárhogy is, eme helyek elképesztően gyönyörűek, ahol nincs ideje az embereknek a problémáikkal törődni, mert maximálisan beszippantja őket a látvány.

1, Ez itt a Tükör-tó, Indonéziában, mely egy lenyűgöző hely, legalábbis azoknak, akik le mernek merülni a víz alá.

2, Overhanging Rock, a Yosemite Nemzeti Parkban, ahol bizonyára lélegzetelállító lehet a napfelkelte.

3, A Dearwan-sziget mellett rengeteg cetcápával találkozhat az ember, ha elmegy búvárkodni. A legjobb, hogy ezek a lényeg csak planktonokkal táplálkoznak, így nem kell tőlük félni.

4, Eme barlang a horvátországi Póla városában található, ahova érdemes fejlámpát vagy zseblámpát vinni, ha minden szegletét meg akarod tekinteni.

5, A világ egyik legősibb barlangrendszere az új-mexikói Carlsbad Caverns Nemzeti Parkban található. Nézd csak milyen különleges, alig várja, hogy felfedezd.

6, A svájci Lac Lioson tó pontosan olyan, mint egy mesebeli hely, elképesztő látványban lesz része annak, aki oda ellátogat.

7, Az arizonai Sedona városára ilyen csodálatos helyről lehet rálátni. Biztos, hogy csodálatos lehet innét a naplemente.

8, Sokan félnek a mély víztől, főleg akkor ha egy zárt barlangba úsznak be. Ez viszont minden képzeletet felülmúl.

9, Izland egyik természetvédelmi területe, mely a Skaftafell nevet viseli. A tériszonyosok itt biztos frászt kapnának.

10, A fülöp-szigeteki, Moalboalnál szó szerint a szardíniák között úszhatsz. Elképesztő nem?

11, Ez a hey Albertaban, Kanadaban található. Nos itt biztos, hogy senki sem fog zavarni, nem hallod a város zaját, csak te vagy és a gondolataid.

12, Ez a félelmetesnek és egyben lenyűgözőnek tűnő hely Indonéziában található. A Mount Bromo egy még mindig aktívan működő vulkán, ahova csak a legbátrabbak merészkednek.

13, Ez a hely bizonyára neked is ismerős. A föld szemének is szokták hívni, amúgy pedig a Nagy Kék Lyuk nevet viseli. Átmérője 300 méter, mélysége pedig 125 méter.

14, Ecuadorban van egy úgynevezett Pichincha vulkán, ahova egy hintát szereltek fel. Így ha akarod, ha nem a várost bámulva a gyerekkorod jut eszedbe.

15, Ez a Cenote, Mexikóban található. Aki pihenni és relaxálni szeretne nyugodtan jöhet ide.

16, Jákob kútja Texasban található, és az emberek előszeretettel szeretnek oda utazni, ugyanis a kellős közepébe bele tudnak ugrani, ami hihetetlen élmény lehet.

Te meglátogatnád ezeket a helyeket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments