HomeWorld16 tény Dél-Koreáról, amit a külföldiek talán soha nem is hallottak

16 tény Dél-Koreáról, amit a külföldiek talán soha nem is hallottak

A turisták egyet értenek abban, hogy Dél-Korea egy külön világ. Egyes dolgok nyilvánvalóak, például az egzotikus ételek, másokról viszont, csak azok tudnak, akik az országban élnek. Ez magába foglalja a szépségideálokat, a gyermeknevelési módszereket és az oktatást is. Cikkünkben érdekességeket osztunk meg a koreai életmódról, szokásokról és hagyományokról.

A koreai nők takarót használnak, ha leülnek.

A legtöbb koreai nő takarót vagy plédet teker maga köré, ha leül, még akkor is, amikor nagyon meleg van. Leginkább hírességek, a tévéműsorok vendégei, de az átlagemberek is alkalmazzák ezt a trükköt annak érdekében, hogy megvédjék privát, intim részeiket. A takaró ugyanis a szerénység jelképe.

A nők nevetés közben elfedik a szájukat.

A múltban a lányoknak azt tanították, hogy a nevetés egyáltalán nem nőies. Ennek a hatására a koreai nők eltakarják a szájukat, hogy ne látszódjon a mosolyuk.

Értékelik a V- és az S-vonalakat a női testben.

A V-vonal a hegyes áll. Úgy gondolják, hogy ez elegánssá teszi az embereket. Az S-vonal pedig a női test körvonala, tulajdonképpen a homokóra alak egy karcsúbb változata. Tehát, ha egy koreai ember ezt a két vonalat dicséri, akkor az állra és a testre gondol.

Minden járművezetőn alkohol-tesztet kell elvégezni.

Leginkább hétvégén a rendőrök ellenőrzik a sofőröket, a taxisofőrök kivételével. Minden igazoltatásnál szondát is kell fújnia a gépjármű vezetőjének.

Esős évszak

A monszun szezon Koreában július-augusztusban kezdődik. Időnként áradások is vannak ebben az időszakban, amikor az emberek térdig járnak vízben, de esernyő alatt. A legrosszabb dolog, ami egy koreai nővel történhet az, ha nedves lesz a haja.

Kórházaikban nagyon jó ételek vannak.

A kórházakban mindennap különféle ételeket szolgálnak fel. A kagylóleveseket hagyományos előételek kísérik, például pácolt rizs, zöldség palacsinta és kimchi.

A tanév márciusban kezdődik, a hallgatóknak pedig meg kell küzdeniük az előadásokon való részvételért.

A főiskola megkezdése előtt a hallgatóknak speciális képzésen kelt részt venniük. A diákoknak meg kell tanulniuk a főiskola történetét és meg kell ismerkedniük egymással. Valójában azonban, az idősebb diákok azt tanítják a fiataloknak, hogyan kell szórakozni, másnap reggel pedig iskolába menni.

A koreaiak kiválasztják azokat a kurzusokat, amelyeket tanulni kívánnak és elkészítik saját ütemterveiket. Az előadások férőhelyének száma korlátozott, akár 60-100 ember is versenyezhet egyszerre egyetlen helyért. A legnépszerűbb osztályokat percek alatt kitöltik, tehát nagyon gyorsnak kell lenni.

Barbie babák helyett K-pop bálványokat árulnak.

A spórolni vágyó turisták szaunában szállhatnak meg.

A koreai nyilvános fürdőket vagy szaunákat jjimjilbang- nak nevezik. 24 órán át nyitva vannak és csak hét dollárba kerülnek. A turisták, akik rövid időre érkeznek az országba, megpróbálnak a szaunában maradni, sőt, a helyi lakosok is odamennek munka vagy egy nagy buli után. A bejáratnál yangmeori-t, vagyis egy törülközőket kapnak, melyeket a fejükre tesznek. Belül heverők és játszószobák is találhatók gyermekek számára.

A koreaiak, ha párkapcsolatban élnek, akkor nem beszélnek az ellenkező neműekkel.

Dél-Koreában a legtöbb ember nem hiszi, hogy a férfiak és a nők között létezik barátság. Tehát, amikor egy srác és egy lány kapcsolatba lép egymással, többé nem találkozhatnak az ellenkező nemű barátaikkal.

November 11-én ünneplik a szerelemesek napját.

Az ünnepet Pepero napnak hívják. A különféle édes kenyérpálcákat nevezték el így és szeptember 11-én ünnepelték. A szerelmesek egymásnak ajándékozzák ezeket a kenyereket és játszanak. Ezeket az ajándékokat nemcsak a szeretteiknek lehet adni, hanem barátainak és rokonaiknak is.

A koreai férfiak nem randevúznak olyan lánnyal, aki nem olyan vékony, mint ők.

Dél-Koreában nem láthatsz olyan párokat, ahol a lány magasabb vagy kövérebb, mint a srác. A partner kiválasztásakor nagyon szigorú szabályok vannak érvényben. Nem számít, mennyire jó partnerek lennének, a srác nem randevúzhat egy nála nehezebb lánnyal. A lányok viszont, nem randevúknak azokkal a srácokkal, akik alacsonyabbak náluk. Ezen kívül a kor és a vércsoport is számít.

A koreaiak szeretik melegen tartani a kezüket.

Ha egy koreai fodrászhoz, szépségszalonba vagy más helyre mész, valószínűleg kézmelegítőt ajánlanak fel neked. Még akkor is, ha az épületben teljesen jó a fűtés.

Az iskolákban a szülők járőröznek.

Minden nap két szülő ellenőrzi az iskolákat: figyelik az oktatási folyamatot és ellenőrzik, hogy minden rendben van-e. A szülők emellett megkóstolják az iskolai ételeket, hogy kiderítsék, mennyire tápláló ételt kapnak a gyerekeik. Amikor apák és anyák járőröznek az iskolában, egyenruhát vesznek fel, illetve pontos ütemtervvel rendelkeznek arról, hogy mikor mit kell csinálniuk. Van egy külön szoba is, ahol a szünetekben megpihenhetnek.

A koreai szülők mindig követik gyermekeiket.

A koreai családokban gyakori, hogy az apák dolgoznak, az anyák pedig nevelik a gyerekeket. Annyira mélyen belemerülnek ebbe a folyamatba, hogy elveszítik saját életüket és személyiségüket. Nem számít, mit csinál gyermeke, az anyának mindenben aktív szerepet kell vállalnia.

Az alváshoz nincs szükségük teljes csendre és sötétségre.

A koreai gyerekeket megtanítják, hogyan aludjanak világos és zajos helyiségekben, mert ez lehetővé teszi számukra az idegrendszer megerősítését. Ha felnőtté válnak, akkor is képesek aludni, ha csak kevés idejük van vagy például amikor vonattal vagy busszal utaznak. A koreai emberek bárhol, bármilyen körülmények között el tudnak aludni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments